23

Et viskestykke og en symaskine

Symaskinen måtte lige pilles frem, for jeg havde en idé om, at der skulle syes et par net. Allerførst og mest vigtigt var det, at jeg fik skruet et lille net sammen til strikketøjet, som ellers ligger og roder i tasken. Det er nemlig med mig uanset hvor hen jeg går.

I går var jeg i Rema. De havde en masse rester liggende, som ingen penge kostede. Øverst i bunken lå et viskestykke med det smukkeste mønster, som ville passe perfekt til projektet, så for 5 kroner fik jeg et stykke godt stof med hjem.

Frem med symaskinen

Viskestykket blev altså bestemmende for størrelsen på nettet, men det skulle vise sig at passe perfekt. Først blev kanterne sprættet op, så strøget. Siden klippede jeg frisk på øjemål, for jeg er ikke den store opmåler, når idé skal omsættes til virkelighed.

Det viste sig at holde fint stik med de fuskede mål, så snart var der strøget et par hanke og så var jeg ellers klar til at sy. Udgangspunktet blev denne anvisning. Nemt. Ingen kunst, men bare ganske få sømme, inden jeg kunne folde nettet ud og konstatere, at jeg kommer til at elske det.

Nettet

Det passer perfekt i størrelsen. Der kan ikke ligge store strikketøj i det, men det kan der altså heller ikke i min taske, så det passer fortrinligt.

Hanke

Hankene er fæstnet på en måde, så de kan bære virkelig meget. Det skal dette net ikke, men der kommer flere til og så kan de yderligere forstærkes med en krydssyning og er klar til at slæbe indkøbene hjem i.

Det er ikke det sidste af sin slags fra min symaskine, men det er det sidste for i aften. Om et øjeblik kommer Camilla Plum og fortæller om sin have. Det skal jeg se, skal jeg :-)

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » Ren og uforfalsket hygge
  21. august 2007 at 20:19

  […] Netto havde billige viskestykker, så gæt hvad jeg laver… […]

 • Reply
  Stines Blog » Blogarkiv » Symaskinetryllerier
  20. august 2007 at 18:40

  […] af Liselottes trylleri med et enkelt viskestykke fra Rema1000 har jeg siddet og tænkt på at gøre noget […]

 • Reply
  Johanna
  20. august 2007 at 13:13

  Du siger noget der. Min svigersøn er tømrer, så måske han kan lave nogle bunde til mig… min egen mand ved ikke hvad finér er for noget, ej hellere en sav ;)

 • Reply
  Stine
  20. august 2007 at 13:03

  Måske man skulle en tur i Søstrene Grene… De har tit billige og flotte viskestykker. Jeg har syet rigtig mange hvedevarmere med betræk i hvidt bomuld. Måske et farvestrålende betræk ville gøre det lidt mere muntert i brug til vinter…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. august 2007 at 12:11

  Johanna, pap i bunden er en rigtig god idé. Jeg plejer at bede Kenneth skære et passende stykke tynd finer, for det holder endnu bedre og vejer ingenting. En stoflomme omkring, så det kan skiftes og pilles ud, når tasken/nettet skal vaskes. Nemt og stabilt, men dette net er lille og skal kun bruges til strikketøj, så det er ikke nødvendigt med en bund :-)

  Joan, du må i gang med symaskinen igen :-)

 • Reply
  Joan
  20. august 2007 at 11:09

  wow det er flot.
  Har før lavet net… mange år siden, må vist igang igen.

 • Reply
  Johanna
  20. august 2007 at 10:49

  Det er rigtig flot det net. Skønne farver og mønster :)

  Sjovt, det er Jan Andrea, der har lært mig at lave bundene. Jeg lægger pap i bunden.. med stof omkring naturligvis (syr en lomme så det kan skiftes). Så er den stabil til alle de bøger jeg altid slæber rundt på.

