Udenlands

En tur til centrum og hjem igen…

4. november 2008

Fra Sternschanze fortsatte vi med U-bahn mod centrum af Hamborg. Det tog kun et par minutter, så landede vi lige akkurat, hvor vi gerne ville…

Det var ikke fordi nogen af os vidste, hvor vi nu befandt os, men vi havde besluttet, at Rathaus måtte være centrum. Vi havde da heldigvis ret i den antagelse.

Lige ovenfor stationen lå det smukkeste hus fra renæssancen. Det lagde plads til en ualmindelig lækker butik, Omen, som havde frygteligt meget smukt, fedt, lækkert, anderledes tøj.

Her var nogle designere, som havde fingeren på pulsen, for sjældent har jeg set så meget fedt tøj samlet ét sted, men… kvaliteten stod slet ikke mål med priserne. Det var rigtigt ærgerligt, for teksturer, modeller, farver og snit var helt i top. Man skulle bare ikke se tingene efter i sømmene, for så var det pludseligt helt urimeligt dyrt, så selvom fristelserne stod i kø, købte jeg ikke én eneste klud derinde. Jeg havde nemlig min fornuft med den dag. Og min skitseblok. Ha!

Vi travede ned gennem byen og opdagede hurtigt, at vi gik i den forkerte retning. Heldigvis var vi ikke nået langt, så vi vendte støvlerne og tog benene på nakken ned gennem et virvar af mennesker, butikker og noget, der i mistænkelig grad kunne minde om rester efter gårsdagens Halloween…

Vi endte nede ved Europa Passagen, som blev billetten til den anden ende af byen. Vi travede hurtigt igennem, for der var usandsynligt mange mennesker i byen. Faktisk så mange, som jeg aldrig har oplevet før i de europæiske storbyer, jeg har været i. Måske var der noget helt specielt ved i lørdags. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg ind imellem godt kunne føle mig, som en spegesild på bunden af en ildelugtende tønde.

Ude på den anden side af passagen mødte vi en bid af Italien. Nå ja, det føltes i hvert fald sådan, da vi stod ved kanalen med udsigt til buegangen og de små restauranter.

Herinde under buerne fandt vi smukke, elegante butikker og ikke mindst en skøn café, som gav et pusterum, inden vi fortsatte ned gennem den (meget) dyre del af byen. Her lå forretningerne skulder ved skulder, mens de udstillede varer, som kostede 5 månedslønninger for en som mig. Det koster ikke at kigge, så det gjorde jeg og der blev da også gjort et par småindkøb, men det var gaver, som skulle med hjem. Jeg elsker at købe gaver og de faldt heldigvis i god jord.

Jeg faldt også over en solid samling Bengt & Lotta. Jeg endte med at købe et par englestager til den kommende jul og sjovt nok skulle det vise sig, at ekspeditricen var fra Schleswig og talte dansk. Hun tog to timers togtur hver vej om dagen, for at stå i den butik i Hamborg. Imponerende.

Kenneth fandt en butik med Closed og måtte indenfor og mindes de gode gamle dage, da han langede Closed over disken inde i Ny Østergade. Tænk engang, deres jeansmodeller ligner til forveksling dem, vi gik med dengang. Den slags har det med at få en revival og jeg overvejer at finde mine jeans frem igen. De ligger skam inde på hylden endnu og man har da før hørt om kiler.

Vi travede og travede og blev trætte… og snuppede en tur på endnu en café.

Det gjorde godt med Latte og iskold cola. Snart kunne vi lidt igen og så gjorde vi naturligvis udfald mod de nærmeste butikker, for man skulle så nødig gå glip af noget og på den måde blev vi både tørklæder, tasker og andet sjov rigere, inden vi endelig var mætte.

