15

Der holdes øje…

Når jeg kommer ned ad vejen og kører op på gårdspladsen holdes der grundigt øje med stokroserne, for det MÅ simpelthen være lige op over og jeg er frygteligt spændt på at se farverne.

Denne stokrose står på hjørnet af huset, så den er det første jeg møder, når jeg kommer hjem. Det er den stokrose, som er længst fremme, så jeg venter længselsfuldt på, at den springer ud. Den pynter helt gevaldigt og passer frygteligt godt til det gamle hus. Selv Kenneth har måttet overgive sig og give mig ret på trods af mange års intensiv modstand.

På væggen ved siden af stokrosen er en Clematis. Jeg har ikke held med dem. Jeg har 5 stående langs væggene ude på gårdspladsen og to inde ved terrassen og absolut INGEN af dem har mere end otte blomster. Jeg opgiver dem snart, men en enkelt blomst er bedre end ingen blomst.

Jeg har plantet stokroserne forskellige steder langs husmuren, så der er mere end den ene at holde øje med. Der er god tid til de andre springer ud, men de kommer – inklusive rust – og det er dog det vigtigste. I sensommeren kan de sprede deres frø, så der er en chance for, at jeg får endnu flere stokroser med tiden.

Lavendler klæder stokroser og omvendt, så jeg er ovenud tilfreds med resultatet, nu det endelig viser sig. Nu mangler jeg bare lige, at de springer ud. Om et øjeblik.

Du vil sikkert også kunne lide