  Har dog aldrig brugt viskestykker… brand god idé du fik der.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. august 2007 at 07:32

  Sylvia, tak skal du have og det er jo sjovt, at lege :-)

  Irene, du er sjåw :-)

 • Reply
  Irene
  20. august 2007 at 00:20

  Netop, som fiskeren sagde …

 • Reply
  Sylvia
  19. august 2007 at 22:49

  Kjempeflott nett. Du er flink til å se potensialer i noe som i utgangspunktet er ganske enkelt!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. august 2007 at 22:48

  Sådan nogle viskestykker kan hurtigt få ben at gå på – og størrelsen er fin til et lille net, så det var en billig fornøjelse :-)

 • Reply
  Syersken
  19. august 2007 at 22:23

  Den vesken ble flott og veldig praktisk.Takk for linken.

 • Reply
  Jane
  19. august 2007 at 22:17

  sikke en smart ting… mangler tit en “bæreting” der ikke lige er en plastpose….

  måske man skulle på jagt efter lidt flot textil… :o)

  hilsen Jane

  http://jeg-elsker-syrener.blogspot.com

 • Reply
  Pedrsn
  19. august 2007 at 21:44

  Og ja – de viskestykker dem så jeg da godt – men nej nej dem fik jeg bare aldrig købt. ;D

 • Reply
  Pedrsn
  19. august 2007 at 21:42

  Hey, det min voksdug – du der har lavet taske af.. Aflever! :)

  Men den er også købt i Rema1000..

 • Reply
  Ella
  19. august 2007 at 21:37

  Do’ simpelthen så go’ – jeg er vild med det net, Liselotte :-)

  Og så fik du indviet dit nye værelse, tillykke :-)

 • Reply
  Charlotte
  19. august 2007 at 21:29

  So ein ding muss ich auch haben…..

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. august 2007 at 21:16

  Det er bare blevet et fint lille net – og ja, jeg linker til en instruktion, som er nem at forstå og kan tilpasses så man får præcis den størrelse, man måtte ønske :-)

  At linket ikke virker, forstår jeg ikke. Når jeg trykker på det, kommer jeg direkte ud på siden, så det…?

 • Reply
  Bim H-D
  19. august 2007 at 21:05

  Oj… va häftig… Såg påsar med dragsnöre i överkanten i helgen som var stickpåsar för typ sockstickningar mm… och detta tyget här var ju precis DU… först när jag såg det så funderade jag om du hade designat tyg… det ÄR ju du full ut i… ja, ungefär så ja… ;) Läckert och man blir ju avis… och 5kr? även om det är danska, ;)
  Må så gott… värmländskan… kramis, ngn som är inom med jämna mellanrum och kikar och inspireras och njuter av text och bilder…

 • Reply
  Stine
  19. august 2007 at 20:57

  Doh! Du linkede jo til en vejledning… Ups!

  Lene, umiddelbart blev det også krims krams her, men hvis jeg i stedet kopierede den url ind der stod først på siden kunne jeg sagtens: http://www.sleepingbaby.net/ja.....hbags.html Måske det også virker for dig…

 • Reply
  Lene
  19. august 2007 at 20:55

  lækker net, men hjemmesiden hvor du fandt syanvisningen kan jeg ikke bruge, der bliver bare en masse krims krams

 • Reply
  Stine
  19. august 2007 at 20:49

  Fint net. Og sikke en rørende pris i Rema :) Jeg har også selv syet selv, den slags kan man aldrig få for mange af!

  Er det bare to ens stykker der er syet sammen eller har du en kile i så der kommer bund i? Jeg har endnu ikke fundet den perfekte måde at sy den slags på – så hvis du har et godt tip… ;)

 • Reply
  Kirsten
  19. august 2007 at 20:42

  Nej, hvor kan man da være heldig i Rema!!! Prints af dén kaliber går jeg normalt på ReproDepot efter – og da nøjes jeg som regel bare med at “ose” alligevel, og ender aldrig med at få noget bestilt hjem… Jeg må i min lokale Rema i morgen, og se om jeg også kan være heldig :-)

  Og forøvrigt: Jeg ELSKER dit nye topbanner – men dét kan vel ikke komme som en overraskelse for nogen… ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)