36

Garnudsalg i Kolding

Der var aftalt afgang fra Vejgård klokken 8 i går. Vi holdt det. Næsten. Vi var selv ret imponerede og tilfredse, men indrømmer gerne, at der så heller ikke var hverken kaffe eller brød med i bilen. Der var os og det var alt rigeligt.

Omkring Vejle siger Ella pludselig “Nu tror jeg, at du trænger til at ryge” og det signal kender jeg jo nu, for så er det tid til en pause og en rygstrækøvelse, så den førstkommende rasteplads blev frekventeret. Pudsigt nok kunne vi konstatere, at det var den samme, som vi endte på sidste år. Der er ikke grimt.

Der var smukke efterårsfarver på paletten, da vi holdt den første pause.

Forude ventede kun ganske få kilometer, inden vi igen skulle på rasteplads. Vi havde en aftale med mine kusiner, som skulle mødes til en kop kaffe og en bid brød, inden vi allesammen ville køre de sidste kilometer til Kolding.

Snart efter sad vi bænket med en kop varm kaffe og en mad, som gjorde godt efter turen sydover. Der blev hygget, lagt slagplaner og i det hele taget blev der snakket en del om det garn, som skulle invaderes få øjeblikke efter, så pausen blev ikke lang, for der var jo fibre forude.

Hyldemeter efter hyldemeter af garn… garn… og garn. Det er jo himlen selv!

Jeg skal love for, at der var fibre. Masser. Ingen kommer til at gå tomhændet fra BC Garns udsalg, medmindre de beslutter sig for det, for de løber ikke tør dernede. Hyldemetre efter hyldemetre med garn i alle regnbuens farver og enhver tænkelig struktur og tykkelse.

Det er helt og aldeles overvældende, når man kommer indenfor i garnhimlen, så der kan nemt gå en snert panik i mig, for når jeg nu at se det hele. Man skulle så nødig glippe… og snart stod jeg med hænderne fulde og mere på vej, men jeg endte nede i afdelingen for tykt, lækkert uld, som i den grad trak i mig.

Mine skønne kusiner i intens snak om fibre, mængder og farver.

Mens jeg samlede til huse, nåede jeg også at hilse på rigtigt mange bloggere og læsere. Hvor var det dog herligt og skønt. Jeg er simpelthen SÅ glad i dag, hvor jeg stadig summer af begejstring over, at jeg fik sat ansigt på så mange. Sikke en oplevelse!

Det er nu også dejligt, at der er det sociale aspekt med, når man står begravet i fibre og er helt og aldeles tom for beslutningsevner. Så kan tiden snildt bruges til noget andet og meget hyggeligere, nemlig en sludder med en af de mange andre fiberglade kvinder, som var trukket til Kolding.

Jeg brugte lang tid på at sanse garn. Jeg tjekkede farver, skiftede ud, valgte nyt, fik gode råd og sendte selv et par stykker afsted. Jeg ledte efter Ella, som hele tiden forsvandt for mig. Hver gang jeg indtog en ny reol, kunne jeg høre hende, men aldrig finde hende. Hun havde travlt. Lige så travlt som mig.

Vi stødte ind i hinanden med mellemrum, men det var mere held end forstand, for vi var mange, som havde fundet vej til garnudsalget. Til sidst blev jeg enig med mig selv om, at sækken var fuld og betalingen måtte falde. Køen var ikke bare lang. Den var rigtigt lang. Heldigvis kom jeg i rigtigt godt selskab, så Tine og jeg fik sagtens tiden til at gå, mens vi ventede på at komme til at bløde. Stort…

Imens var Ella og kusinerne forsvundet inde i alle fibrene. Jeg så med mellemrum en flig af en af dem, men sådan noget med at følges, se på tingene sammen, diskutere fibre og dele oplevelse måtte hurtigt opgives, for vi var simpelthen for mange mennesker dernede. Jeg hyggede mig nu stort og jeg er ret sikker på, at resten af selskabet gjorde det samme.

Garnrovet foreviget af /many.

Jeg havde aftalt med mig selv hjemmefra, at jeg skulle beherske mig. Det er jo ikke sådan, at jeg har tomme garnreoler. Slet ikke. De er faktisk fyldte, så jeg skulle holde mig selv i stramme tøjler. Som om…

Det tykke uld trak og sandelig om ikke der stod en Allan Tornsberg og ventede på en af hylderne. Bamsegult, tykt uld, som jeg lige kunne se forvandlet til en skøn cardigan i stil med min Cashmeredrøm. Jeg snuppede nogle kilo. Hvad sker der for mig? Nu bliver jeg i hvert fald farverig, når der tages hul på det projekt…

Dejlige garner foreviget af /many.

Der faldt andre, smukke garner ned i sækken. Der er den skønneste, tykke uld i råhvid, som skal forvandles til en trøje i perlestrik med kabelbærestykke. Jeg ser den for mig. Den bliver smuk.

