18

Gækken er løs

Engang var det Oline, som sørgede for forårsbebudere indendøre. Sådan er det ikke længere. Nu bruger hun hellere dagene på indendørs sysler, som at sove til langt ud på eftermiddagen.

Det skal naturligvis ikke afholde mig fra en tur ned i bunden af haven, hvor vintergækker gror inde i skovbunden…

Vintergæk

De står i små, kompakte klaser og bringer forårsstemning ind i haven. De gemmer sig, så der er buske og træer, som skal forceres, inden jeg finder dem. Oskar er med på sidelinjen, for han holder meget af at strejfe nede i den ende af haven.

Vintergæk

Oline kunne tidligere slet ikke se en vintergæk uden at tage den med indenfor. Nu står de i fred inde under træer og buske, for ingen plukker dem længere.

Det varer ikke ved, for jeg kan naturligvis ikke nære mig. Jeg plukker en håndfuld, mens jeg drikker duften af muld og forår. Jeg ser bænkebidere, som traver over skovbunden i evig jagt efter føde, men ellers er der stille dernede.

Vintergæk

Vintergækken er så yndig, men allersmukkest er den, når den kommer med indenfor i varmen og får lejlighed til at sætte skørtet i sving. Når den folder sig ud og begynder at danse, er kigget til det grønne underskørt det bedste ved gækken…

Vintergæk

Jeg tog kun en lille håndfuld med ind, for yndigheder skal trækkes i langdrag og om et øjeblik er de alle væk.

Den er kommet tidligt i år og holder vist ikke frem til gækkebrevene skal skrives, men jeg tænker også, at den tid er forbi, hvor Oline kunne bruge en hel dag på at tegne, klippe, klistre og skrive yndige versefødder. Tiden går…

Vintergæk

Måske jeg skulle overveje at gemme en enkelt, presse den og smugle den i et lille brev, som kan sendes til ham, min hjertenskær. Han gætter da aldrig, at det er fra mig. Et påskeæg fra Summerbird kunne være dejligt…

You Might Also Like

18 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. februar 2008 at 12:10

  Jeg kan nu også bedst lide vintergækken, Maria, men erantis er velkommen, fordi den sender besked om foråret :-)

 • Avatar
  Reply
  Maria i Melbourne
  10. februar 2008 at 11:52

  Vintergaekker er mine yndlings, desvaerre er der ikke mange paa mine breddegrader. Tilgengaeld er jeg ikke til erantisser.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. februar 2008 at 09:52

  Sneklokker er da et yndigt navn – og foråret når også nordpå, men det er selvfølgelig senere end her. Vinteren er nu heller ikke overstået endnu, så ingen ved, hvad der venter hernede… :-)

  Jeannette, de kan være flere år om at komme op, så du skal bare være tålmodig :-)

 • Avatar
  Reply
  Jeannette
  9. februar 2008 at 21:06

  Hvor er de bare smukke :) Jeg kan nu bedst lide dem så længe de stadig er foldet sammen – så hvis jeg havde nogle måtte de blive ude. De løg vi møgsommeligt satte i efteråret er desværre ikke spiret – mon de kommer???

  Og så et gækkebrev til sin allerkæreste… sikke en god idé! Den tror jeg jeg må snuppe.

  God aften, Jeannette

 • Avatar
  Reply
  Sol
  9. februar 2008 at 18:44

  Så utrolig nydelig det er å se vårblomster……! Det har ikke på langt nær kommet så langt her. Vi har fremdeles snø. Jeg hadde virkelig trengt den energi som det gir at våren og vårblomstene var her. ;-} Ha en fin weekend.

 • Avatar
  Reply
  Berit
  9. februar 2008 at 18:43

  Vintergækker=snøklokker her i Norge:-). De har ennå ikke dukket frem her i Trondheim, men kjenner jeg dem rett ligger de på lur under snøen og bare venter på å stikke hodene frem……………………..Gleder meg=D.

 • Avatar
  Reply
  kirsten pauli
  9. februar 2008 at 18:17

  en vinter gæk en sommer nær.. det er alt vad jeg kan huske.. smil

  kirsten

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. februar 2008 at 15:07

  Nurhanne, jeg tror gerne, at der er andre, meget smukke blomster at nyde, hvor du er :-)

  Bambi, de er yndige :-)

  Susanne, jeg prøver at snuppe et påskeæg, gør jeg ;-)

 • Avatar
  Reply
  susanne vestergaard
  9. februar 2008 at 14:49

  Jahhh, gør det – en dejlig ide – om end den udspringer af din lyst til at få et lækkert Påskeæg… han er ganske sikkert også en glad giver, ikke?
  Smukke billeder og dejlige ord – som altid hos dig! Tak….

  kh Susanne V

 • Avatar
  Reply
  Bambi72
  9. februar 2008 at 14:39

  Ja skønne er de… Du er god til at fange billederne

 • Avatar
  Reply
  Nurhanne
  9. februar 2008 at 14:35

  Nej, men der er så meget andet i stedet. Og så jeg kan jo nyde dine billeder :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. februar 2008 at 13:24

  Anne, ud at fange dem :-)

  Frida, de er så yndige, men jeg er sikker på, at I kan byde på andre, mindst lige så smukke blomster, som så ikke vokser hernede :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  9. februar 2008 at 13:22

  ooohhhh, hvor er de smukke! desværre vokser de ikke her hos os, faktisk har jeg aldrig set dem IRL.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Anne
  9. februar 2008 at 13:14

  du inspirerer gør du…..fluks ud i haven vil jeg…:-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. februar 2008 at 13:04

  Tak Ella, jeg skal nok få en skøn lørdag. Det siger min mavefornemmelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  9. februar 2008 at 12:54

  Vintergækker er noget af det bedste, fordi de lover forår :-)

  Hav den dejlig lørdag, Liselotte – selv om ……

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. februar 2008 at 12:50

  Det gør jeg også, Nurhanne, men det er vel ikke mange der er at finde på dine kanter? :-)

 • Avatar
  Reply
  Nurhanne
  9. februar 2008 at 12:48

  Jeg æælsker vintergækker!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)