16

Ledestjerne

Decembermorgener er mørke, kolde og lange, men så hjælper det at have en morgenstjerne. Sådan en har jeg. I køkkenvinduet hænger den, så jeg kan se det varme lys spejles i gulvet, når jeg står op og næsten ikke orker turen op til badeværelset. Så går lyset foran. Det hjælper.

Godmorgenstjernen

Jeg havde forsvoret, at jeg nogensinde skulle have lysende stjerner i vinduet, men så fik jeg børn og piben en anden lyd.

Sådan er det med mange ting. Børnene kommer til og verden ændres for altid. Nu er det pludselig ganske uundværligt med rødt, lyskæder, stjerner og andet juleri og faktisk synes jeg, at det er rigtigt rart at have egen ledestjerne.

I morges nåede jeg, det jeg skulle. Der er endda tid til kaffe. Det er ikke alene stjernens fortjeneste, men den gør nu sådan en decembermorgen hyggeligere.

You Might Also Like

16 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  6. december 2007 at 17:42

  Jeg synes også, at den er smuk, Kirsten. Den er købt i IKEA for år tilbage, så jeg tror ikke den er sådan at skaffe, desværre :-(

 • Avatar
  Reply
  kirsten beauchamp
  6. december 2007 at 17:38

  morgen stjernen , hvor kan jeg købe den…
  jeg bor her i cadada…den er så smuk..

  tak.
  kirsten

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  6. december 2007 at 16:21

  Helle K, det er så dejligt med et lys i mørket. Det gør det lidt lettere at forcere morgenen :-)

  Dolci, de børn gør os heldigvis helt igennem juletossede – og det ses altså herhjemme. Jeg synes det er hyggeligt :-)

  strikkelise, min stjerne er lavet af spån og købt i IKEA for et par år siden, tror jeg :-)

  Helle, mine unger har også altid holdt af, at det er blev pyntet så tidligt, som overhovedet muligt. Nu har vi aftalt, at det tidligst bliver den 1. december – der må dog være en kant ;-)

  Susan, mine hønekopper er inde fra Langes Kunsthåndværk i Hjelmerstald her i Aalborg :-)

  Ella, vi elsker vores stjerner – og dem af papir, dem kan man købe i utroligt smukke mønstre og farver på nettet. Alt for nemt… ;-)

  Anne Storgaard, som du kan se ovenfor, så er det en gammel svend fra IKEA :-)

  Hanne, jeg har det på samme måde – alt der spreder et varmt skær er velkomment :-)

  Camilla, velkommen til :-)
  Det er dejligt at læse, at du har nydt formiddagen herinde. Du skal være hjerteligt velkommen fremover også :-)

  Yrsa, ind imellem er det godt med nye øjne på arrangementerne, men det er sjovt nok Oline, som insisterer på “faste pladser” herhjemme :-)

  Anne, det er de! Gudskelov ;-)

  Madame, børn er heldigvis med til at forandre verden for voksne, som ind imellem er lige rigeligt principfaste :-)

  Esther, tak skal du have :-)

 • Avatar
  Reply
  Esther
  6. december 2007 at 14:51

  Ah – nyt banner. Jeg er helt vild med dine julepyntede huse :o)

 • Avatar
  Reply
  Madame
  6. december 2007 at 14:03

  Det er en meget fin ledestjerne, du har, og jeg kender det, du fortæller med, at når vi får børn, ændrer verden og ens principper sig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  6. december 2007 at 12:59

  Er børn ikke med til at slibe vores kanter og sære ideer lidt til? jeg tror det…godt jeg fik mine, ellers havde jeg været noget firkantet fniiiis

 • Avatar
  Reply
  Yrsa
  6. december 2007 at 11:51

  Hjemme hos os ved jeg ikke hvem der er mest julet – pigerne eller mig, men i år har de fået lov til at stå for alt pyntningen og det er sjovt at se hvor tingene kommer op, for jeg er jo vanedyr og så står nisserne som de plejer – i år er der flyttet lidt rundt og det er hyggeligt.
  Pigerne har også selv ordnet et lille nisselandskab i deres vindueskarme – de bli’r sgu for store for hurtigt :-)