Der røg tynd shetlandsuld i sækken. Brunt og grønt. Lidt ekstra gult uld blev det også til. Lidt langhåret, lysebrunt uld måtte også med hjem. Der er uld til masser af tykke, varme projekter denne vinter og i sidste sekund faldt jeg over skønt, camelfarvet tyk uld, som allerede er på pindene. Endnu en halsting/poncho er på pindene. Åh, som det gør godt med nye idéer til vinteren.

Er der nogen, som tror mig, hvis jeg siger, at jeg ikke var den værste? Virkeligheden er, at det ikke var mit garn, som fyldte mest i bilen, da Ella og jeg kørte fra en skøn formiddag i Kolding. Slet ikke…

/many var frisk, da hun ringede mens vi sad og drak kaffe på rastepladsen inden Kolding. Hun snuppede bilen og tog turen over broerne. Hun ankom, da vi var ved at være færdige med indkøbene, men vi havde sagtens tiden til at vente, mens hun gik på rov. Det kostede så lidt ekstra fibre til de fleste af os, for det er svært ikke at lade sig friste, når man går midt i garnhimlen, men sikke da et held. Vi kan jo ikke undvære et gram af de hjembragte fibre.

Til sidst måtte vi sige stop, finde bilerne og erkende, at vi er på randen af at have problemer med at begrænse os, men biler er heldigvis udstyret med temmelig rummelige bagagerum i dag, så det gik, da vi pakkede.

Bagefter var det tid for sen frokost og selvfølgelig skulle den indtages i Kolding. Jeg vandt førertrøjen, startede bilen og så kørte vi ellers i kortege til midtbyen. Sig det ikke til de andre, men det var mere held end forstand, at vi rent faktisk endte i centrum, men det gjorde vi. Lige i Koldinghus’ baghave. Sikke smukt der er derinde. Og sikke en frokost…

God, gammeldags æggekage indtaget i ualmindelig godt selskab.

Sikke et godt selskab. Som jeg hyggede mig i går og så lykkedes det mig endda at kapre et par overnattende gæster undervejs. Nu deler jeg formiddag med familien og gæsterne og hygger derfor videre. Lad det bare fortsætte på det vis. Jeg er helt klar.

You Might Also Like

36 Comments

 • Avatar
  Reply
  Kamilla
  15. maj 2010 at 09:37

  Hej Liselotte.

  På Ravelry faldt jeg over et spørgsmål om hvad den største garnforretning var for en..
  Så tænkte jeg, at jeg hellere måtte nævne BC og deres lagerudsalg – og da du er en af de eneste med gode billeder fra hallen, har jeg taget mig den frihed at linke hertil.

  Det foregår her : http://www.ravelry.com/discuss.....38/151-175

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. oktober 2008 at 09:24

  Anita, det er stærkt vanedannende, så pas på ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anita
  27. oktober 2008 at 08:51

  Det lyder som en fantastisk dag! Når/hvis jeg bliver voksen og ikke er sådan en fattig lus, vil jeg også pilgrimsrejse til BC-Garns lagersalg og forkøbe mig:-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. oktober 2008 at 08:13

  Det gør det, Stine, men der er heldigvis et nyt udsalg næste år ;-)

  Karin, det troede jeg heller ikke, men altså… :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  26. oktober 2008 at 23:18

  Jeg troede ikke du var til det gule, Liselotte? Men den Allan T. var da for fed dér. Knæhøj karse!… med karry til. ;-)

 • Avatar
  Reply
  Stine
  26. oktober 2008 at 22:04

  Åh jo – det gjorde næsten ondt at efterlade så mange skønne garner ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 21:53

  Stine, der var jo rigeligt med fristelser ;-)

  Gitte, jeg gjorde det da meget godt, syn’s jeg. Næsten fornuftigt – hvilket I jo viste jer slet ikke at være ;-)

  Det var rigtigt dejligt at hilse på dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  26. oktober 2008 at 21:46

  Du fik da handlet godt ind, synes jeg ;-) Vi var jo nogle der holdt igen, ihvertfald lidt. Men så skal jeg ellers love for vi så lod os friste i Fredericia i stedet;o)
  Det var skønt endelig at hilse på dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Stine
  26. oktober 2008 at 21:36

  Sikke en masse fund – jeg har lige pakket mine ud…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 21:10

  Ja, det er du da vist, Mette – og det da helt uden grund :-)

 • Avatar
  Reply
  mette
  26. oktober 2008 at 20:55

  ja, jeg er frygteligt tilbageholdende, når det kommer til alt andet end garnindkøb ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 19:45

  Det skal du heller ikke være. Det var SÅ kedeligt… som du kan se ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bambi72
  26. oktober 2008 at 19:32

  Aiii og jeg er da slet slet ikke misundelig…. ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 18:33

  Merete, du må på jagt efter gult… ;-)

 • Avatar
  Reply
  merete
  26. oktober 2008 at 18:15

  jeg tror jeg kender en der ville holde af sådan en sag. med matchende hue…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 17:48

  Nej, jeg havde bestemt ikke købt det hele. Langt fra, Solveig :-)

  Godt du kom hjem med lidt “guld”. Det er jo dejligt med lidt lager :-)

 • Avatar
  Reply
  Solveig
  26. oktober 2008 at 17:40

  Nå.. Du havde da ikke købt det hele..

