7

Vinterklar

Vejret er rigtigt dejligt udenfor. Solen skinner og selvom vinde ind imellem lader blade drysse på plænen, er der ikke spor koldt. Det bliver en smuk efterårsdag, som sagtens kan tilbringes udenfor, hvis man gider. Jeg gør ikke. Jeg har bestilt hotel i Hamborg. Jeg har allieret mig med en kender og har idéer til steder, som skal og må ses. Jeg er sådan set helt klar på den front.

Der er stadig 14 dage til turen, så jeg er i vældig god tid, men det gør ingenting at være klar. Jeg er også klar til vinterens komme nu og hvem ved, om den ankommer til Hamborg den weekend?

Stakken af vintervarme er klar. Det bliver vist ikke nødvendigt at lede efter varme til ørerne denne sæson, for jeg er forberedt på hvad som helst. Også en isvinter.

Forleden aften hæklede jeg to par fingerløse vanter. Jeg elsker dem. De er praktiske, når man altid roder med et eller andet uanset vejr og vind. Fingrene er fri og hænderne varme.

De forreste er fine. Afsluttet med en bort er de blevet rigtigt gode og så er de lange, så de går helt op af de arme, som ofte er bare, fordi jeg elsker trøjer med 3/4 ærmer. Til gengæld er de bageste rigtigt skønne at have på. De er hæklet i en blanding af shetlandsuld og alpaca, så de er varme ud over det almindelige. De omslutter hånden perfekt og de er bløde, så man slet ikke har lyst til at tage dem af igen.

Jeg har mange par af disse fingerløse vanter. Jeg både strikker og hækler dem. Bagefter strør jeg dem rundhåndet på de steder, hvor jeg ved, at jeg kommer i løbet af vinteren. Der ligger nogle par i hver af bilerne, der ligger nogle indenfor og der ligger nogle fordelt i mine tasker. Jeg kan nemlig aldrig finde dem. Der skulle være en chance nu.

Nu er det ikke længere nødvendigt at supplere lageret på den front. Hvad skal jeg så finde på… ;-)

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Puk
  14. oktober 2008 at 12:52

  Jeg vil også foreslå, at du sender nogle min vej.
  Til gengæld forventer jeg ikke, at du gør det – men måske hvis man giver penge retur?

  For hvad gør man, hvis man ikke kan strikke og ikke kender nogen, der kan?

  Jeg er f.eks. også ret vild med en LFS, og jeg tænker, at med den fart du, Liselotte – og jer andre læsere af siden for den sags skyld også – har på med at strikke, så var I måske villige til at gøre det til gengæld for en portion penge?
  Jeg forestiller mig, at en LFS står i garnpris plus en plov? Og en hund for fingerløse vanter?
  Nogen derude der vil være min strikleverandør?

 • Avatar
  Reply
  merete
  14. oktober 2008 at 12:36

  nej det er svært at strikke langsommere end man er skabt til. min veninde der strikker langsomt mener hun er mere omhyggelig ved at være langsom. det mener jeg er noget pjat. til gengæld bruger jeg meget tid til montering da den kræver en præcision der ikke bare er i fingrene.

  skønne huer igen. de ligger også linet op her med 3 nøgler shetland dk til den sidste porom af mange.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. oktober 2008 at 12:25

  Gitte, vi har hver vores tempo – mit er lidt højt, men sådan er det bare. Jeg kan ikke finde ud af at strikke langsommere end jeg gør :-)

  djohanne, vi skal vist være glade for, at de er fingerløse ;-)

  Merete, de fingervanter er jo lavet på et splitsekund og huer kan man bare ikke have for mange af ;-)

  Belle Blues, tak… og den slags bliver der jo aldrig overskud af med mit talent for at forlægge ;-)

 • Avatar
  Reply
  Belle Blues
  14. oktober 2008 at 11:59

  Hvor er du sej til det der! Hvis du pludseligt har for mange liggende, er du da velkommen til at sende nogen min vej.. ;-)

 • Avatar
  Reply
  merete
  14. oktober 2008 at 11:18

  jeg kan godt lide de fingervanter. de ser søde ud. og sikke en hue fest. jeg har nogle gange haft planer om en kæmpe skål med huer hvor fra ens gæster kunne vælge deres favorit for vinteren…..

 • Avatar
  Reply
  djohanne
  14. oktober 2008 at 11:16

  Seje fingerløse vanter.
  Et pudsigt navn, jeg er da glad for at de er fingerløse, så der er plads til mine:)
  Jeg har også bunkevis af slagsen, de er altid gode som prøveklude for nye mønstre og garner der skal afprøves inden størrer projekter.

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  14. oktober 2008 at 10:46

  Liselotte – du har ild i pindene/nålene……

  Synes jeg var sej da jeg strikkede den venstre Fetching på én aften. Hæklede iøvrigt også kanter på – inspireret fra dine billeder på Ravelry.

  Det ser bare så lækkert ud – og ikke et ord om borskånere!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)