En lun ven…

Jeg nåede selvfølgelig ikke knapperne i går, men hvad er søndag formiddag ellers skabt for, hvis ikke det er til at sy knapper i strik? Nu er det gjort og cardiganen er klar til kølige efterårsdage.

Cardiganen er hæklet over samme model som Klokkeblomst, så der var ingen ben i den. Den er ualmindelig nem at lave, så det er kun et spørgsmål om, at arme og skuldre holder. Det var her problemet opstod, for det gjorde de ikke og trøjen måtte hvile en måneds tid, inden jeg endelig fik hæklet det sidste ærme i fredags.

Den passer perfekt, er lettere end den umiddelbart ser ud til at være og samtidig dejlig lun. Den er hæklet i en rest efterårsfarvet uld, som lå og gemte sig i en kasse på BC’s lager sidste efterår, da jeg tog på udsalg dernede.

Jeg tror, at jeg var den eneste, som kunne se, at det her kunne ende godt, for ingen andre ville eje den underlige, orange garn med både solgule og turkise nister. Jeg ville, så jeg fik den for ingen penge og nu har jeg en skøn trøje for en flad tyver.

Trøjen er hæklet oppefra og ned. Et rundt bærestykke i fastmasker afløses af et simpelt mønster bestående af stang- og luftmasker. Der er ingen magi, men bare række efter række af mønstret og så en afsluttende kant af fastmasker.

Jeg er faktisk svært tilfreds med resultatet og spændt på at komme ned og rode i BC’s kasser i næste måned, for hvem ved, hvad der gemmer sig i dem af skønne garner i år.

Relaterede skriv

22 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  29. september 2008 at 09:40

  Sylvia, jeg bryder mig jo heller ikke om orange… så hvad sker der lige? Jeg ved det ikke, men trøjen er blevet smuk, synes jeg. Måske jeg er ved at vænne mig… eller også kommer den aldrig nogensinde i brug. Vi får se :-)

 • Svar
  Sylvia
  29. september 2008 at 09:35

  Hvor er den da flott din nye trøye!!! Og jeg elsker fargen! jeg har nettopp bestillt garn til meg selv, Mirasol Alpakka i en brent orange farge, nesten som din. vor jeg gleder meg til å sette igang, men har bare et lite prosjekt som må gjøres ferdig først.
  Men jeg trodde da at du ikke likte orange, Liselotte!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 22:42

  Måske du lige skulle, Stine :-)

 • Svar
  Stine
  28. september 2008 at 22:02

  Jeg skal alligevel en tur til Sønderjylland i den weekend – måske jeg liige skulle et smut forbi BC Garn ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 21:39

  Hanne, det gør vi da… hvis du kommer samme dag, som mig ;-)

 • Svar
  Hanne
  28. september 2008 at 17:06

  Dejlig sag, ses vi i Kolding i oktober ?

 • Svar
  Pernille
  28. september 2008 at 16:15

  Det håber jeg – hvis jeg ellers kan finde ud af at komme afsted :D

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 15:55

  Susanne, jeg holder lige på mine heste, indtil jeg har fundet ud af, om jeg orker at skrive opskriften :-)

  Pernille, selv tak – og ses vi? ;-)

  Gitte, tak skal du have – og det er bare i gang med nålen :-)

  Syersken, også tak til dig og den opskrift… jeg tænker lige ;-)

  Therese, jeg har MORGENHÅR, så du kan glemme det! ;-)

  Hanne, rygterne taler sandt. Vi har fået vores eget hjørne i Designværkstedet ;-)

  – åh ja, og tak for roserne :-)

 • Svar
  Hanne
  28. september 2008 at 15:00

  Den er fannerme flot………..(der går rygter om, at Anne og Liselotte er flyttet ind i designværkstedet) :)

 • Svar
  Therese
  28. september 2008 at 14:03

  Bare så smuk :-) Må man se den på ? ;-) Sikker på du vil se skøn ud med den på, ude blandt de efterårsmalede træer.

