Mellemtid

Mellem to opgaver endte jeg på Vejgård Torv. Der var drama i luften. Tørt og sol hvor jeg stod, men ikke mange hundrede meter derfra regnede det massivt. Der er fantastiske farver sådan en dag.

Her på Vejgård Torv står også et offentligt toilet, som altid har vakt forundring hos mig. Jeg kan ikke forestille mig et toilet, som står på et mindre hensigtsmæssigt sted, men sådan er der så meget, jeg ikke forstår ved min by. Til gengæld var der billig diesel lige der på hjørnet.

Lige her på parkeringspladsen fik jeg for mange år siden klemt en finger til ukendelighed i en kærestes bildør. Jeg husker endnu, hvordan jeg målløs gloede på det, der engang havde været en finger. Kæresten mente ikke, at jeg skulle pylre sådan, så jeg fik lidt at vikle om fingeren og spenderede resten af aftenen med hede kys og dunkende finger, som skiftede forbinding mere end én gang i løbet af de næste timer. Måske jeg skulle have besøgt skadestuen i stedet for, men heldigvis helede alt, som det skulle. Siden har jeg haft en underlig og uskøn bule på neglen, som altid minder mig om den aften.

Jeg skulle forøvrigt ind forbi P&P. Jeg havde set nogle dejlige bomulds-t-shirts, som snildt kunne gøre vinteren rarere. De kostede kun det halve, af dem jeg ellers havde set og jeg var alligevel i nabolaget, så jeg ventede det kvarter, til butikken åbnede.

Jeg var ikke den eneste, som ventede. Underligt, men der endte med at være en solid kø udenfor butikken, inden de åbnede dørene. Nogle vil vel gerne have overstået indkøbene tidligt. Der var pensionister… og mig.

I baggrunden af billedet kan du se en pølsevogn. Den har altid stået lige der. Engang var det Kaj, der langede over disken dernede, men det måtte naturligvis få en ende. Siden har der været forskellige ejere, men den mest berømte var nu nok Kristen Poulsgaard, som i nogle år brugte tiden på at lange hotdogs over disken, mens han underholdt med sine politiske synspunkter og anekdoter fra tiden på Christiansborg.

Nå, jeg nåede alt i fin stil. Godt nok var jeg for sent ude til at få de t-shirts, jeg kom efter, men der var andre, så jeg er vinterklar. P&P er leveringsdygtige i stort set alt indenfor trikotage, så man går sjældent forgæves og servicen, jamen den er uforlignelig. Jeg kom hjem med ting, jeg end ikke anede, at jeg havde brug for, men jeg havde for én gang skyld ingen garn med ud af butikken. Jeg er så standhaftig og nu venter kaffen. Ah…

Relaterede skriv

24 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  12. november 2008 at 12:55

  Bente, jeg har slet ikke set, at pølseboden er overtaget af “ikke danskere”, men det lyder som om, de har fået en udfordring :-)

 • Svar
  Bente Aagaard
  12. november 2008 at 12:11

  Hej jeg havde lyst at givet mit besyn med. Jeg har ofte handlet i P&P trods det at jeg nu er flyttet nordenfjords. Jeg har købt mange billige garnnøgler og har oset i dametøjsafdelingen – men det er sjældent jeg køber noget der.
  Pølseboden er anderledes – især efter den er overtaget at nogle “ikke danskere” – og det var sjovt at opleve hvordan de baksede med at lave en almindelig hotdogs – Jeg ved ikke om de har fået det lært, men de var ihvertfald ihærdige. Nå ja, pølseboder er ikke hvad de har været…..
  Hilen
  Bente

 • Svar
  Gitte J
  10. november 2008 at 20:47

  Det bliver man også nød til at være engang imellem :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 18:55

  Gitte J, jeg var standhaftig i dag ;-)

 • Svar
  Gitte J
  10. november 2008 at 18:42

  Da jeg var barn, fik jeg meget tøj i P&P, men kommer der ikke så tit mere, da jeg ikke bor i byen. Min mor handler meget garn derinde, så jeg er helt forundret over du ingen garn havde med hjem :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 18:14

  Mette, jeg tror dig ;-)

  Bebiane, man kommer sjældent tomhændet fra P&P :-)

 • Svar
  Bebiane
  10. november 2008 at 17:15

  Jeg har boet tæt på P&P og det er dejlig butik, hvor jeg altid har fundet noget.
  Kh. Bebiane

 • Svar
  Mette
  10. november 2008 at 16:25

  Til Karneval er toilettet velbesøgt skulle jeg hilse og sige :o) Jeg tror der er mange naboer der er glade for at toilettet eksisterer netop den dag.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 15:46

  Kirsten… jeg er så dum, for selvfølgelig er det sådan ;-)

