Mens Oline festede…

– sad jeg i mit strikkehjørne og hyggede grundigt. Der er blevet strikket en pind eller to, pillet op igen, fordi jeg ikke var tilfreds med den hals, som opskriften tilbød. Nu er der digtet og den er blevet helt rigtig. Lige som jeg elsker sådan en…

Svagt taljeret, brede ærmer og en halsudskæring, som er lige tilpas åben. Den bliver ikke til at flå af mig, men inden skal der hæftes tråde og den skal en tur i vaskemaskinen, så den ender helt blød og lækker. Det bliver ikke denne nat. Nu er grænsen nået. Jeg vil snart finde min seng. Svært tilfreds med egen indsats.

Sikke dog et herligt stykke strik :-)

Relaterede skriv

27 kommentarer

 • Svar
  Rikke
  15. oktober 2017 at 12:20

  Nogen der har opskriften?

 • Svar
  Annette Larsen
  20. oktober 2008 at 20:36

  Hej LIselotte
  Jeg kigger forbi din blog fra tid til anden, fordi den er fuld af liv og kreativ.
  Rigtig lækker sweater; sådan én man kan bo i hele vinteren.
  Godt gået.
  Mange hilsner og fortsat god oktober
  fra Annette

 • Svar
  Helle Nielsen
  20. oktober 2008 at 06:25

  Hej Liselotte

  Suk, hvor er den blevet fin.. Jeg har lige et projekt eller to inden jeg går igang, men det er jo OK, for så nåede jeg lige at se dine fine halsudskæring. Kunne du lokkes til at grifle et par ord om dine ændinger??????.
  Hilsen Helle

 • Svar
  djohanne
  19. oktober 2008 at 14:21

  Superflot sweater, min teenager kiggede med over min skulder og nu er hun bare så sikker på hvad der skal på mors strikkepinde.
  Har oplevet strikningens medicinske effekt nøjagtig på samme måde som dig.
  Det er lige præcis derfor vi ikke skal have bestillingsopgaver på pindene, så forsvinder den meditative virkning som dug for solen:)

 • Svar
  Gitte J
  19. oktober 2008 at 13:54

  Jeg har det lidt på samme måde, men det vil jo være ærvelig at den bliver ødelagt, når jeg nu endelig prøver at strikke igen. Men tak for informationen.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  19. oktober 2008 at 13:42

  Gitte J, du bliver superglad for den skuldervarmer. Jeg ELSKER min :-)

  Jeg har et “håndvaskeprogram” på min maskine, men jeg satser ofte, for kan tingene ikke gå i vaskemaskinen, duer de ikke her hos mig ;-)

 • Svar
  Gitte J
  19. oktober 2008 at 13:09

  Ja, jeg må nok sige du strikker hurtig. Jeg har ikke rundet anden bundt endnu til min skuldervarmer, men det går den rigtige vej. Kan du godt putte trøje i vaskemaskinen, jeg troede kun det garn måtte håndvaskes??

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  19. oktober 2008 at 11:45

  Jeps, vel strikker jeg hurtigt… og jeg elsker det :-)

  Trøjen er blevet rigtig skøn og jeg er så glad for, at jeg pillede den hals op igen og lavede min egen, for jeg var blevet ked af den anden. Trøjen er jo supertyk og med en hals, som sidder tæt, ligner jeg en uldpolstret madkasse. Hvem gider det? ;-)

  Jeg strikker aldrig på bestilling. Jeg HADER det faktisk. Min strik er lyststyret, så jeg skal have en idé, en udfordring eller bare være utroligt glad for et mønster, for at synes, at det er sjovt :-)

 • Svar
  Pia Olesen
  19. oktober 2008 at 10:51

  Den er da virkeligblevet utrolig flot, tillykkke med veludført projekt, den skriger på skovtur med efterfølgende kakao og boller. Strikker du bestilling, for så er jeg aftager…..*smiler*.
  Fortsat god søndag. Lad os høre hvad der nu skal på pindene, vi venter spændt. Jeg strikker i øjeblikket lime grønne pulsvarmere og halsedisse i tynn alpaka (opskrift fra hendes verden), men det går langsomt på pinde 2 1/2mm. Kh Pia.

 • Svar
  Bodil
  19. oktober 2008 at 10:40

  Du godeste – du ER virkelig en lynstrikker :-D og så er trøjen endda superflot..

 • Svar
  Lisbeth Bula
  19. oktober 2008 at 10:39

  Ja du lever opp til betegnelsen lynstrikker! Riktig fin ble den, selvfølgelig!!

 • Svar
  Frk.Badegakk
  19. oktober 2008 at 10:38

  For en utrolig vakker genser! Den bør du være fornøyd med! Flott arbeid Liselotte!=D

 • Svar
  Hege
  19. oktober 2008 at 10:13

  Den ble bare superlekker, men hva er det med deg og fart? Jeg har ikke sett maken til produksjon.

