10

Vi er klar til rykind

Vi har skreget af grin denne eftermiddag. Vi havde fuldstændigt glemt sidste års julekatastrofe og heraf følgende feberredning, så nu sidder vi inde med et juletræ, som sagtens kunne ende med at blive årsag til mere end én juleøjenskade…

Vi er omtrent halvblinde af at have stirret på skidtet utallige gange i dag, fordi Oline, som forøvrigt har gjort det både godt og smukt, har pyntet træ og slet ikke kan lade være med at kalde med mellemrum, for at bede os komme og beundre og vi har jo forregnet os en smule, for den juletræskæde, som i hast blev indkøbt sidste jul, er en af de frygteligt kolde diodekæder, som er tæt ved at kunne lyse hele Gug op på en gråvejrsdag.

Olines juletræ

Oline elsker træet. Hun elsker kæden og det første hun sagde ved synet at træet med lydkæden monteret var, at hun bare var SÅ glad for, at vi havde været nødt til at købe denne kæde sidste år, “… for den er bare så smuk ” og så er der vist ikke mere at klage over. Vi kan jo uddele solbriller ved indgangen.

Olines juletræ

Huset er julerengjort, der er gjort klar i gæsteværelset med adgang til natteravne-tv og behørig julestemning. Slik, frugt og nødder er sat frem, glöggen er på blusset. I ovnen står en lammeryg og syder og dufter, og udenfor er julelysene tændt, så nu mangler vi bare gæsterne. Vi er helt klar.

You Might Also Like

10 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. december 2007 at 09:10

  Ja, ingen skal komme her og sige, at vi sparer på lyset… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  23. december 2007 at 08:24

  Flot juletræ, men lidt kraftigt lys ; )), solbrillerne er en god idé.
  Jeg har købt lidt nyt pynt i år, de nye fra Rosendahl, hvor der er små rammer, så mine børn, levende og død skal på træet, det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig også til at finde alt mit julepynt, incl. papirklip fra børnene, styroporkugler lavet af børnene samt alt det andet og få det op. Det er dejligt med traditioner omkring træet. PS. Vi har altid haft elektrisk lys.
  Rigtig god jul til dig og din familie.

 • Avatar
  Reply
  Annie
  22. december 2007 at 23:20

  Wau – flot juletræ!!
  Tak for en virkelig dejlig, kreativ, hjertevarm, inspirerende og livbekræftende blog!!
  Og tak for påmindelsen, har netop – lidt febrilsk – tjekket husets juletræslyskæder, og de virker!

 • Avatar
  Reply
  Lotten
  22. december 2007 at 21:28

  Der er godt nok blus på det træ, grin! Men julen er vel også lysenes fest, såvel som hjerternes ;-)
  Jeg holder mest af levende lys-modellen, men forstår godt, hvorfor I måtte skifte til elektriske lys. Jeg husker en jul, hvor en killing var ved at skabe ildebrand, fordi den slet ikke kunne st for al den glimtende pynt…

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  22. december 2007 at 20:01

  Hold da ferie for et juletræ.. Den kan ses helt fra Kastrup Lufthaven hehehe

  Oline, har gjort det perfekt! Glædelig jul til alle jer herfra København.

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  22. december 2007 at 19:52

  Åh ja, den lyskæder husker jeg!
  Den er godt nok lidt hård ved øjnene ;-)

  Men smukt ser det ud, det fint pyntede træ i den hyggelige stue…

 • Avatar
  Reply
  Stine
  22. december 2007 at 19:08

  Det kan jeg sagtens forstå Liselotte :) Jeg er spændt på vores juleaften, min søster og svoger har fået den sødeste lille hundehvalp – og den er nok også meget interesseret i de levende lys – vi må være ekstra opmærksomme i år!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. december 2007 at 19:06

  Andrea, selvfølgelig er du med Oline :-)

  Jeg lover dig, at der er basis for øjenskader, men hvad… det er jo kun jul én gang om året :-)

  Stine, vi har også altid haft levende lys på træet… altså indtil Alexander kom til, for han elskede lys og det er ikke så få tæt-på-katastrofer der er indtruffet med ham omkring træerne, så det endte med lyskæder og så et “årh… så vælt da for fanden det træ, hvis du tror, at du kan” ;-)

  PS – han kunne godt! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Stine
  22. december 2007 at 18:57

  Jeg er med Oline her. Godt nok er diodelyskæder kraftige i lyset, men de er hvide. Jeg bryder mig ikke om de lyskæder der lyser gult (jeg kan slet ikke have disser her der blinker i alle mulige farver!). Jeg er opvokset op med en spand fyldt med vand tæt på træet – der er altid levende lys på (vi er ved at dø af varme når vi går rundt ;) ).

 • Avatar
  Reply
  Andrea
  22. december 2007 at 18:41

  Jeg holder med Oline – det er en fantastisk lyskæde – bare se genskæret i gulvet – og sikkert i jer alle sammens øjne ;)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)