Aftenen nåede at falde på, inden vi igen fandt en station, som kunne fragte os hjem. Det gjorde godt at synke ned i sædet, da toget endelig kom. Det havde immervæk været noget af en marathondag og egentlig havde vi halve planer for natten også. Vi kiggede på hinanden og sagde så i én mund “ja, ja… hvis vi altså gider…”. Det skulle det vise sig, at vi ikke gjorde, men inden skulle vi også lige hvile… og måske have en ægte lækkerlur… og spise… og…

Mere at fordybe dig i

10 kommentarer

 • Svar Mille 5. november 2008 at 08:54

  Jammen jeg er rigtig god til at grine, så det blir nok godt, så ska vi bare lige finde det dersens selskab. (Lyder JeG desperat!?) ;oD

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 22:12

  Heidi, du skal bare i gang med at lokke. I fortryder ikke – det er jo bare en “smuttur” til henne om hjørnet :-)

  Karin, du kan godt sadle hesten og få bestilt ;-)

  Mille, man skal have godt selskab, så går det hele som en leg – og så skal man være god til at grine… også af sine fejltagelser, for dem er der jo også nogle stykker af undervejs :-)

  Michel, det vidste jeg ikke, men med kvaliteten in mente, gider jeg ikke anstrenge mig for at finde butikken ;-)

 • Svar Michel 4. november 2008 at 22:03

  Hov! Glemte lige at give dig ret: Designet er alt alt for lækkert og kvaliteten er HELT til rotterne.

 • Svar Michel 4. november 2008 at 22:02

  Man behøver nu slet ikke rejse så langt for at finde tøj fra Omen — Det fås såmænd også i Studiestræde i København. Se evt. på Black no. 1 :-)

 • Svar Mille 4. november 2008 at 20:31

  Tak for tipset…jeg var sikkert italiener i et tidligere liv for jeg eeeeelsker italiensk mad, selvom jeg kun har smagt hvad Norden tilbyder…Og det med Bengt och Lotta, först troede jeg du mente Svenne o Lotta, men så klikkede jeg og…nååååh hedder det Bengt o Lotta, det havde jeg ingen aaaanelse om, men läkkert er det. Har du set Luciastagen med hest-og-lucia-og-Staffan Stalledräng-og hele pivtöjet?
  Jeg er ikke vild med rejser men er blevet usikker på om det kan skyldes at jeg simpelthen aldrig har fundet et godt rejseselskab.? For den slags kan jo give tryghed og balance…når man er ude på de vilde våger (böljer).
  Jeg vil helt og aldeles bruge “dig” som rejseguide…hvis jeg nu skulle möde en rejsefälle ;-)

 • Svar Karin 4. november 2008 at 20:16

  Så er jeg mere rolig. Ja, dyre forretninger kan man jo finde alle vegne, og det er såmænd også sjovt nok at kigge. Men også dejligt når man har råd til at få lidt med sig hjem.

  Åhh, jeg bliver lun på Hamburg. Måske en lille decembertur…

 • Svar Heidi 4. november 2008 at 19:42

  Jeg bliver SÅ inspireret af din beskrivelse. Jeg tror jeg vil lokke kæresten til en lille forårstur…
  Tak!

 • Liselotte
  Svar Liselotte 4. november 2008 at 17:54

  Merete, du kan roligt tage til Hamborg – der er skønt, synes jeg – og det er en afstand, som er til at overkomme :-)

  Ponchoen er jo latterlig dyr – og vores meget lækrere ;-)

  Karin, jeg synes ikke, at der var dyrt at være. Hotellet var fint og ikke dyrt, U-bahn er billig og vi fandt en skøn, italiensk restaurant, som havde yderst rimelige priser. Butikkerne i centrum var en blanding af rimelige priser og så de voldsomt dyre. Man bestemmer jo selv, hvor og om man vil handle ;-)

 • Svar Karin 4. november 2008 at 17:05

  Det er altså lige en ferie efter mit hoved. Sådan med marathondage. Et godt udgangspunkt og så ellers en på opleveren. Jeg får udlængsel…

  Men jeg får også fornemmelsen af at man skal have den store tegnebog med til Hamburg? Er der steder for almindelig mennesker med mediumsize tegnebøger?

 • Svar merete 4. november 2008 at 17:00

  du skulle lave nogle rejsebøger som e bøger. eller rigtige bøger. du har jo både en god sjov pen og så din sans for billeder. jeg kunne lige se det for mig. jeg vil til hamborg men har nu heller ikke noget som helst imod tyskland.

  og den poncho. øj hvor er den dyr. og på østerbrogade endnu dyrere. og vores er lysår pænere i strikningen, og mere casual. det er sikkert og vidst.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)