34

Åh lykke…

Farver

– er det, at tingene lykkes og bliver helt, som man havde forestillet sig. Jeg er endelig færdig med mit tørklæde, som er strikket af Noro Flower Bed, en dejlig silke, som er en eksplosion i skønne farver. Silken er en gave fra Anne og den er kombineret med en ganske almindelig Mayflower bomuld.

Farver

Bundfarven er den lilla bomuld, som er helt og aldeles bestemmende for udfaldet af strikkeriet. Jeg er meget glad for tørklædet, som er blevet helt, som jeg havde tænkt og jeg er endda så heldig, så der stadig er en rest Norosilke, som måske kan strikkes ind i endnu et lille tørklæde med en helt anden bundfarve.

Farver

Når man er en farveglad tosse som mig, kan kulørerne ovenfor ikke skræmme det mindste. Tværtimod. De er helt og aldeles skønne og tørklædet bliver helt fantastisk, når det får lov til at lyse alene mod alt det sorte tøj jeg plejer at iføre mig, når denne her årstid ankommer.

Farver

Jeg kommer til at elske halskluden. Den er strikket på pinde 3½, vejer ialt 150 gram og hvor meget der er silke og hvor meget der er bomuld har jeg ingen idé om, men det skulle være muligt at sjusse sig frem til garnmængderne, hvis du skulle få lyst til at gøre kunststykket efter.

Tusinde tak for gaven, Anne :-)

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Slagt en hellig ko… » På pindene
  11. september 2007 at 18:26

  […] smukke silkegarn, Noro Flower Bed, rakte så langt, at der er til endnu en halsklud. Den lilla er blevet ualmindelig godt modtaget ude i verden, så jeg snupper endnu en, men med en karrygul Duo […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. september 2007 at 18:09

  Jeg elsker dem også, Randi :-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  9. september 2007 at 17:38

  Disse fargene er aldeles nydelige! Elsker disse nyansene!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. september 2007 at 09:23

  Delfina, det lyder dejligt, at du bliver inspireret og selv er i gang. Filtningen er sjov – og jeg skal snart have prøvet endnu en gang, for resultatet er rigtigt spændende :-)

  Helle, selvtak :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  9. september 2007 at 09:04

  Bare lige for at sige tak – jeg kan få mareridt om mig selv i gang med at hæfte ender;-)) Nu er jeg i gang med din metode, og det ser rigtig godt ud.

 • Avatar
  Reply
  Delfina
  8. september 2007 at 22:00

  Hej Liselotte
  Døgnet har slet ikke timer nok, med alle de spændende ting fra din side, jeg bare er nødt til at prøve. De sidste mange dage er gået med at strikke et tørlæde, fordi jeg skal prøver det der filtning med glaskugler… Jeg er ikke den stolte ejer af en strikkemaskine. Når det projekt engang er færdigt er skal jeg også at prøve sådan en stribet skønhed i de farver, der taler til mig den dag. Skønt at blive inspiret af både dine billeder, ord og mange kreative ideer.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 13:28

  Næ… jeg mente faktisk det jeg skrev – prøv lige at læse igen ;-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. september 2007 at 13:16

  Du mente vel urutinerede *griner* ? Det skal ihvertfald forsøges!!! Igen tak!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 12:31

  Selv tak Deborah og jeg kan love dig, at selv den mindst rutinerede strikker kan finde ud af denne opskrift. Den er ikke spor vanskelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. september 2007 at 12:23

  Tusind tak for du deler og er så stor en inspiration! Vi har ikke alle dine fantastiske evner, men vi kan da prøve! Rigtig god weekend!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 12:16

  Halstørklædet er en opskrift fra Marianne Isager. Jeg er sikker på, at det kan købes i de fleste velassorterede garnforretninger – og tak for roserne, jeg er også meget tilfreds med resultatet :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. september 2007 at 11:49

  Nej dele den kan du ikke, men måske afsløre, hvem der er mester for den – opskriften, så vi kan spørge efter den i garnbutikken?

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. september 2007 at 11:46

  Undskyld Liselotte, det har du jo svaret på før, jeg skal læse baglæns først – sorry!!!

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. september 2007 at 11:45

  WOW hvor er det SMUKT!!! Intet mindre!!! Maskeantal og opskrift på kanten? Se det der går lige ud, så det er der en chance for, jeg liiiige kan klare! Det der garn du nævner er det tilgængeligt allevegne? Jeg jeg spørger jo, som jeg har forstand til, håber du undskylder min uvidenhed!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 11:19

  Nu ved jeg ikke, om jeg vil postulere, at farverne ligefrem harmonerer, Fru Møller. Det tror jeg ærlig talt ikke, at jeg vil, men effekten af mikset mellem den lilla og de mange andre farver er fantastisk og slutresultatet er smukt og festligt i mine øjne – og heldigvis er vi jo forskellige og kan derfor med sindsro afvise det, som vi finder gyseligt ;-)

 • Avatar
  Reply
  Fr. Møller
  8. september 2007 at 11:14

  Ja, det er faktisk sjovt, at farver, som for den ene harmonerer smukt, for den anden skriger til himlen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 11:09

  Tak skal du have, Eva :-)

  Hege – også tak til dig og skynd dig at kopiere for jeg vil glæde mig til at se det :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. september 2007 at 11:08

  Tak skal du have, Helle og nej, jeg har ikke hæftet ender for hvert farveskift. Jeg lader tråden løbe med op til næste stribe, så den ligger yderst på strikketøjets kant. Hvis det drejer sig om en stribe over 4 pinde, lægger jeg tråden ind mellem 1. og 2. maske på den 3. pind, så der ikke bliver for lange “løse” tråde i kanten (hvis jeg husker det) og fordi det er et glatstrikket tørklæde, vil det automatisk rulle og derfor ser ingen kanten og de evt. tråde, som ligger derude. Smart og nemt! :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  8. september 2007 at 11:01

  Liselotte, det er et fantastisk smukt tørklæde, jeg elsker -som du vist også gør- farver i skøn forvirring. Jeg spekulerer på, har du hæftet hvergang du har lavet en ny stribe, eller har du et trick?