 • Svar
  Marie Louise
  19. oktober 2008 at 10:05

  Ihh Den er bare så flot LiseLotte. Jeg har også hentet opskriften men mine strikkeevner er desværre ikke så fantastiske som dine. Mit sidste projekt (det blev virkelig fint – dueblåt halstørklæde, med et mønster, der minder om dine grankogler – mit hed vist Bølge / bølgetoppe) Ja det tog mig 7 måneder – hi hi. Med 2 børn på 3 og 5 er der meget hverdag og behov der skal udfyldes… helst nu. :-) Jeg nyder meget at gå ind på din side og se på alle dine skønne / herlige / fantastiske projekter – tak Lise Lotte.
  Mange hilsner Marie Louise

 • Svar
  et cetera
  19. oktober 2008 at 09:54

  Den er fantastisk, dén trøje. Jeg har jo ikke “forstand” på strikning – men selv på mig ignorant virker det, som du godt nok har strikket hurtigt – og med det smukkeste resultat. Af én eller anden grund elsker jeg gråt – og denne her: uuuhm, siger jeg bare :-)

 • Svar
  britt
  19. oktober 2008 at 09:43

  Wauw – den er blevet superflot – og helt rigtig med din version af halsrib. Der fik du lige startet en dille, tror jeg.
  :-) Britt

 • Svar
  Bente
  19. oktober 2008 at 09:37

  endelig medicin der kan bruges til meget mere end godt helbred. superflot :-)

 • Svar
  Mette
  19. oktober 2008 at 09:35

  Stort tillykke med den dejlige trøje, lige til en tur i skoven med solskin og hjemmebagte brød (og en god kop kaffe).

 • Svar
  Sifka
  19. oktober 2008 at 09:34

  Hvor er den blevet flot! Jeg synes, at det er så fedt at strikke islændere. Stort, smukt og hurtigt. Jeg håber ikke, at Anne får ret i det med armene, så er I da et par stykker, der kommer til at se lidt aparte ud;)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  19. oktober 2008 at 09:14

  Den er bare blevet supersej, men jeg mangler stadig af hæfte og sy en smule, så… nu kigger jeg på den, som den ligger ovre i hjørnet. Jeg skal nok, men først en kop kaffe… :-)

  Jeg elsker at strikke og det er virkelig ren meditation for mig. Da jeg var sygemeldt med en stresspåvirket krop, som slet ikke kunne finde ro, fungerede det at sætte mig med strikketøjet. Så sad jeg endelig stille. Det blev min medicin :-)

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  19. oktober 2008 at 09:03

  Du er uforbederlig!
  Det ender med at dine arme hænger lange og slappe ned langs siden :-)

  Jeg tænkte på dig, da jeg lagde Lauras islænder til side ved midnatstid, jeg havde netop lukket ærme nummer 2 af, tænkte, at du nu nok sad og var ved de sidste omgange på din, og helt fejl tog jeg jo ikke.

  Den er blevet rigtig flot, Liselotte, og bliver måske et af de stykker strik, der for alvor vil blive slidt op…

 • Svar
  anita thomhave simonsen
  19. oktober 2008 at 08:47

  Hej Liselotte !

  jeg er også vild med din halsudskæring og også trøjen…smukt mønster du fandt der…..og jeg må sige at du er godt nok en lynstrikker……og man fornemmer bare hvor meget du elsker at strikke….læste et sted at strikning er meditation og utroligt sundt for sjælen….

 • Svar
  Irene Aagaard
  19. oktober 2008 at 08:32

  Den er blevet superflot! Jeg kan rigtig godt lide denne moderne version af den gamle klassiker. Dine forbedringer af halsudskæringen har bare gjort den endnu flottere!

 • Svar
  Solsikkens-Sang
  19. oktober 2008 at 07:12

  Endnu engang et smukt stykke strik fra din hånd. Jeg er denne gang helt vildt med mønsteret, det er ret skønt.

  Som du skriver, vil den ikke være til at flå af dig. Se den tror jeg gerne på ;-)

 • Svar
  jeanette hegaard
  19. oktober 2008 at 06:37

  Den råber jo nærmest på en tur i skoven med Oskar i dag :) Du trænger da også til at få hvilet de strikkearme.

 • Svar
  Fríða
  19. oktober 2008 at 02:46

  superflot er den blevet! til lykke med et fint, fuldendt arbejde.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  merete
  19. oktober 2008 at 02:15

  ja den blev da bare helt fantastisk.. og lavet i et snuptag. har alvorligt brug for en mage til, er jeg bange for. og halsen er rigtig fin. bred og åben a la bådform. super.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)