21

Hæklede fingerløse vanter

Mens vi indtog kaffen på terrassen i går eftermiddag, havde jeg – selvfølgelig – en hæklenål og et af de utallige restnøgler med udenfor. Idéen var, at jeg ville lave fingerløse vanter og der var ikke langt fra idé til produkt, for det foregik på en tyk hæklenål og med en dejlig rest tyk uld, som længe har fristet, fordi farven er så smuk.

Vanterne er bare to rør, med et hul til tommelfingeren. Herefter er der hæklet masker op omkring tommelfingeren, men kun ganske få rækker, så der er stadig er “greb” i dem. De vil være helt perfekte, når der bliver køligere udenfor, men ikke mere køligt, end man stadig gerne vil fotografere. Det kan man snildt med dem på.

Jeg kan rigtigt godt lide det helt enkle udtryk. De er helt simple og tager ikke opmærksomhed. De er varme, fordi materialet er uld, de bliver ikke nemt våde, fordi de er så kompakte og så er de stadig så bløde, at der er fuld bevægelighed.

Dem skal jeg nok komme til at elske, men det må gerne vare et stykke tid endnu, inden de skal tages i brug. Meget gerne faktisk :-)

You Might Also Like

21 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. september 2008 at 22:33

  Tak Anne og velkommen til. De to bøger lyder interessante, så dem må jeg hellere prøve at få fingre i :-)

 • Reply
  anne folehave
  16. september 2008 at 22:23

  jeg har lige fundet siden her. Hyggeligt.Får selv strikket og hæklet, når altså der er lidt tid til det. Med hensyn til hæklerierne, så har jeg inden for det sidste år, fået to nye Svenske hæklebøger. Den ene udelukkende omhandlende håndledsvarmere. Begge skrevet af Maria Gullberg Titel: Virka Mudder og den anden hedder Tid at virka. De er et kig værd. Hilsen Anne

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. august 2008 at 10:14

  Tak Fru Knudsen og rigtig god fornøjelse med vanterne :-)

 • Reply
  Fru Knudsen
  25. august 2008 at 09:54

  Hej Liselotte! Du er bare en knag, og så din inspiration! jeg vil straks forsøge mig med fingerløse vanter. De er vildt fede og ser varme ud!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. august 2008 at 22:34

  Nej, hvem pokker kan det, Steen? Ikke mig i hvert fald… og det er ikke mig, som er tosset… ret meget :-)

 • Reply
  Steen Brølling
  24. august 2008 at 13:27

  Ja selvfølgelig. Til begge dele tror jeg. Men hvem ka’ overhovedet leve uden en kameraluffe!??

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. august 2008 at 09:28

  Kat, du siger noget… de kunne vel forvandles til vaser ;-)

  Steen, du er tosset… og det er kun på grund af det nye kamera, er det ;-)

 • Reply
  Steen Brølling
  24. august 2008 at 08:01

  Hmm. Jeg tror lige jeg bestiller sådan et par! :)

 • Reply
  Kat
  23. august 2008 at 22:38

  Altsaa, paa det foerste billede ligner de nogle meget avancerede vaser!! Lidt blomster i toppen og en enkelt til siden. Kan du ikke fore med lidt plastic og saa lidt sten i bunden….
  Dejlige vanter, men jeg er glad for at jeg bor for varmt til saadan noget:)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. august 2008 at 17:04

  /many, hverken du eller jeg finder nogensinde rav. Du tror det bare… og ja, jeg fik den. Jeg fik den… :-)

 • Reply
  Mille
  23. august 2008 at 15:33

  Åhhhh de ser rigtigt dejlige ud, sådan nogen vil jeg osse lave. moderne torvevanter! Tak for tipset.

 • Reply
  /many
  23. august 2008 at 14:28

  Men, kære Liselotte, kan du så ikke også lige fortælle, hvordan du finder rav? Bare sådan en hurtig og nem opskrift, tak ;)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. august 2008 at 14:05

  Øh… anvisninger? Jamen altså… jeg laver bare en række luftmasker, måler at de passer i omkreds om min hånd og samler dem til en ring, hvorefter jeg fortsætter med fastmasker rundt og rundt, til de er lange nok til at tommelfingeren skal på plads. Nu hækler jeg bare luftmasker (antal afhængigt af tommelfingerbredde) så det passer nogenlunde med en halv tommel og springer samme antal fastmasker over, hvorefter jeg fortsætter rundt. Når jeg igen når frem til luftmaskerne fra før, hækler jeg fastmasker omkring dem (samme antal, som luftmaskerne) og fortsætter rundt og rundt. Pludselig er de rigelig lange og jeg lukker af. Så hækler jeg bare rundt og rundt omkring tommelfingerhullet, hvor jeg samler samme antal masker op, som jeg tidligere lukkede af/slog op igen + en ekstra fastmasker i hver side. Vupti… ;-)

 • Reply
  Millan
  23. august 2008 at 13:50

  Du tar så vackra bilder!!!
  Jag älskar din trädgård (have) och ditt vackra hus!
  Kram från Trollhättan!

 • Reply
  Helle
  23. august 2008 at 12:30

  Der er de jo, Liselotte ! Det må jeg ski da kunne hitte ud af ?? Er det stangmasker ? eller fastmasker ? Kan du huske hvor mange luftmasker, du lægger ud med ? Undskyld jeg spørger SÅ meget !

 • Reply
  Marie-Louise
  23. august 2008 at 12:01

  Hej Liselotte

  Tja jeg kunne også godt tænke mig en opskrift el. lign. har først lige lært at hækle, så er ikke så øvet ud i det.

  Men ville VILDT gerne have sådan nogle håndledsvarmere/vanter.

  Kan du hjælpe os, mindre øvede hæklere? :)
  Pft.
  Marie-Louise

 • Reply
  Marianne
  23. august 2008 at 11:07

  uundværlig og skønne – jeg tænker Vesterhavet en dag i december – et blæser og de beskytter :-)

 • Reply
  jeanette hegaard
  23. august 2008 at 09:11

  Fede og rustikke, perfekt at tage billede af dem ved stenene….

 • Reply
  Catarina
  23. august 2008 at 09:00

  Hey de er ski for fede – jeg må købe noget garn og en hæklenål, de ser så simple ud, det må jeg ski da kunne finde ud af, for sådan et par må jeg altså bare eje. :-)

 • Reply
  Karin
  23. august 2008 at 08:55

  De ser da vildt fede ud. I en butik ville de garanteret koste en hel del. Jeg ville ønske at jeg kunne regne ud hvordan man gjorde, men så langt er jeg endnu ikke med min hæklenål.

  Vil du indvie de uindviede i hvordan man hækler noget rundt med plads til en tommelfinger?

 • Reply
  /many
  23. august 2008 at 08:49

  Ah! Hæklede vanter burde jeg kunne finde ud af – de ser rare ud :)

  Og anvendelige, når man skal plukke rav.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)