18

Kronen på værket

Det er ikke vejr for hverken folk eller fæ i dag. Regnen slår ind i ansigtet, når man strider sig igennem blæsten. Riv og rusk…

Boulevarden

Nogle havde været fornuftige og medbragte paraplyer, men det er ikke ret mange af dem, som tilsyneladende har kørekort til skidtet, for man skulle være vågen, for ikke at få et par stykker af dem i øjet.

Design Værkstedet har en dejlig bred markise, så jeg stod i læ et øjeblik, mens jeg lod blikket dvæle ved alle fristelserne…

Design Værkstedet

Det blev ved det. Jeg skyndte mig videre ned ad Boulevarden og op ad Algade, kun for at kunne konstatere, at der var kø til helt ud på gaden ved Kronen. Så orkede jeg ikke rigtigt, men tænkte en tur ned til skobutikken og Kalejdoskop kunne gøre hele forskellen.

Efter 10 minutter, hvor jeg tog bestik af vinterstøvler og interiør af enhver tænkelig art, sluttede jeg mig til de andre kunder i varmen inde i Kronen. Nu var der kun kø, men ikke helt ud på gaden.

Kronen

Lige ved siden af ligger Summerbird, men selvom duften af chokolade blandede sig med duften af kaffe og te, lod jeg mig ikke friste. Jeg fik købt min te og smuttede afsted igen, inden det gik galt for mig.

Eftermiddagen var allerede ved at forvandles til mørketid, da jeg passerede Budolfi. Himlen bliver så fantastisk smuk og blå lige i de minutter, hvor lys skifter til mørke.

Budolfi

Nede i Vingårdsgade holdt jeg. Det tog ingen tid at komme derned, men det tog tid at slippe ud af centrum igen. Tålmodighed er en dyd i disse dage.

Jeg fik tre slags te med hjem. Jeg glæder mig til at tage hul på dem.

Anastasia

Først er der Anastasia, som er en dejlig Earl Grey med fyldig smag af citron og lime. Den dufter skønt og jeg elsker bergamotten, som fylder køkkenet med duft, så snart låget tages af dåsen.

Kusmi Morgente

Så er der en lille dåse med morgente. Den dufter også skønt og er en dejlig blanding af sorte teer fra Indien, Ceylon og Kina.

Grøn Kusmi med mandel

Den sidste lille dåse rummer grøn te med mandel. Mandelduften er gennemtrængende og temmelig sød, så jeg er lidt forbeholden, men jeg giver det gerne en chance.

Jeg er klar til de kolde vinteraftener. Teen er i hus og min arbejdsdag er slut. Jeg har fri til på den anden side af nytår. Det er ikke så ringe endda.

You Might Also Like

18 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. december 2007 at 14:20

  Og i lige måde. Godt nytår, cowgirl :-)

 • Avatar
  Reply
  cowgirl
  29. december 2007 at 14:09

  Kom tilfældigvis forbi og så du også er Kusmi-drikker – skøn the som jeg slet ikke kan undvære…GODT NYTÅR

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. december 2007 at 14:06

  Det ser jo skønt ud. Der må jeg ned ved lejlighed og tusinde tak for tippet :-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  29. december 2007 at 13:43

  Nej – jeg tænkte nemlig nok at du ikke havde set den – men den har ihvertfald nogle måneder “på bagen” – og den er virkelig lækker – og så lige ved vores egen “bagdør”, ikke ;-)
  Du kan se lidt fra dens “sortiment” her:
  http://etcetera33.blogspot.com/search?q=mums

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. december 2007 at 13:08

  et cetera, det vidste jeg ikke. Jeg kommer aldrig den vej, for der har aldrig nogensinde været noget at komme efter derhenne medmindre jeg netop skulle til tandlægen eller ned for at klage over vores latterlige internet, som residerer i kælderen. Det lader til, at det har ændret sig. Det skal jeg da lige have taget et kig på. Har den ligget der længe?

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  29. december 2007 at 12:59

  Liselotte, “Kronen” er altid et besøg værd – og jeg forstår helt sikkert hvis du forestrækker at gøre dine te- og kaffeindkøb dér – men jeg synes altså lige at jeg vil gøre dig opmærksom på (hvis du ikke allerede har bemærket det) at du har adgang til Kusmi-te og alskens lækkerier få hundrede meter fra din “gade-dør”, på Sdr. Trandersvej – under tandlægen, hvor der var posthus i gamle dage. Forretningen hedder “Mums” – og har et ganske bredt udvalg af delikatesser som Summerbirdchokolader, franske gårdoste, lækkert brød m.m. :-) Sådan en sur og blæsende regnvejrsdag som i går – kunne det måske være fristende at hente forsyninger i gåafstand – (og jeg får altså ikke procenter af salget eller noget …)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2007 at 19:34

  Heikke, my favorite is Prince Wladimir, but I love them all. I’m crazy about their Christmas Tea too, but the season has ended for now :-)

  Lilli, de er frygteligt gode – de bolsjer :-)

