Strik & Hækling

Jeg har været så dum…

13. november 2008

Måske ved du det godt, men jeg gjorde ikke…

Med Knitpicks følger strikkepinde, wirer, endestoppere og så denne lille metaldims, som jeg ærlig talt absolut ingen idé havde om, hvad skulle bruges til…

Susanne, min kusine, har ladet sig lokke i fordærv og har derfor også investeret i et sæt Knitpicks, men hun er nu ikke sådan at snyde, så forleden, da hun var i Designværkstedet for at proviantere, spurgte hun derinde, hvad den skulle bruges til.

Det er selvfølgelig en pind-til-wire-strammer!

Ha! Nu glider pind og wire absolut overhovedet ikke fra hinanden mere. Ha! Ha ha ha… hvor har jeg været dum. Det er jeg ikke mere.

I går blev jeg klogere, end jeg var i forgårs. Måske lykkes det mig også at udvide hyacinten i dag. Jeg har potentialet.

Mere at fordybe dig i

26 kommentarer

 • Liselotte
  Svar Liselotte 14. november 2008 at 15:18

  Annepålandet, jeg er overhovedet ikke enig omkring træpindene. Jeg har slet ikke temperament til den modstand de giver, når man strikker, men jeg er helt sikker på, at de er ekstra gode til uøvede strikkere, som på den måde får meget lettere ved at “holde på” maskerne. Jeg elsker metallet, fordi maskerne glider let og hurtigt hen over dem :-)

  Bente, nu er vi blevet så meget klogere – og så må vi bare huske, at vi ikke strammer FOR meget :-)

 • Svar Bente 14. november 2008 at 14:24

  Det er godt at alle nu har fundet ud ad hvad pinden skal bruges til. Men pas på ikke at stramme for meget når i skruer strikkepinden på wiren – jeg har to gange måtte bede manden om at hjælpe med at få det skilt ad igen.

 • Svar Annepålandet 13. november 2008 at 20:00

  Haha, men dere må da ha lurt på hva den lille metalldingsen som følger med alle pinnene var til??? Og det er jo også et lite hull i pinnene – som metalldingsen passer perfekt i.
  (Jeg har laaang erfaring i å skru sammen Ikea-møbler, så SKRU-tanken var ganske nærliggende for meg. Og som med Ikea-møbler: Det må strammes til med jevne mellomrom!)
  Til Charlotte: Trepinnene er også mye bedre å strikke med, og altså et bedre kjøp, etter min mening. Men smak og behag er jo forskjellig.

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 17:22

  Det er godt at høre, at jeg ikke er alene, Lea ;-)

  Tak Sisse, jeg glemte helt, at nogen sikkert ikke ved, at det er sådan, de fungerer :-)

 • Svar Sisse 13. november 2008 at 17:15

  Eva, jeg tror altså det må med i forklaringen at de hersens Knit picks rundpinde er sådan nogle hvor wire er for sig og pinde for sig. Så skruer man dem sammen efter behov med tykkelse pinde og længde wire – og strammer til med dimsen. Jeg har aldrig hørt om dem eller set dem før Liselotte skrev om dem.

 • Svar Lea 13. november 2008 at 16:26

  Liselotte, jeg endte med at spørge på Ravelry…jeg kunne godt se, den skulle bruges til at stramme med, men kunne overhovedet ikke gennemskue hvordan. Heldigvis var der en hjælpsom med-strikker, der kunne forklare det på skrift, så jeg kunne fatte det. Dejligt med en aha-oplevelse! Så du er ikke alene. :-)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 14:41

  Merete, det er jo detaljerne, som gør hele fornemmelsen af gode redskaber, så jeg elsker også de pinde. Nej, der findes vist ikke bedre :-)

 • Svar Slagt en hellig ko… » Lidt klogere 13. november 2008 at 14:40

  […] Jeg sagde jo, at jeg havde […]

 • Svar merete 13. november 2008 at 14:32

  ja det er en lille detalje der gør hele forskellen. som jeg dog elsker de pinde efter detaljen. der findes ikke bedre.

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 14:32

  Nå, det her kræver vist en lille forklaring, men Knitpicks har på wiren et lille hul, som “dimsen” stikkes ned gennem og herefter fungerer den som kontrahold, når man gerne vil skrue pindene stramt på plads. Det virker!

  Wollbox sælger både træ- og metalpindene. Metalpindene er der nikkel i, så dem skal man ikke købe, hvis man ikke tåler den slags.

