20

Smukt brød

Brød

Det ser jo godt ud, gør det, men ingen ved, om det er velsmagende eller krummen er god, for der er ikke skåret i skidtet endnu. Det er stadig for varmt, for det er lige kommet ud af ovnen.

Brødet er bagt af en liter koldt vand, ca. 20 gram gær, durum, boghvede og almindelig hvede, et skvæt salt, en spiseskefuld honning og et lille skvæt olie, som er rørt 11 minutter på Assistenten, som trofast betjener mig, hver eneste gang jeg får lyst til at bage.

Da det var færdigrørt, lod jeg det stå i fred og ro de næste tre timer på køkkenbordet. Det voksede til dobbelt størrelse. Meget tilfredsstillende. Så smed jeg det i hævekurvene, hvor det stod en halv times tid. Det voksede smukt og da det nåede kurvenes kanter, vendte jeg det ud på bagepladerne.

Brød

Hævekurvene fungerede fint og brødene slap kurvene uden problemer. Jeg tror det er fordi, jeg har sørget for at mætte kurvene med olie, inden jeg tog dem i brug. Godt med mel i og så dejen oveni. Det var nemt.

De er bagt i varmluftsovn ved 210 grader og så rundt regnet en halv times tid hver. De kunne ikke være derinde sammen. Som sædvanlig havde jeg overdoseret.

De skal smage godt til de dampede muslinger lidt senere og så er de altså en fryd for øjet, synes jeg.

Du vil sikkert også kunne lide