7

Ikke rigtigt noget…

Der er gjort rent bord efter gårsdagens udskejelser. De sidste stykker service snurrer i opvaskemaskinen og jeg har tid til ingenting. Den slags skal udnyttes, så jeg har placeret mig i husets bedste stol med strikketøj i hænderne, mens jeg lytter til radio og nyder, at Oline løber lidt til og fra.

Med jævne mellemrum kommer jeg i karambolage med alle de ledninger, det er lykkedes mig at få stukket i den stakkels overbebyrdede computer. Så bander jeg hele skidtet langt væk, mens jeg forsøger af slippe ud af jerngrebet.

Er ærme færdigt og flyttet over på den omfangsrige rundpind, som allerede rummer bullen. Det glider, som smurt i olie…

Jeg slår nye masker op, tæller og starter på det sidste ærme. Jeg hygger mig gevaldigt, mens jeg sender Kenneth ud i verden. Kan jeg slippe, gør jeg det. Jeg slipper.

Efter en tid mærker jeg, at jeg ikke er rigtigt god til det mønsterstrik. Det kommer ikke som nogen overraskelse. Det er aldrig lykkedes mig at få styr på flere tråde på én finger, så jeg skifter. Jeg skifter konstant og det tager tid, men allerværst kræver det tilsyneladende nogle rygmuskler, som jeg ikke har.

Jeg får ondt. Jeg sidder dårligt… men så husker jeg, at jeg ligger frygteligt godt ovre i hjørnet…

Nu er kaffen beygget, puderne er rystet og jeg er helt klar til at indtage det hjørne, som nok omtrent er det bedste, der er sket for mig i det sidste lange stykke tid. Sælg bare min stue, men lad mig beholde mit pudehjørne, for derovre er der udsigt til alt det jeg elsker. Familien suser forbi, Oskar ligger i fodenden og jeg kan vælge at lade mig underholde af stilhed, radio eller tv. Hvad kan man ønske sig mere på sådan en lørdag? Ikke rigtigt noget, jeg kan komme i tanke om.

You Might Also Like

7 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. oktober 2008 at 01:36

  Den blev jo bare helt fantastisk, den sweater. Den bliver ikke til at slide af mig, for den er bare så skøn :-)

 • Avatar
  Reply
  Louisek
  18. oktober 2008 at 22:39

  Det er jo bare så vildt med dig Liselotte – så tager man lige en weekend, og wups et stk færdig superlækkersweater. Mums den ser ud til at blive lækker

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Illum Larsen
  18. oktober 2008 at 19:57

  nu er vi ved at gøre klar til Star Wars… behageligt tøj der ikke strammer – lækre ting i skåle og varme ting i kopper – og tæt og dejligt skal vi være her…

 • Avatar
  Reply
  Bebiane
  18. oktober 2008 at 18:55

  Fed bluse, du er da vist kåret til årets hurtigstrikker :-))
  Kh. Bebiane

 • Avatar
  Reply
  karen
  18. oktober 2008 at 18:02

  Høres ut til å være en deilig lørdag, akkurat som den skal være!
  Genseren blir vanvittig fin – og for en fart! Gleder meg til å se den ferdig!

 • Avatar
  Reply
  Tina Poulsen
  18. oktober 2008 at 17:29

  SIkke hyggeligt :):) Og for HUNNAN den sweater bliver super lækker!!! Jeg glæder mig til at se den på… jeg er nysgerrig efter at se om den bliver sådan en vams man kan gemme sig lidt i en kold dag. Eller om den bliver sådan en stram model. :)

 • Avatar
  Reply
  merete
  18. oktober 2008 at 16:47

  øj hvor ser det pænt og kreativt ud. jeg drømmer. jeg må vist rydde op her i bulen istedet for at strikke på trøjen til min lange bror.

  den islænder glæder jeg miig til at se.

  ærgerligt du ikke kan holde begge tråde i en hånd. der er faktisk også nogle der holder den ene tråd i højre og den anden i venstre. elizabeth zimmermann forklarer hvordan i sine bøger.

  jeg er så spændt på den islænding.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)