11

Oktoberhøsten

Solen skinner skønt. Tiden var inde til at høste Dahlia nede i bedet og jeg skal love for, at der var blomster at høste. En kurvfuld toppet med de små, hvide pompom’er og så op på terrassen, hvor jeg kunne stå og hygge mig med at fylde vaserne.

Sneglene og jeg deler blomsterbed. Sådan er det bare og i år er de fleste blomster allerede kysset af sneglene, inden jeg får fingrene i dem. Det gør ingenting, for de er stadig smukke og kan sagtens tåle endnu en fremvisning indenfor.

Jeg finder masser af snegle undervejs fra bed til vaser, men jeg samler dem sammen og opretter en midlertidig lejr. Jeg er sådan indrettet, at jeg ikke kan have, hvis de skulle ende indenfor. Der er jo intet at spise for en snegl, så jeg sætter dem ud igen velvidende, at så kommer vi til at dele endnu flere blomster.

Det blev til mange blomster. Faktisk måtte jeg hente flere vaser. Det er en overvældende frodighed der møder mig, når jeg bevæger mig ned i bedet her i det tidlige efterår og jeg elsker det. Jeg elsker, at når sommeren er slut og langt de fleste buske og blomster har afsluttet sæsonen, så står der stadig smukke, store, små, runde, flade, røde, gule, hvide, brogede og bare rigtigt festlige blomster tilbage i haven.

Jeg samler de hvide. Jeg elsker de store, tætte buketter af hvide Dahlia. Jeg elsker også en enkelt af dem i en vase. Der er nok at gøre godt med lige nu. Jeg elsker også de farverige. Eksplosionerne…

Der er knald på farverne, når først de beslutter sig for at folde sig ud. De samles ind og fordeles rundhåndet i de mørke kroge af køkken og stue, for de lyser op på en gråvejrsdag.

Her er blomsterfyldte rum nu. Jeg er glad for, at jeg tog mig sammen og hentede dem. Tænk om den første nattefrost ramte os i den kommende nat…

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Bentes blog» Blogarkiv » Dahliapassion
  15. oktober 2008 at 20:44

  […] så inspireret af Liselottes oktoberhøst i går, at jeg måtte i haven og hente flere dahliaer end dem, der allerede stod i […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. oktober 2008 at 23:33

  Du kan tro, at jeg nyder dem, Bente :-)

 • Avatar
  Reply
  Bente
  14. oktober 2008 at 23:05

  Jo mere jeg tænker over det, jo mere enig bliver jeg med mig selv om, at dahliaer er de smukkeste, mest imponerende blomster! Planlægger selv at udvide ‘bestanden’ til næste år ;-)
  Nyd alle buketterne!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. oktober 2008 at 19:13

  Og i lige måde Pia :-)

 • Avatar
  Reply
  Pia Olesen
  14. oktober 2008 at 19:09

  Utrolige smukke og dejlige blomster, jeg har dem selv i haven og de bliver utrolig store og kan forsyne vaserne i hjemmet endda i oktober måned, hurra for dahlia. Rigtig god aften til dig, Liselotte!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. oktober 2008 at 17:30

  Jeg elsker de blomster… og sådan en forårstur til Amsterdam, den er simpelthen selvskreven herhjemme :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva
  14. oktober 2008 at 14:51

  Liselotte blomsterpige… :-) Du forstår at skabe hygge – også via dine billeder.

  Med sådan en eftermiddagssol, så må det da blive en frostfri nat.

 • Avatar
  Reply
  Christiane
  14. oktober 2008 at 14:19

  Vildt flotte og sikke farver, fra sarte til powow. Det vil jeg osse ha! Men bor i indre København og må nøjes med potter(store) Kan Dahlier vokse i potter?

 • Avatar
  Reply
  Helle
  14. oktober 2008 at 13:25

  Hold da helt op, hvor er de smukke – både de sarte, romantiske lyse, man sandelig også farveeksplosionerne i de røde nuancer.

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  14. oktober 2008 at 13:09

  Jeg har også stået og kigget på mit store bed, mon der er liv i det, når jeg vender hjem søndag, eller har frosten mon været forbi?

  Man kunne vel egentlig lægge en lille forårstur til Amsterdam ind i programmet, så der kunne komme nye og vilde dahlia’er med hjem til sommerens bede…

 • Avatar
  Reply
  Gitte Joensen
  14. oktober 2008 at 12:29

  Hvor er de smukke – alle de mange Dahlia. Lige sådan et øjeblik ærgrer jeg mig over, at jeg har valgt at være bymenneske og dermed fravalgt haven. Nå – jeg må ned til blomsterhandleren og forsyne mig derfra.
  Hav en god dag :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)