 • Avatar
  Reply
  lilli
  28. december 2007 at 19:14

  Du har helt ret ang. kaffebolsjerne – de er jo intet mindre end FANTASTISKE

 • Avatar
  Reply
  Heikke
  28. december 2007 at 19:13

  Hi,

  I got some Kusmi tea for Christmas, tell how you like your one

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2007 at 18:58

  Karen, der er vintergråt nu, men butikkerne ligger der jo fortsat og så er der jo rigelig grund til at tage en tur derind ;-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  28. december 2007 at 18:56

  å du herlige aalborg – spennende å også få oppleve den i vinterruskevær! ellers forbinder jeg byen med sommerferie, sol og varme.. jeg har ganske så mange ganger vært innom design værkstedet og den der skobutikken litt bortenfor.. ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2007 at 18:44

  Jeg må vis snart have brygget den mandelte… :-)

  Mandler med lakrids – ja, det lyder sørme ikke som det ringeste i verden, men jeg afstod, for tænk om jeg udviklede en afhængighed…

  Sifka, du må snart komme forbi til en omgang shop until you drop ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  28. december 2007 at 18:40

  Mandler med lakrids!? Helt ærligt jeg kommer altså snart til Aalborg. Den shoppingrute må da prøves, eller hvad?!

  Jeg har luret på mandelteen, men har ikke turdet hoppe på den. Engang i Italiens land, plagede jeg i dagevis om indkøb af en mandellikør, og da jeg endelig fik den købt, smagte den, med mine smagsløg, ikke så godt, som jeg i fantasien havde fået den til. Uf! Men det kan være at der er mere held i en mandelte. Kan jeg håbe på en smagsudtalelse, når du har smagt??

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2007 at 18:37

  Tina, teen kan også købes over nettet, hvis man er i nød ;-)

  Jeg gi’r lige en melding på den der mandelte :-)

  Gitte J, jeg har det på samme måde, når jeg ser billeder fra København. Det er ligesom at komme hjem og jeg kan længes noget så rædselsfuldt, men sådan er det at “høre til” to steder :-)

  Kristine, det var dog en frygtelig trist historie, sådan at ende alene, når man troede, at man var to. Det er så dejligt at læse, at jeg har været inspiration til internet, for det gør det da en kende mere underholdende at være alene i en lejlighed, som nu ellers lyder til at ende med at være et hyggeligt sted.

  Jeg bliver helt underlig indeni, når nogen genkender mig. Jeg synes det er ret fantastisk og temmelig surrealistisk at være så “kendt” et ansigt, at jeg ind imellem møder mennesker, som kender mig og derfor hilser og forklarer, at de læser med her, men… det er dejligt og jeg er altid glad for en snak, så du skulle da have hilst på :-)

 • Avatar
  Reply
  Kristine
  28. december 2007 at 18:18

  Kære Liselotte!

  Tænk engang, jeg så dig nede i Kronen i dag, da jeg gik og var så trist! (Var næsten sikker på at det var dig, men nu er jeg jo ikke i tvivl!)

  Er lige flyttet fra ham, jeg troede jeg skulle giftes med og befinder mig i bunker af kasser, pap og plastik. – Og var indtil for to timer siden uden en internetkobling. Havde egentlig tænkt, at det kunne vente til engang i det nye år, men da jeg så dig kom jeg til at tænke på din dejlige blog og gik fluks ned til Stofa. Heldigvis!

  Nu sidder jeg med kvæde-te og internet og er i øvrigt færdig med at indrette stuen som her nytåret over skal være mit “helle” indtil jeg bliver færdig med resten af lejligheden. Det er som om det hele ser lidt lysere ud nu.

  Bare en lille notits fra mig om, hvordan man uden at vide det kan gå rundt og påvirke hinanden…

  Kærlig hilsen fra Kristine (som slet ikke kender dig personligt, men som er trofast læser af din blog!)

 • Avatar
  Reply
  Gitte J.
  28. december 2007 at 18:11

  Uuuhh, Liselotte det er skønt at sidde hjemme i sin lune stue og så alligevel lige slentre med til alle de gode steder i Aalborg. Tak for turen i regn og rusk.
  De dèr mandler med lakridspulver fra Summerbird skal du nok ikke smage, hvis du ikke allerede kender dem – de er vanedannende. Klogt du gik forbi – det havde jeg ikke kunnet :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  28. december 2007 at 17:49

  Smukke tedåser. Det er vist på tide, Kronen får mit besøg. Det er længe siden. Der er så hyggeligt, derinde, og så den DUFT….uhmmm

 • Avatar
  Reply
  Tina Poulsen
  28. december 2007 at 17:36

  Uhmm kan næsten dufte dem :) jeg har prøvet de to øverste, men er ret nysgerrig efter den med mandelduften :) du må lige afsløre smagsoplevelsen.

  Dog mangler vi et sted hvor jeg kan købe det, her i nærheden. Jeg har indtil nu kun set det i Odense!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)