Øjebliksbilleder

Deadline

30. oktober 2008

Foto: Søren Lauridsen

I al min elendighed har jeg glemt at fortælle, at jeg har været i Indien for sidste gang. Altså sådan virtuelt på egen harddisk. Bogen er afleveret til tryk. Uploadet til en indisk server med et hul til omverdenen på størrelse med et knappenålshoved. Det tog E V I G H E D E R, men nu er der gjort rent bord og så er der kun ventetiden tilbage.

Projektet har været lærerigt. Jeg har aldrig lavet en bog før. Jeg har aldrig siddet med et hav af smukke billeder og haft indflydelse på det endelige resultat, så der har været både hoved- og mavepiner undervejs, men jeg har samarbejdet med en mand, som har været utrolig lydhør, fleksibel og modtagelig for idéer.

De sidste har der været mange af undervejs. En bog som denne er en lang proces, så ikke alene er der blevet skiftet billeder ud. Formatet er lavet om tre gange, inden vi endte med det oprindelige. Layoutet har været farverigt, enkelt, brunt, hvidt, mangefarvet, mønstret, bredt og højt, men er endt helt enkelt og rent. Jeg er meget glad for resultatet, fordi dette sidste layout giver smuk plads til Sørens fantastiske billeder, som hele tiden har været topprioriteten.

Min kontakt til trykkerier er begrænset, så det har været med bævende hjerte, jeg har sendt filerne af sted. Var formaterne rigtige, havde jeg husket alle oplysninger, var opløsningerne korrekte, huskede jeg farvekoder, bleed og skæremærker. Der var nok at få mavepine over, så det hjalp, da jeg modtog en mail fra Indien med denne hilsen: “Actually, it’s a perfect job”.

Nu er der kun tilbage at vente. Utålmodigt. For selvfølgelig kan jeg slet ikke vente med at holde bogen i hånden. Den bliver smuk. Den kan ikke andet med Sørens fantastiske fotos.

Mere at fordybe dig i

18 kommentarer

 • Svar MrsCute 31. oktober 2008 at 21:04

  Det er altid skræmmende skrækkeligt at sende et stort job til tryk. Og når man så modtager det retur fra trykkeren, tør man næsten ikke åbne kassen. Men uuuh, hvilken tilfredsstillelse det er, når man endelig åbner og man ser at alt bare er perfekt.

  Jeg er sikker på, at bogen er HELT perfekt og glæder mig til at se den.
  Tillykke med, at den er færdig.

 • Svar Hanne 31. oktober 2008 at 11:37

  Der har vist lagt en appelsin i den turban…hold op en smuk farve….og foto:O)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 31. oktober 2008 at 09:23

  Det er en meget underlig fornemmelse at sende bogen i trykken, for den har været en del af min onsdage i et par år efterhånden. Nu venter bare resultatet. Jeg er SÅ spændt :-)

  Henriette, det ville være en skøn gave. Jeg skal nok pippe ;-)

 • Svar HenrietteB 31. oktober 2008 at 08:54

  Liselotte, jeg er også meget interesseret i at høre et pip, når bogen engang kommer til salg – jeg har det sit års tid haft min gang i en familie, hvor børnenes – to unge kvinders – far er inder. Det vil simpelthen være alletiders gave til dem, tænker jeg.

  Smukke fotografier og smukt arbejde.

  Tillykke!

  :-)

 • Svar Deborah 31. oktober 2008 at 07:41

  Jeg glemte: Rigtig god weekend og god bedring!

 • Svar Deborah 31. oktober 2008 at 07:41

  Som sagt før – de fotos er bare HELT fantastistiske. Giver du et praj om købsmuligheder i DK, når det engang er?

 • Svar Lene 30. oktober 2008 at 22:35

  Alle de billeder du har vist fra bogen har været rene appetitvækkere :-) er det ikke en mærkelig fornemmelse, nu hvor projektet er ude af dine hænder?

  Håber du er frisk til Hamburg :-)

 • Svar Dorthe 30. oktober 2008 at 21:29

  Sikke et spændende projekt!

 • Svar Gitte J 30. oktober 2008 at 20:06

  Det må virkelig være spændende, at være med til at lave sådan et projekt. Sikker skønne billede du har kunne arbejde med. Håber du bliver hel frisk til din Hamburg tur :-)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 30. oktober 2008 at 20:00

  Regitze, det vil jeg i hvert fald, men den udkommer ikke på dansk før engang i løbet af næste år. I første omgang udkommer den på engelsk og så får vi se… :-)

  Den hedder forøvrigt Passing by India på engelsk, du berejste kvinde ;-)

  Tine, alle hans fotos er fantastiske. Der er ikke ét eneste, som ikke er fantastisk. Det har virkelig været fornøjeligt arbejde :-)

 • Svar Tine 30. oktober 2008 at 19:45

  Smukt fotografi.

  Glæder mig til det færdige resultat!

 • Svar regitze 30. oktober 2008 at 19:00

  sikke et uforglemmeligt dejligt billede.
  vil du ikke nok huske at give os titlen på bogen, når den frigives?

 • Liselotte
  Svar Liselotte 30. oktober 2008 at 17:15

  Det er et herligt billede… og glimtet i øjet, det er skønt :-)

  Ja, det har været en spændende opgave, som jeg nu venter resultat af. Jeg kan jo slet ikke vente… :-)

 • Svar merete 30. oktober 2008 at 16:52

  hvor dejligt. det må da være en skøn udfordring at følge til dørs. og ja han er nok glad i låget ham på billedet. bagefter. og skøn gul turbanting. dog ikke helt tornsberg, men fantastisk.

 • Svar anne F 30. oktober 2008 at 16:34

  Den glæder jeg mig til at se. Indien er fuld af smukke motiver. Spændende opgave, du der har været på.

 • Svar Catarina 30. oktober 2008 at 15:45

  fantastisk billede!

  Det må have været vanvittigt spænnende at være en stor del af. vornår kan du stå med bogen i henderne?

 • Svar Sifka 30. oktober 2008 at 15:20

  Åhr, fyr lige en fed, hvor er det et sjovt billede:)

 • Svar Louise 30. oktober 2008 at 14:41

  Det lyder til at have været et spændende projekt – skønt billede – jeg kan godt lide mandens glimt i øjet ;)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)