 • Avatar
  Reply
  Hege
  8. september 2007 at 00:09

  Nydelig skjerf med fantastiske farger!
  Blir jo så glad av å se på det!

  Tror jeg må kopiere!

  Ha en flott helg Liselotte!

 • Avatar
  Reply
  Eva
  7. september 2007 at 23:46

  Skjerfet er helt nydelig! Så flotte farger! Jeg blir glad av å se på det :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. september 2007 at 23:41

  Og i lige måde, Lene B :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene B
  7. september 2007 at 23:01

  Tak for hjælpen, det vil jeg prøve. God weekend.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. september 2007 at 22:52

  Lene B, der findes naturligvis en opskrift, men ikke en, jeg kan dele her, for der er copyright på den slags. Jeg kan til gengæld røbe, at der ialt er 56 masker og det nederste mønster på engelsk kaldes feather and fan og kan læres lige her. Så er det vist bare at gå i gang ;-)

  Fru Møller, du må synes helt som du lyster. Heldigvis er smag og behag forskelligt og det gør jo verden en anelse mere farverig end hvis vi alle skulle være ens og samme ;-)

 • Avatar
  Reply
  Fr. Møller
  7. september 2007 at 22:48

  Tja… Nok er jeg tosset. Og jeg kan sagtens se, at tørklædet rent teknisk er pænt strikket. Af kvalitetsgarner. Men når det er sagt, må jeg så godt have lov at sige, at det er ærligt og redeligt er det grimmeste stykke beklædningstekstil, jeg har set i over tyve år!

  Misforstå mig ret, Liselotte – jeg synes virkelig, det er hæsligt med farver, der overhovedet ikke harmonerer. Og jo – selvfølgelig vil det gøre sig på sort baggrund – de gør alt jo. Men smukt – nej, det er det godt nok ikke. Tvært imod da – yikes!

 • Avatar
  Reply
  Lene B
  7. september 2007 at 22:42

  Hej Liselotte. Hvor er det et smukt tørklæde, findes der en opskrift til det et eller andet sted? Min yngste ville gerne eje et i bomuld, så derfor…. Tak for en dejlig blog, som jeg læser med stor fornøjelse, du kan noget, så jeg vender tilbage hele tiden.
  Hilsen Lene

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. september 2007 at 22:32

  Merethe, det er et fint resultat – og god høsthelg til dig også :-)

  Anne, jeg ELSKER det allerede :-)

  Johanna, man bliver nemlig helt glad af alle de farver. Altså under forudsætning af, at man ikke får kvalme af alle de farver ;-) Lidt farvetosset skal man vist være, tror jeg :-)

  Lena, det lyder vældigt spændende med dit tørklæde. Det vil jeg glæde mig til at se og god helg til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Lena
  7. september 2007 at 22:08

  Nydelig skjerf!! Jeg har hermet og begynte på mitt her om dagen! Det blir mye mørkere enn ditt, i grå-toner, tror det blir flott! Strikker i Noro Silk Garden og Mandarin Fiesta. Takk for ideen og god helg til deg!

 • Avatar
  Reply
  Johanna
  7. september 2007 at 21:41

  Man bliver altså helt glad af alle de farver.
  Smukt tørklæde :)

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  7. september 2007 at 21:32

  Velbekomme :-)
  Jeg vidste, at du ville være glad for de mange livlige farver, og det er rigtigt dejligt at se ens gave blive taget i brug, så selv tak du!!

 • Avatar
  Reply
  Merethe
  7. september 2007 at 21:28

  For et kjempeflott sjerf du har fått strikket deg. Det ser så veldig godt ut.
  Å så i slike, hærlig.
  Du får ha ei flott høsthelg!!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. september 2007 at 21:10

  Tak Hanne og Karen. Jeg er selv meget glad for resultatet, så kan andre lade sig inspirere er det jo bare herligt :-)

  Hanne, jeg er jo ikke ubetinget vild med orange, men jeg havde selv tænkt på en rød okker og så er vi da derhenne af ;-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  7. september 2007 at 20:55

  Vidunderlig flott skjerf, Liselotte!
  helt, helt fantastiske farger – å bruke det lilla innimellom var genialt – det fremhever virkelig variasjonene i norogarnet! (og jeg som ikke skulle kjøpe mer garn…. nå fikk du meg helt fiksert på den norosilken…;-) )

 • Avatar
  Reply
  anne
  7. september 2007 at 20:50

  Det er rigtig smukt dit tørklæde og Noro er bare kræs for pindene.
  En stærk orange ville også være flot til resten af dit garn :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)