Først skal den tørre

Trøjen er vasket og lagt til tørre. Jeg starter sent i dag på arbejde, så der tid til den slags sysler.

Jeg kan lide korte, brede strikketrøjer, så denne her ligner noget, som nok skal ende vellykket. Den er lagt til tørre på gulvet her bagved mig og jeg er sikker på, at den kunne ende, som en af yndlingene, når den først er tør. Der er sving i den :-)

Idéen med at strikke oppefra og ned er, at alt er muligt. I stedet for begrænsninger, folder mulighederne sig ud, efterhånden som man bevæger sig ned gennem strikken. Bærestykket er med raglan, som er min absolutte topfavorit, når det kommer til strik. Sammen med det runde bærestykke, som Liselotte har, er den ikke alene klædelig til strik, fordi den er knapt så bastant, men den sidder også væsentligt pænere, end så mange andre løsninger.

Når først bærestykket er på plads, kan alt det sjove begynde. Trøjen kan nu blive smal, bred, paraplyformet, kort eller lang afhængig af lyst og humør. Denne her er med en lille udtagning lige efter bærestykket, så den får det “sving” jeg efterlyste, men jeg kunne have valgt at udelade udtagningerne og bare være fortsat lige ned, så trøjen var blevet smallere. Jeg kunne have afsluttet trøjen med takker, en spids bagpå eller noget helt tredje, men nu havde jeg jo allerede en idé i denne omgang.

Ærmerne strikkes også oppefra og ned. Maskerne til ærmerne sættes på en hviletråd, mens trøjens “skørt” strikkes og samles efterfølgende op. Nu kan det sjove begynde her også og jeg havde mine tvivl omkring udformningen af ærmerne, men endte op med et kort ærme med samme mønsterrapport, som jeg har valgt til “skørtet”.

I stedet for at strikke knaphuller i trøjen, har jeg valgt at hækle en kant omkring forstykkerne. Retriller har det med at strække sig, så en forkant i ret, skal næsten fikseres med en omgang fastmasker efter min mening. De hæklede knapper passer som fod i hose.

Da jeg prøvede trøjen i går aftes, så den helt igennem vellykket ud, men nu er den vasket, har ændret facon og er blevet blødere, så det bliver spændende at teste holdbarheden senere, når den endelig er tør.

Relaterede skriv

19 kommentarer

 • Svar
  Helle K.
  23. juni 2008 at 21:32

  Tak for tilliden – men nej det tror jeg nu ikke… :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. juni 2008 at 16:07

  Helle, vi to passer da det samme, tror jeg, men uanset, så kan det reguleres, som man strikker sig gennem pindene, så det bliver ikke noget problem :-)

  Tora, den er ikke tør endnu, desværre, for jeg kan ikke vente med at prøve den :-)

 • Svar
  Tora
  23. juni 2008 at 15:20

  Den ble fin, og jeg gleder meg til å se den på! Den korte og brede looken er superfin på dem som kler det!

 • Svar
  Helle K.
  23. juni 2008 at 14:28

  – det var ikke for at sætte dig i arbejde, at jeg spurgte, men nu du gør det – så er jeg meget glad og vil straks benytte mig af chancen til at prøve. Jeg tænkter bare på, jeg ved jo nogenlunde hvordan din størrelse er – men ved at jeg skal have den større, så skal jeg måske bare tage lidt ud ? Eller måske starte med flere masker? Fantastisk overskudsmenneske du er Liselotte. :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. juni 2008 at 13:20

  Tusinde tak allesammen – jeg skal prøve at skrive en grundopskrift, som I kan lege med… jeg skal bare lige finde tiden :-)

 • Svar
  Mie
  23. juni 2008 at 12:57

  Du har gjort det igen Liselotte – skabt en vidunderlig klassiker, som alle vi “dødelige” hungrer efter at kopiere. Der er vist basis for en “Liselotte 2” – Jeg har ihvertefald dankortet klart :-)

  Jeg kan godt læse, at du tager på arbejde – men det undrer mig såre, hvordan du får tid til det – med alle dine frembringer i både strik og have. Har dit døgn flere timer end mit – og er der et sted man kan tanke ekstra timer ?

  Du har en fantastisk og smittende energi. Jeg henter mange idéer hos dig – idéer til kopi-virksomhed – men også idéer, der udvikler sig og bliver til mine egne. Jeg kan hente livsmod og energi de dage, jeg selv er lav og ser hullerne fremfor osten.