 • Svar Eva 13. november 2008 at 14:26

  Pind-til-wire strammer-strammer…!!??
  Jeg føler mig stadig lige dum… Har strikket på rundpinde i mange år, men har ingen anelse om hvad i snakker om… :-)

 • Svar Sisse 13. november 2008 at 14:14

  Jeg har også på din gode anbefaling Liselotte sendt bud efter den store pakke strikkepinde, og også døjet med at de skuede sig op. Og for nogle uger siden fandt jeg fidusen med dimserne.
  Til Charlotte kan jeg fortælle at de også sælges i træ, vist ikke fra Wollbox, men min svigermor har købt dem i “Sommerfuglen” ved Vandkunsten i København.

  Og så er jeg forresten fuldstændig solgt til “magic loop” som du også har skrevet om. Jeg er stadig høj over at have lært noget nyt og SÅ helt fantastisk smart.

 • Svar Ella 13. november 2008 at 13:52

  Den der ikke er nysgerrig og spørgende, får ingenting at vide – det er mit motto ;-)

 • Svar Irene Aagaard 13. november 2008 at 13:47

  Liselotte – så er vi to, der er smådumme:-) Jeg har også først for nyligt fundet ud af, hvad den lille dims er til, og har siddet og skruet og skruet på pindene, mens jeg strikkede. Det er da lige til at grine af:-)

 • Svar Stine 13. november 2008 at 13:36

  Tak for tippet – mine pinde glider også fra hinanden ind imellem, men jeg havde ikke lige luret hvordan det skulle gøres. Eller også var overskuddet til at sætte sig ind i det, der ikke. Potato potato…

 • Svar charlotte 13. november 2008 at 13:17

  Hej jeg har kigget på Die Wollbox og metalpindene – der står Knit Picks Options Nadelspitzen – Nickel og længere nede metal
  ved du/I om det er pinde der er nikkel i ? Jeg har selv lyst til et par pinde og vil egentlig helst have metalpindene men har allergi. Så det gælder jo om at vælge rigtigt. Er der nogen der har noget viden?

 • Svar Annette Green 13. november 2008 at 13:14

  Okay, jeg er stadig dum… jeg kan slet ikke forestille mig ,hvordan den skal bruges…men man skal måske ha det i hånden

 • Svar Sole 13. november 2008 at 12:50

  he, tænk det vidste jeg godt, for jeg har nemlig læst det hos Marianne (fremilyset) for et stykke tid siden :-))) Ikke at jeg selv nogensinde har set sådan et sæt pinde, men jeg er jo også nybegynder endnu – og nu har jeg opgivet alt om strikkepinde på nettet indtil videre, er blevet helt rundtosset af det udvalg :-) Hæklenålene bestilles snart på ebay – 1000 tak for hjælpen, indtil videre er det mest hæklenålene der er gang i.

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 11:19

  Jeanette, så kan du godt komme i gang ;-)

  Fisker, det er jo det… :-)

 • Svar fisker & fernández 13. november 2008 at 11:19

  Det kan godt betale sig at spoerge en gang i mellem :-)

  Det koster ikke noget, og i de fleste tilfaelde bliver man lidt klogere…

 • Svar jeanette hegaard 13. november 2008 at 11:09

  øh, så blev jeg vist også klogere. Jeg har nemlig ikke brugt mit pindesæt, fordi pind og wire hele tiden gik fra hinanden…..

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 11:07

  Jamen det er jo sandt, Inge :-)

 • Svar Inge - viva italia 13. november 2008 at 10:49

  Altså det er deres far, der siger..

 • Svar Inge - viva italia 13. november 2008 at 10:49

  Ja, det er lidt ligesom det med at komme til skade… Vi har nogle venner, der har fire drenge og der er næsten altid en af de drenge, der enten har gips på et eller andet, er syet et eller andet sted o.s.v.
  Og deres siger bare med et skuldertræk: ” Det er kun dem der laver noget, der kommer til skade – de andre er dovne”.

 • Liselotte
  Svar Liselotte 13. november 2008 at 10:41

  Det er helt i sin orden at være dum, for hvordan skulle man ellers blive klogere, Inge :-)

 • Svar Inge - viva italia 13. november 2008 at 10:40

  Det er dejligt at være dum – jeg var det i går på mit arbejde…… Det udløste i hvert fald et kæmpe grineflip – sådan ét hvor man kommer til at grine bare man kigger på hinanden:-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)