18

Appelsinen i vores turban

Vi er hjemme igen efter en tur ind forbi Alexander. Oline ville med, så vi hentede hende fra skole og kørte ind på kirkegården. Det blev en herlig oplevelse, som gjorde dagen til noget helt specielt godt i stedet for noget frygteligt trist.

Vi mindedes alt det sjove, tændte lys og snakkede om, at Alexander, på trods af sine fysiske begrænsninger, er et af de mest betydningsfulde mennesker i vores liv. Han er formentlig den person, som når vores liv ender, vil have haft den absolut største indflydelse på vores personlige udvikling.

Alexander vil have haft afgørende betydning for, hvordan vi ser verden. Han vil fremover være bestemmende for, hvordan vi møder vores medmennesker. Han vil have været bestemmende for, hvordan vi vælger at tackle de udfordringer, som alle mennesker møder på livets vej og han vil, med sin altid ukuelige evne til at trodse modgang, have været den bedst tænkelige rollemodel og en konstant inspiration.

Han har gjort os rigere på det menneskelige plan og han har udvidet vores horisont, som ingen anden sikkert siden når at gøre det. Han var her kun for en kort bemærkning, men sikke en af slagsen.

Vi var heldige, at han faldt i vores families turban.

Du vil sikkert også kunne lide