14

Mosekonen har travlt

Verden er forsvundet i mosekonens bryg i dag. Det blev meget tydeligt, da jeg nåede nordpå denne morgen. Absolut intet kunne man se, så jeg sneglede mig gennem Ryaa, for at snuppe vejen mod Sandmosen og dermed de fantastiske 12 kilometer gennem et helt unikt urlandskab af de mest øde af slagsen, mens jeg ærgrede mig over, at jeg endelig fik lejlighed til at gense landskabet uden i virkeligheden at kunne se noget som helst.

Der er så utroligt smukt i Sandmosen… faktisk også i bryggen…

Sandmosen

Man kunne stort set intet se, så jeg kørte meget langsomt gennem landskabet, som rummer masser af fugle- og dyreliv. For ikke at overraskes af et stykke vildt på kørebanen, holdt jeg mig på den fornuftige side af de halvtreds.

På den måde er tolv kilometer en lang strækning og det er en mærkelig følelse, at køre sådan en strækning uden at møde ét eneste levende væsen. Sådan lidt skummelt.

Sandmosen

Fugten drev af alting og når lyset ramte stråene i vejkanten, lyste de, som små lygter langs ingenting og mørke. Jeg så en enkelt fasan på hjemvejen, men ellers er jeg kørt ud og hjem uden at møde liv.

Sandmosen

Jeg elsker dette stykke natur. Store dele af Sandmosen er fredet, så der meget at kigge på, når man kommer forbi, men i dag skal man altså ikke sætte næsen op efter noget som helst, for tågebanker eliminerer ethvert forsøg på at navigere.

Jeg syntes, at jeg kørte uendeligt langt, da jeg skulle hjemad igen, men pludselig ramte jeg Ryaa og det lille, gule hus med det smukke træ med lyskæde og endelig vidste jeg, at jeg trods alt var på rette spor og med lidt held ville ende i Aalborg indenfor en god halv time. Det kom til at holde stik, men sikke hun brygger, hende mosekonen.

Du vil sikkert også kunne lide