  Din rækkevidde er imponerende og beundringsværdig. Du når mennesker, der aldrig har mødt dig – gennem dine ord, dine billeder og dit vid.

  God dag og god energi til dig også
  Knus Mie

 • Svar
  hannekludekone
  23. juni 2008 at 12:10

  Jeg kan kun tilslutte mig alle roserne! Den er rigtig god. Jeg spørger også efter opskrift til at købe som “Liselotte”? Jeg spekulerer på, hvordan du laver halsudskæring, når du starter oppefra, men jeg tror, jeg kan se det: du starter lidt højere i nakken? Men der er noget med maskeantal osv, som ville være rart at have – en slags grundopskrift, så kunne man “lege”, som du også er inde på, derudfra. Spændende, og imponerende, hvad du når at strikke!!!

 • Svar
  Ella
  23. juni 2008 at 11:58

  Den er blevet helt fantastisk, du tænker gode strikketanker, Liselotte – blandt alle de andre gode tanker :-)

 • Svar
  Svit
  23. juni 2008 at 10:31

  Du er eddermane ferm! Respekt!

 • Svar
  karen
  23. juni 2008 at 09:51

  så søt den ble!! perfekt kombinasjon av masketyper og knappene er virkelig “prikker over i-en” !! jeg er helt enig – ovenfra og ned er magisk!

 • Svar
  Marit Borvik
  23. juni 2008 at 09:50

  Hei Liselotte.
  Idag har jeg mottatt mønsteret ditt på jakken. Tusen takk. Gleder meg!!!Men må se å finne garn jeg kan bruke.
  Jeg er innom din blog hver eneste morgen før jobb. Den er bare SÅ kjempekoselig, takk for den!!!
  Ha en riktig fin sommer fra en “ikkeblogger” Marit i Stavern.

 • Svar
  Fríða
  23. juni 2008 at 09:45

  den er bare blevet så virkelig fin, en rigtig sådan som kommer at blive brugt til den falder i laser. og jeg kan kun være enig mht oppefra strikkede tröjer, bruger den metode næsten udelukkende, og til voksende börn er det altså bare genialt, har flere gange trævlet op aflukningnen for at strikke ærmer el krop lidt længere fordi ungen har vokset.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  Conni
  23. juni 2008 at 09:20

  hej Liselotte
  Ja, så fik du et nyt stykke arbejde færdig… har du tænkt på at sætte strikkepindene til afkøling i et glas vand :-) de må jo være
  rødglødende… men det bliver de jo når der er noget der er let og sjovt at gå til. Flot arbejde…
  hilsen
  Conni

 • Svar
  Marianne
  23. juni 2008 at 09:01

  Hvor er den altså bare lækker og den kan jo varieres i et utal af farver… Nu vil jeg lige bestille en Liselotte og så lege med “oppefra og ned” for det lyder lige som noget for mig – med brede hofter :-)

 • Svar
  Hanne P.
  23. juni 2008 at 09:00

  Hej Liselotte Den ser rigtig dejlig ud din nye “Lisselotte” trøje. Jeg kunne vældig godt tænke mig at prøve at strikke en lignende, men har ingen ide om hvordan, hvor mange o.s.v. Mon du lægger en opskrift til salg ???? Venlig hilsen og rigtig god dag fra Hanne P.

 • Svar
  Lisbeth Bula
  23. juni 2008 at 09:00

  Den blir kjempefin ser det ut til! Jeg skjønner at du visseligen er en LYN strikker! Håper du blir fornøyd. Jeg tværer selv avgårde på min bommulsjakke…. nedenfra og opp- med masker til å klippe i !(Hjelp)
  Lisbeth

 • Svar
  Helle K.
  23. juni 2008 at 08:47

  – men man skal have lidt strikkeviden – ikke? Jeg tænker sådan med hensyn til størrelsen – eller starter man bare og tager ud undervejs efter bedste gehør? :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. juni 2008 at 08:22

  Helle, det er simpelthen den absolut sjoveste måde at strikke på. Monteringen bliver meget lettere, hvilket jeg jo absolut ikke er utilfreds med og så er friheden langt større på den måde. Omkring mål på sådan en trøje, så er det hele tiden muligt at prøve den og teste, strikke et par pinde mere og så fremdeles. Metoden kan absolut anbefales :-)

 • Svar
  Helle K.
  23. juni 2008 at 08:20

  Hvor er den fin :) Jeg vil prøve at strikke fra oven og ned snart – det lyder som en genial måde og jeg har kun prøvet i babystørrelse. :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)