 • Svar
  Syersken
  28. september 2008 at 13:36

  Sukk å sukk for en nydelig jakke. Garnet er da riktig flott, liker det melerte. Har lyst til å mase om oppskrift, men skal ikke…
  Du er mester over alle mestere med heklenålen din. Ha en deilig søndag.

 • Svar
  Gitte
  28. september 2008 at 12:42

  Den er så flot – Jeg er vild med den ;-)

  Du har virkelig forstået der det med en hæklenål. Tror snart jeg vil finde din tidligere “offentliggjorte” hækleopskrift frem fra gemmerne, og så prøve “min første”.

  Rigtig god søndag

 • Svar
  Pernille
  28. september 2008 at 12:39

  Tusind tak Liselotte :)

 • Svar
  Susanne
  28. september 2008 at 12:12

  Hej Liselotte
  Smuk trøje og smukt garn.
  Jeg ville ønske, at jeg havde samme blik for farver som du.

  Jeg forstår godt, at du ikke kan overskue at skrive en hel opskrift, men kan du ikke fortælle, hvordan du har hæklet mønstret i nederste del af trøjen?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 12:10

  Pernille, du kan se det hele på deres side – lige her :-)

  Karen, jeg har hæklet den med nål nummer 5, men garnets løbelængde kender jeg overhovedet ikke, for der står intet på spolen. Jeg har bare hæklet i “blinde” og satsede på, at der var nok garn. Jeg var heldig ;-)

 • Svar
  karen
  28. september 2008 at 12:04

  Herlig høstjakke! Vet du løpelengden på garnet – og hvilken str. heklenål har du brukt? Den ser så deilig ut.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 12:03

  Tusinde tak for de smukke ord, Inge. Omkring opskrift, så er det et kæmpestort arbejde at lave sådan en og jeg er jo mere intuitiv end fornuftig, så jeg ved ikke… ;-)

  Ja, Vibeke har nok at se til inde i Designværkstedet. Hun er vel omtrent den eneste tilbage med et fornuftigt udvalg af garn i Aalborg.

  et cetera, den er blevet god og dejlig, den trøje – og garnet, jamen det har da en underlig farve, men det er jo smukt, når først det er hæklet op :-)

 • Svar
  Pernille
  28. september 2008 at 12:01

  Nu har jeg hørt om udsalg hos BC garn gennem de sidste 15 år, men har aldrig været der :( Måske er jeg bare ikke så god til lige at finde, der hvor jeg skal søge.. Men plx hvor finder jeg tid og sted for udsalg næste måned?

  Og trøjen – den ser da bare dejlig ud :)

 • Svar
  et cetera
  28. september 2008 at 11:47

  Uha da som den er blevet god, den trøje – og nu kan man jo undre sig over at det garn var “ugleset” – indtil du kom forbi – for det er jo helt perfekt – og fanger efterårets “glød” SÅ smukt :-)

 • Svar
  Inge
  28. september 2008 at 11:22

  Altså Liselotte! Den er SMUK. Og vil give tidligere kommentatorer ret – der er basis for storsalg hvis du lægger opskriften (eller bare lidt anvisninger) til salg! Den er virkelig vellykket. Suk.
  Designværkstedet – jeg var også derinde i går. Er vild med Vibeke og med udvalget derinde. Men stakkels Vibeke – hun har da vist lidt stress over alle sine besøg. Der er jo heller ingen andre steder i Ålborg til at aflaste……….
  Venlig søndagshilsen fra Inge

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  28. september 2008 at 11:16

  Tak skal du have, Anita – og ja, for en tyver er det jo helt genialt :-)

 • Svar
  anita thomhave simonsen
  28. september 2008 at 11:14

  superflot..og så for en tyver…så er det er da en genistreg….smukt garn…

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)