8

Anisisop er tilbage i haven

For ikke mere end tre år siden havde jeg anisisop overalt i haven. Jeg havde for mange år siden en tolkeopgave på teknisk skole, hvor jeg var så heldig at komme en del ude ved gartnerne. Her fik jeg foræret en ordentlig stak planter, som blev sat mellem rækkerne nede i køkkenhaven. De holder nemlig alskens kryb ude af grøntsagerne, så ikke alene er de smukke, men også meget nyttige.

Pludselig var det hele forsvundet og ingen kunne forklare det, men jeg har stadig Kenneth under mistanke uden at kunne bevise noget som helst…

Med tiden fandt jeg et par planter, som med forsigtighed blev flyttet om i mit staudebed, fordi det er helt og aldeles forbudt område for andre end mor og jeg. Så var skidtet da i sikkerhed og det lykkedes. Med tiden bredte isop sig i bedet og nu har jeg endelig små områder i haven, som er indtaget af anisisop, som dufter helt og aldeles vidunderligt og smager ligeså.

Planten udøver en magisk tiltrækning på alskens sommerfugle, så der er kamp om planterne, som kan iagttages længe og de lilla blomsteraks klæder de fleste haver fantastisk. Jeg elsker min anisisop og allermest lige nu, hvor den står smukt med blomster og rigelig med sommerfugle på visit. Der er forbud mod at røre den. Overhovedet!

Du vil sikkert også kunne lide