Ud i haven med os… et øjeblik

Oskar og jeg skulle lige have de nye planter i jorden. Græsset fra Kirsten kunne deles i tre pæne portioner, så det er fordelt i staudebedet. Oskar synes det er dejligt, når vi trisser rundt derude, men han forstår ikke rigtigt min manglende begejstring for hans spadsereture i mit bed, hvor akelejer springer ud på stribe.

Akelejerne

Han bliver smidt ud de første tohundrede gange, inden han rigtigt synes at forstå, at det bed er MIT og ikke hans, men sådan er det hvert eneste forår. Vi starter forfra med at sætte skelpæle.

Den gamle hane

Engang havde jeg nem adgang til vand hernede i bunden af haven, men tidens tand satte en brat stopper for den luksus, så nu traver jeg tålmodigt op i den anden ende, for at hente mit vand.

Over åen efter vand, eller noget...

Det gør ingenting, for så passerer jeg begge bede og noterer nyt hver eneste gang. Krydderurterne vokser og både ananas- og solbærsalvien begynder at skyde. De har overlevet den milde vinter, ligesom det ser ud til, at alle mine dahlia kommer igen i år.

Nede i staudebedet står engblommen. I mit første hus, var haven næsten fyldt med engblommer. Enten elskede de to ældre damer, vi overtog efter, engblommen, eller også fik den bare lov til selv at bestemme. Smuk var den i hvert fald.

Engblomme

Denne engblomme stammer fra Ella og Oles have. Jeg synes det er dejligt at opdage, at den trives herude.

Jeg håber, at Kirstens fine planter vil gøre det samme, for nu er de vandet og nurset og resten må moder natur klare. Jeg er nemlig trukket indenfor igen, for vinden er frygtelig kold i dag og en sofa, et strikketøj og en film lyder altså ikke ringe i mine ører :-)

Relaterede skriv

8 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. maj 2008 at 21:52

  Det endte med hækletøj, Farven Lilla for 4. gang og så ellers hygge med Oline i sofaen. Ah… :-)

 • Svar
  Mette
  18. maj 2008 at 19:12

  Det hørtes deilig ut med strikkepinner, pledd og en god film. Kaldt her også i Norge.
  Til uken skal jeg bake dine kardemommeboller … jeg gleder meg, de ser veldig veldig gode ut.
  Ha en hyggelig kveld :)

 • Svar
  et cetera
  18. maj 2008 at 18:58

  Der er ikke noget bedre, efter en havetur hvor man har fået lidt kolde fingre og tæer – end at krybe ind i hyggen og varmen … Haverunden skal til, enten det regner eller blæser, – er jeg med tiden kommet til at synes – det giver sådan en dejlig “ro i maven” :-) Go’ aften, Liselotte!

 • Svar
  Hønsemor
  18. maj 2008 at 18:03

  Jeg kan faktisk godt lide sådan EN enkelt dag med kold vind,
  så kan det blive en sofa, god te på kanden og næsen i en bog.

  Og samvittigheden fejler ikke noget, så man nyder.
  Du også. Go’ aften herfra

 • Svar
  Valdemarsro.dk
  18. maj 2008 at 17:20

  Aftenen byder også på varm trøje, et tæppe, lune drikke og en forhåbentlig god film her :-)
  Ha´ en dejlig aften Liselotte

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  18. maj 2008 at 15:38

  Haven kalder også på mig, men der er altså lidt koldt derude, eller måske er jeg bare en hængerøv i dag!

  Jeg købte ellers lidt nye stauder her i går:
  http://www.loendal.dk/

  Men jeg er sikker på, at de overlever i potterne indtil i morgen…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  18. maj 2008 at 15:32

  Jeg synes det er en rigtig god idé, Ella. Husk sweateren :-)

 • Svar
  Ella
  18. maj 2008 at 15:19

  Der var den jo, den lille blomme :-)

  Tusinde tak for snakken, Liselotte – jeg vil gå ud og kigge efter moderen til din lille gule :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)