  Jeg tog turen over broerne i dag, og der var stadig meget garn tilbage.

  Jeg snuppede også et kilo eller to af den råhvide uld;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 17:37

  Merete, det er nemmerlig sjåwt ;-)

 • Avatar
  Reply
  merete
  26. oktober 2008 at 17:30

  allan tornsberg. jeg har gået og moret mig i det stille hele søndagen… det er for komisk.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 15:46

  Årh, for pokker, hvor den Allan Tornsberg bliver sjov… ;-)

  Mette, du er simpelthen en snyder, for jeg genkendte dig ikke – og du sagde ingenting, dit fejedyr! ;-)

 • Avatar
  Reply
  mette
  26. oktober 2008 at 14:51

  hmm – når jeg kigger på de billeder, kan jeg godt se, at der var nogle spoler jeg glemte at få med hjem – pokkers! ;-)

  (og så skal jeg vist klippes…)

 • Avatar
  Reply
  Laila
  26. oktober 2008 at 14:10

  Sig mig engang.. er det kun i jylland der bliver holdt sådan nogle store garnudsalg?

  Og jeg syntes også den bamse/karry/senneps -gule er lækker!

 • Reply
  mal din dag » Sikke en dag
  26. oktober 2008 at 13:55

  […] Liselotte hentede mig mens solen stadig sov, men vi var friske. For vi skulle en tur i garnhimmerige – til Garnudsalg hos BC – Garn i Kolding. […]

 • Avatar
  Reply
  merete
  26. oktober 2008 at 13:32

  med vejret idag er gult ikke noget under. og grunden til du køber det er nok fordi det er ved at blive en populær farve igen. jeg tror man bliver meget styret rent intuitivt. jeg har nu altid holdt af gult og måske især okker. og det kan da blive nogle store skønne snoninger a la tornsberg. jeg synes nu alle farverne på dit billede godt måtte stå i mit garnskab, hvis der ellers var plads.

  i har det sjovt i jylland. jeg er grøn af misundelse ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  26. oktober 2008 at 12:58

  Den gule var for fed :O)

 • Avatar
  Reply
  Anette
  26. oktober 2008 at 12:43

  Sikke en masse lækkert garn der er på de hylder :P

 • Avatar
  Reply
  Tine
  26. oktober 2008 at 12:40

  Ud over garnkuppet, lyder det til, at det var en rigtig god tur du havde.

  Og nu kan jeg se, hvad der var i bunden af sækken.
  Dejlige ting du fandt!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. oktober 2008 at 12:26

  Det var en herlig dag – og jo, frokosten blev indtaget på Café Lucca :-)

  Det gule… jamen, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige… ;-)

  Peter, done! :-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  26. oktober 2008 at 12:20

  Det lyder som en skøn dag, og jeg er altså en kende misundelig. Jeg er ikke for god til at følge med i, hvornår der holdes udsalg dernede, men måske man skulle tilmelde sig nyhedsmail´en, så kan det måske nåes næste år…

  Men, Liselotte. Gult???????? ;-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte J
  26. oktober 2008 at 11:53

  Det lyder til du fik lageret fuldt op og ekstra til. Og sådan en dejlig dag glemmer man ikke lige med det samme. God søndag til dig og dine – der er jo vejr til at få nogle gode projekter startet.

 • Avatar
  Reply
  Jane
  26. oktober 2008 at 11:47

  Uhmmm, ser ud som om i har spist på Cafe Lucca eller??

 • Avatar
  Reply
  PETER
  26. oktober 2008 at 12:35

  Har I alle husket at stille uret en time tilbage ?

 • Avatar
  Reply
  Lene
  26. oktober 2008 at 12:34

  Det bliver skønt at se dig a la Allan Thornsberg ;-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  26. oktober 2008 at 12:24

  Sikke en dejlig beretning fra en dejlig dag :-)
  – og så er gult måske slet ikke så skæv en farve, endda – jeg synes farven “sniger” sig mere og mere ind på mig – og spørger som Anne – hvad mon der sker ;-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  26. oktober 2008 at 12:17

  Lækre lækre indkøb, Liselotte, og gult, hva’ sker der med os ;-)

  Jeg fornemmer, at jeg har sparet en del moneter ved at blive hjemme i går, jeg må hellere lægge planer for, hvad de så skal bruges til…

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  26. oktober 2008 at 12:14

  Smukke garner (som jeg ikke aner hvad jeg skal stille op med hvis det var mine) og sikke en dejlig beskrivelse af en dag som lyder til at være gudeskøn. Go’ søndag Liselotte.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)