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  6. december 2007 at 11:36

  Hej Liselotte!
  Jeg søgte “honningkage” på google, og vupti – havnede på din blog. Nu er der gået (mindst) 1 time og det har ikke været spildt. Du virker som et utrolig dejligt og engageret menneske, med et forrygende overskud.
  Har mange tanker i hovedet lige nu… Blandt andet omkring din beretning om din søns sidste dage på hospitalet. Jeg vil f.eks. altid huske at gøre alt for ikke at være “utidigt klog” når jeg om ikke så længe forhåbentlig er færdig som sygeplejerske… Hvor har det været hårdt, og hvor er det dejligt at du, hans mor, giver os andre mulighed for at lære af jeres erfaringer og ikke mindst af den livsvilje og -glæde der stråler ud af dine ord og illustrationer.
  Må hellere stoppe, men tak for denne formiddag i dit selskab. Vender helt sikkert tilbage!
  Mange, mange hilsner,
  Camilla

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  6. december 2007 at 11:18

  En stjerne hører sig til :) Jeg er meget glad for min – generelt er jeg glad for alt det der spreder et dejligt varmt skær over min morgen og over en grå-kold decembermorgen hvor alt er for mørkt :)

 • Avatar
  Reply
  Anne Storgaard
  6. december 2007 at 10:42

  Jeg kan vældig godt lide tanken om en ledestjerne i vinduet, men heller ikke jeg bryder mig så meget om den mest almindelige, folk har.

  Jeres er så smuk – er den hjemmelavet eller købt, og i så fald hvorhenne?

 • Avatar
  Reply
  Ella
  6. december 2007 at 10:19

  Vores stjerne skal også lyse, og hvis jeg pipper, at den ikke skal op, lyder der et ramaskrig. I år stod Ole for ophængningen – AC insisterede.

  Nu ønsker jeg mig papirstjerner og ville gerne vide, hvor der findes nogle flotte af slagsen :-)

 • Avatar
  Reply
  susan
  6. december 2007 at 09:38

  Hej.
  Jeg har altid hadet den der orange stjerne mine forældre hængte op i stuen her i dec. Måske er det min alder men nu VIL jeg også have en.
  Nu lige et spring tilbage til en tidligere post. Dine hønse/høne krus kan du fortælle hvor de er fra.
  Mange hilsner og ønsker om en god dag, susan

 • Avatar
  Reply
  Helle
  6. december 2007 at 09:04

  Ja de børn ! På et splitsekund ændrer de vores univers. Før barn 1, pyntede jeg først (lidt) til d. 16. dec. (manden min’s føs’da), men nu, vil de gerne pynte midt i nov., men jeg holder STEJLT på 1.dec. eller 1.søndag i advent. Og der er ikke ro før stjerner og lyskæder er “på plads” !
  Rigtig god dag, til Jer alle

 • Avatar
  Reply
  strikkelise
  6. december 2007 at 08:14

  I år har jeg også brudt med mitt livslange prinsipp om ikke å ha lysende stjerner i vinduet. Definitivt barnas fortjeneste.
  Din var veldig fin, er den laget av spon?

 • Avatar
  Reply
  Dolci
  6. december 2007 at 08:08

  Det er merkelig hvordan barn kan forandre en. Jeg liker mer den minimalistiske stilen ang. julepynt, alikevel bugner huset av rødt, glitter, nisser, stjerner mm. Og jeg elsker det. Og ungene elsker det!
  Julestjernen/ledestjernen henger ikke bare i et vindu, men flere. Og det er bare så koselig.
  Ha en flott dag!

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  6. december 2007 at 08:00

  En ledestjerne er bare det bedste. Et lys i mørket, når morgenen er tidligst, det varmer. God torsdag Liselotte.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)