10

Et godt stykke strik

Embossed Leafs Sock

Hvad er et godt stykke strik i grunden?

For mit vedkommende er det mange faktorer, som afgør om jeg synes det er godt og måske endda gider gentage det, hvilket jeg faktisk meget sjældent gør. Det skal gerne være en smule spændende, men ikke hvis det skal strikkes under tv-kigning, for så er det skønneste faktisk, at det glider uden for mange tanker. Det skal helst udfordre bare lidt, men heller ikke mere, end det kan strikkes uden hovedbrud og frustrationer, som kan give sig udslag i kassering. Det skal med andre ord passe i øjeblikket.

Der er en grund til, at jeg altid har mange små projekter i gang på samme tid. Alle som ét er de i stand til at dække de skiftende behov jeg har. Et duer som udfordring inklusive små og passende hovedbrud, et andet er egnet til bilen, når jeg er passager og et tredje kan jeg stå med ved siden af komfuret, når jeg venter på, at kartoflerne koger eller hvis en ventetid mellem to opgaver skal slås ihjel.

Materialevalget skal være i orden. Garnet skal være af en kvalitet, som gør det rart at strikke med, så det skal være spændstigt og eftergivende uden at miste faconen. Strikkepindene skal være glatte, så det glider uden for mange stop undervejs og faktisk er jeg meget glad for enten mine ADDI-pinde, eller rosentræ og ibenholt, som giver strikketøjet et anstrøg af luksus.

Det sidste, som kan afgøre om strikketøjet er godt, er detaljerigdommen i et godt og gennemarbejdet mønster.

Embossed Leafs Socks ovenfor er et godt eksempel på sådan et strikketøj. Indtagningerne er beskrevet i detaljer, så maskerne flugter og danner smukke rande omkring en glatstrikket hæl. Der er de små detaljer, som den fine række retriller, som skiller hælen fra resten af sokken og en smuk tå, som efter endte indtagninger danner en fin stjerne. Jeg elsker den slags. Sådan en omhu gør min nydelse ved strikketøjet endnu større.

At være omhyggelig giver altid de bedste resultater hvadenten det er strik, mad, rengøring eller andet, man beskæftiger sig med, så jeg er på endnu en omgang sokker, nu strikket på pinde 2½, for det sidste par endte som passende fodbeklædning for en størrelse 48 og jeg kender ingen med den størrelse fødder, som vil elske lyserøde sokker. Måske jeg bare skulle udvide omgangskredsen…

Du vil sikkert også kunne lide