19

Min seje unge

Ind imellem skal man høre så meget, så ørerne næsten falder af…

Hvor nem er jeg lige?

Vi har lige været til elevsamtale med Oline. Der var lutter ros. Det siges, at hun er en dejlig ung pige med masser af overskud. Jeg måtte sidde og lytte til, at der er røster, som påstår det unge menneske er hensynsfuldt, rummeligt og i det hele taget et behageligt bekendtskab.

Fagligt var der ikke noget at komme efter. Det eneste fag, hvor hun placeres i middelgruppen er matematik og det blev sagt med sådan lidt tristesse i stemmen, fordi resten af fagene vidner om et engageret, fagligt dygtigt og intelligent ungt menneske.

Jamen jeg er da utrolig stolt og Oline tillige med, men forstår de slet ikke, at det allerbedste der blev sagt i dag, var præcis det sidste; at hun ligger i middelgruppen i matematik! At den matematik har været hendes akilleshæl og i den grad har kostet blod, sved og tårer ved både hun og jeg, så vi kiggede på hinanden og gav et usynligt skulderklap, for vi nåede i mål!

Oline havde sidste gang opstillet forskellige mål for den kommende tid og et af dem var netop, at hendes matematik skulle have en ekstra skalle. Hun har gjort det. Næsten helt alene, har hun klaret at gå fra at HADE matematik til at erkende, at det måske ikke er hendes yndlingsfag, men dog en nødvendighed. Hun har valgt en ny tilgang til faget. Hun har bevidst arbejdet med, at det ikke skulle tilgåes med opgivenhed, men i stedet være et af de steder, hvor der måtte slåes et ekstra slag. Hun er lykkedes. Det sidste er det, jeg er allermest stolt af. Hun er for sej!

Du vil sikkert også kunne lide