  Yrsa, her er noget ved at handle brændstof lige nu :-)

  et cetera, det er dejligt at have oaser af stilletid, hvor man netop får set noget andet, end man er vant til at fokusere på – og nej, der er ikke smukt lige der, men der er praktisk :-)

  Hanne, han er garanteret ikke den eneste pølsemand, som har sagt de navnkundige ord mere end én gang i sit liv ;-)

 • Svar
  Hanne
  10. november 2008 at 14:33

  Nu siger du godt nok Pølsevogn.
  I Vejle var der i mangfoldige år en pølsevogn udenfor posthuset./banegården. Hvad regenten hed, ved jeg ikke, men hans faste – og ivrigt citerede – replik var , “Mæ´rå eller ristede løg”

 • Svar
  et cetera
  10. november 2008 at 12:33

  Tegltaget på øverste billede er næsten selvlysende mod den tunge himmel, Liselotte :-) De er godt ind i mellem bare sådan at stå og ikke kunne andet – man ser sig rundt og tænker lidt over de ting, som ellers er kulissen i dagligdagen, ikke :-)
  – og decideret smukt er der måske ikke i Vejgaard – ihvertfald ikke lige dér, men “praktisk” og hyggeligt – der er egentlig samlet mange forretninger omkring torvet, som sparer turen helt ind til Aalborg …
  – og så havde jeg lige glemt Poulsgaard :-D

 • Svar
  Yrsa
  10. november 2008 at 11:50

  Hold da op nogle billige priser på benzin og diesel I holder jer deroppe i det nord jyske :-))

 • Svar
  Kirsten
  10. november 2008 at 11:30

  Hep! Jeg ved hvem der bruger de toiletter! Det gør mødre med små børn der aldrig (a.l.d.r.i.g) skal tisse inden man tager hjemmefra – men sjovt nok altid skal når der ikke er et almindeligt kundetoilet i miles omkreds. Sådan. Mysterie opklaret.
  :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 11:28

  Jeg kører i DieselDaisy og lidt i Sparegrisen, men kun når jeg ikke kan slippe ;-)

 • Svar
  Lene L N fra Tyskland
  10. november 2008 at 11:25

  Hvilken bil körer du egentlig i nu ? :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 11:20

  Det er november, Stine – ikke til at stole på ;-)

 • Svar
  Stine
  10. november 2008 at 11:16

  Da jeg kørte fra Vejgaard Torv til Netto for lidt siden var der så klart solskin, at det nærmest var umuligt at holde øjnene åbne. Da jeg kørte den modsatte vej stod det ned i stænger. Mærkeligt vejr :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 11:06

  Anette, det er helt vildt, som det ikke kan bestemme sig, det vejr, men smukt, det er det :-)

  Catarina, den regntunge himmel er smuk og denne her var virkelig fantastisk – og det regnede et øjeblik efter! God dag til dig også :-)

 • Svar
  Catarina
  10. november 2008 at 11:03

  Fantastisk billede de øverste. Jeg fornemmer virkelig at regnen lige om lidt rammer.

  Go’ dag til dig Liselotte.

 • Svar
  Anette
  10. november 2008 at 11:02

  Himlen har været et fantastisk syn her. Det ene øjeblik meget mørkt og med trang til at tænde flere stearinlys og øjeblikkket efter blev skyerne pustet væk og et glimt af solen kommer frem. Ærgerligt T-shirtene var udsolgt men heldigvis kan man finde andre i stedet :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 10:59

  Julia, jeg har heller aldrig set ét eneste menneske gå ind ad døren, men der må vel være grunde til, at det fortsat står lige der :-)

 • Svar
  Julia
  10. november 2008 at 10:45

  De der toiletter… vi har flere af sådan nogen her i Odense – bl.a et i gågaden og oppe ved et meget befærdet kryds, hvor der altid er mange fodgængere, cyklister og biler. Man skal virkelig SKULLE, for at benytte dem, tror jeg. Og så koster det en femmer.

  Leger lidt med tanken om at det er sådan nogen undercover-agent-totally-spies-skakter – fordi jeg ikke kan forestille mig nogen vil benytte sig af dem…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. november 2008 at 10:39

  Birgitte, jeg ankom, som de endnu ikke havde fået kasserne ud. Der er jo ikke plads til kunder, før de er udenfor, så jeg måtte pænt vente, til de første kasser var flyttet – så kunne jeg snuppe en slalomtur ned gennem forretningen, men den foregår altså mellem meterhøje paller med varer, som allesammen skal køres udenfor. Imponerende.

  Slagter Holmberg er absolut anbefalelsesværdig. Ham er jeg også vældig glad for :-)

 • Svar
  Birgitte
  10. november 2008 at 10:33

  Og det kan undre mig, hvordan de har plads til alle de kasser, der altid står udenfor :)
  Et besøg hos Slager Holmberg kan også anbefales – deres leverpostej og lune frikadeller uhm …..

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)