12

Året rundt

Jeg får en masse velmente og gode råd omkring mine skuldre og albuer. Tusinde tak for dem, men jeg tror, det kan være en god idé at uddybe. Jeg er tegnsprogstolk og ikke alle tolke oplever at få skader som mine. Nogle få af os oplever så desværre, at vores arme/skuldre ikke kan tåle den belastning det er, at have så ensidigt gentaget arbejde og får – efter en tid – problemer med bevægeapparatet.

Det er ikke første gang jeg er slået hjem af smerter i bevægeapparatet. Det er ikke første gang, jeg skal i gang med en intensiv behandling hos fysioterapeut og derfor er det naturligvis heller ikke første gang, jeg skal i gang med at arbejde med mit bevægeapparat.

Hver eneste dag året rundt laver jeg øvelser, som skal styrke mit bevægeapparat. Hver eneste dag året rundt laver jeg udstrækning, som skal minimere risikoen for følgeskader. Hver eneste dag året rundt, lever jeg med en permanent inflammation i skulderled, men jeg kan, med alle øvelser og udstrækning taget i ed, normalt sagtens fungere og holdes rimelig smertefri.

I travle perioder, hvor vi arbejder intensivt, kan jeg få begyndende smerter, men med en god fornemmelse for øvelser og aflastning, oplever jeg normalt, at smerterne forsvinder igen. Det sker så, at arme/skuldre beslutter sig for, at de hensyn ganske enkelt ikke kan kompensere for den belastning, jeg udsætter bevægeapparatet for og jeg ender med en krop, som går i hårdknude. Det er så nu.

Jeg er glad for alle jeres gode råd, så dette blot for at sige, at jeg skam er i gang. Året rundt ;-)

Du vil sikkert også kunne lide