6

Slotsvisit

Det var en kold morgen at stå op til. En kold og stadig mørk morgen. Det er ikke det bedste jeg ved, men det hjalp lidt, at jeg på vej på arbejde skulle samle en kollega op. Forude ventede en af de dage, som fordrer hurtige hjernevindinger, kræfter og ikke mindst stamina. Det hele ville i dag foregå på forskellige nordiske sprog, så ørerne skulle være toptunede.

Jeg varmede mine op med Sort Sol på vej ind for at hente kollegaen.

Kold morgen

I Dronninglund var solen på vej op. Morgenen var smuk, humøret højt og jeg er jo vild med dage som denne. Dage, som rummer faglige udfordringer. De ventede lige indenfor på Dronninglund Slot, som skulle danne smuk ramme om de næste mange timer.

Frokostpausen er dejligt lang på sådanne dage. En hel time får vi at rutte med, så der er tid til både mad, afslapning i solen og en gåtur i de smukke omgivelser.

Frokostpause

Slotsparken er efterårsfarvet de fleste steder. Der er så smukt og området er ikke større, end man sagtens kan snige sig lidt væk fra Alfarvej, uden at blive helt væk.

Parken

Bøgetræerne er tilsyneladende en smule uenige, for nogle er stadig saftiggrønne mens andre smider blade i massevis, men kombinationen er smuk, så det gør ikke det mindste, at der ikke er konsensus i parken.

Hyp

I dag har vejret været helt fantastisk. I solen var der så varmt, at man sagtens kunne sidde og nyde en kop kaffe, så det var vi flere, som valgte at gøre. Bagefter smuttede jeg en tur over forbi hestene, som blev svært skuffede, da det gik op for dem, at jeg er så ræd, at jeg ikke har lyst til at snakke. De måtte nøjes med hinanden.

Akustik

Det er ikke indretningen, som er interessant på billedet ovenfor. Det er hvælvingerne. Lyden rejser helt specielt langs hvælvinger som disse.

At være tolk i rum som det ovenfor, er noget nær en håbløs opgave, for du er ikke i stand til at høre hvad personer overfor siger, men til gengæld kan du tydeligt og klart lytte til samtaler, som foregår i den anden ende af rummet.

Dronninglund Slot er et gammelt kloster. Gad vide om abbedissen har haft brug for at styre sine nonner på den facon, men fascinerende er det i hvert fald -og noget af en udfordring.

På vej hjem

Vi tog hjem i det skønneste solskinsvejr, men inden vi ramte Aalborg var solen på vej ned i horisonten. Dagene bliver kortere og man kan mærke det, når man først får fri sidst på eftermiddag. I morgen snupper vi endnu en dag med samme indhold. Jeg glæder mig.

Med sådanne omgivelser, opgave med udfordringer og godt selskab forude, kan man vist ikke andet.

You Might Also Like

6 Comments

 • Avatar
  Reply
  Pia
  2. november 2007 at 07:24

  Det er nemlig det det hedder!! Det var da jeg gik ifolkeskole jeg var der i praktik. jeg brugte meget tid på at høre foredragene i ørebøfferne på både islandsk, norsk og finsk. jeg var meget fascineret af hvor hurtigt der oversættes. Jeg var ligeledes meget fascineret af slottet og gik og fantaseret over, hvem der har boet der og kom egentlig langt omkring fra prinsesser og onde dronninger til, som du selv nævner, nonner og munke. Jo, Dronninglund Slot er et særligt sted.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. november 2007 at 07:59

  Pia, det er sandt, at man sjældent selv ser alt det smukke, som omgiver en. Sådan er det vist bare :-)

  Dit gamle praktiksted hedder NUD (Nordisk Uddannelsescenter for Døvblindepersonale) og det er lige præcis der, jeg slår mine folder i disse dage :-)

 • Avatar
  Reply
  Pia
  1. november 2007 at 07:37

  Det er sjovt at se ‘mit område’ med dine øjne. Du får de smukke ting frem. Da jeg som barn og teenager boede der, så jeg ikke de smukke ting på kan få frem med dine beskrivelser og fantastiske billeder. men det er nok fordi jeg var der til hverdag. Når jeg kommer tilbage nu, er det både med glæde og en lille lille smule længsel efter ‘dengang’.
  Min mormor ligger på samme kirkegård og jeg var for nyligt deroppe. Ja der er supersmukt på slottet. Jeg var engang i praktik på slottet også høs døve-blinde instituttet ( jeg kan ikke huske, hvad det hedder), det var en rigtig god tid.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. oktober 2007 at 19:01

  Sifka, jeg vil gerne dele i morgen – og god aften til dig også :-)

  Anne, der er så uendelig smukt i Danmark :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  30. oktober 2007 at 18:30

  Når jeg ser disse billeder og tænker på, hvad jeg selv lavede i weekenden( ikke kun lørdag ;-) ), så undres jeg over, hvorfor rejsebranchen har så gyldne dage…vi kunne jo rejse rundt i eget land og blive så “rige”, rige på flotte skønne oplevelser lige rundt om hjørnet…var der et slogan engang der sagde “Køb dansk”?
  og HCA sagde “at rejse er at leve” , jeg lever nu så fortrindeligt ved at rejse i eget land ….:-) hva´gør I?

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  30. oktober 2007 at 18:25

  Stamina, Liselotte. Har du rigligt? Kan vi dele igen i morgen, som du foreslog engang? Jeg trænger sådan:)

  Dejlige billeder fra en dag med fabelagtigt vejr! God aften til dig og dine.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)