17

Et langbord for en hyacint

Julepynten er forlængst af vejen herhjemme og sådan skal det være, men vi er nået til et punkt, hvor den endelige afslutning af julens foranledigede alternative indretninger egentlig også burde fjernes og her halter det en anelse…

Vores spisebord kan, ved pladers hjælp, opnå den fænomenale længde af 2,80 meter og det er sådan lige rigeligt, vores køkken taget i betragtning. En enkelt plade plejer at være tilstrækkeligt til, at vi kan færdes problemfrit omkring bordet, men Kenneth måtte lige prøve at have den sidste plade i for snart længe siden og han forelskede sig i fornemmelsen af, at have et bord, som var omtrent uendeligt.

Det er dejligt med det lange bord, men det er altså også en smule upraktisk, for det er ikke helt let at komme omkring…

Langbordet

For enderne er kun smalle sprækker at passere gennem og jeg skal jo ærligt indrømme, at det ikke passer mit korpus. Jeg benytter sjældent bænken, for der er fare for nedfald af alverdens ting, når min ladeport skal omkring og jeg har bemærket, at jeg ikke er den eneste med problemer.

Et forslag om at nedtage den ene plade blev nedstemt før jul, da det stadig så ud til, at vi blev mange om bordet, men det ser stadig ikke for lyst ud, for rigdom kan tilsyneladende godt findes i langborde og hvem er jeg så, når jeg vil fratage en mand hans slot.

Hygge

Til gengæld lever han med mine to år gamle guirlander og en guds velsignelse af hyacinter, som han forøvrigt slet ikke er vild med. Kompromis kaldes det vist…

Du vil sikkert også kunne lide