10

Manglende engagement

Jeg burde ikke prale, for der er absolut ingen grund til det, men altså…

Orkide

Mine orkideer er gået i selvsving i vindueskarmen. Der er blomster og knopper allevegne og den ene er smukkere end den anden. Intet af det er min fortjeneste. Jeg har vist nærmest pensioneret dem. Måske næsten opgivet dem. Næsten.

Orkide

De står i nederste stuevindue. Samlet i en karm står de og er glemt. Jeg vander dem meget sjældent og det er kun, når det er overskud i vandkanden, at de har fået en tilfældig sjat. Det har tilsyneladende været nok.

Der er knopper på dem alle. Bristfærdige står de strunke på lange, underligt snoede ranker, som om et øjeblik vil dækkes af de smukkeste blomster.

Orkide

De er åbenbart tilpas med den mangelfulde omsorg. Den er der flere grunde til. Året har båret præg af Alexanders død. Det har mine planter også mærket. De er blevet glemt til fordel for en alternativ energifordeling i hjemmet. Det kan orkideer tilsyneladende fint trives med.

En anden grund er, at jeg ikke finder dem særligt interessante uden bomster. Så er det bare en underlig samling krøllede rødder og et par blade eller tre. Triste og meget lidt dekorative er de, når de ikke lige blomstrer, så jeg har nok forsømt dem en smule og derfor var de også degraderet til den mindst synlige plads i stuen. Den passer dem fint.

Orkide

Jeg belønnes for mit manglende engagement. Det gør man ikke mange steder i livet og det er vel en god grund til at holde af dem. Nu får de lige en chance mere. Nede i det mørke hjørne af stuen altså.

Du vil sikkert også kunne lide