February Beret

Sådan meget apropos Anita og hendes forelskelse i February Beret (gratis opskrift oven i købet), så huskede jeg pludselig, at jeg havde strikket sådan en for længe siden. I det lækreste cashmere, som jeg havde købt hos Posh Yarn dengang, da det endnu ikke var sådan, at alting er udsolgt indenfor de første tredive sekunder efter, garnet er lagt til salg.

Faktisk er den rigtig lækker, sidder godt og så var den utrolig nem at strikke. Sådan et rigtigt tv-strikketøj, som ikke kræver mange hjernevindinger.

Jeg valgte i sin tid at starte med en ribkant i stedet for den tværstrikkede kant, som SockPixie foreslår, men jeg husker ikke, hvor mange masker jeg startede med at slå op. Måske jeg bare valgte at slå 126 masker op, men det ser ud til, at jeg strikkede ribkanten på en tynd pind, inden jeg skiftede og gik i gang med mønstret. I hvert fald blev huen vellykket og er brugt siden med stor fornøjelse af både mig og Oline, så projektet kan varmt anbefales til en aften med julefilm og kaffe. Sneen kommer vel lige om et øjeblik.

Relaterede skriv

9 kommentarer

 • Svar
  merete
  9. december 2008 at 20:36

  ja det er da en god idé med den hat. smukkesen. og godt du har noget på lager at vise os.

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  9. december 2008 at 19:19

  Stakkel! Måske har dine strikke-blues smittet af på mig, der er intet, der sådan rigtigt lykkes, det hele er uinteressant og kedeligt og øv!
  Jeg tror, at jeg må ud i verden og kigge på garn, altså kigge som i købe ;-)
  Måske et Seyfart sjal kunne hjælpe på det…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. december 2008 at 18:48

  Helle, du kan sagtens – det er den letteste sag i verden, når du allerede kan mønstret :-)

  Anne, jeg gider slet ikke snakke om det, for den slags er “out of reach” lige nu :-(

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  9. december 2008 at 17:40

  Åh ja åh ja, alle de fristelser der hver dag dukker op i blogland :-)

 • Svar
  Helle K.
  9. december 2008 at 16:07

  Ja jeg synes altså, at den ser rimelig svær ud :) men måske skulle jeg turde prøve en dag – ældste har ønsket sig sådan en i to sæsoner uden jeg har gjort noget ved det.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. december 2008 at 15:54

  Selv tak, Jette – og tak for ønsket om god bedring :-)

 • Svar
  Jette Skou
  9. december 2008 at 15:29

  Øv med dine arme, men hurra for alle de gode råd og link du så får tid til at sende til os andre. Tak.
  Rigtig god bedring.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. december 2008 at 14:55

  Som jeg husker den, så er den et skønt lille projekt, så du hygger dig garanteret med den, Anita :-)

  Omkring den kant, så giver hendes metode naturligvis en fast og stabil kant, som ikke “giver sig”, men jeg kan se, at min ribkant fungerer akkurat lige så godt.

  Striber… det kunne være herligt, men så skulle min nok bare være glatstrikket… :-)

 • Svar
  Anita
  9. december 2008 at 14:52

  Ha ha, selvfølgelig har du strikket sådan én. Hvis du har strikket trøjen, så har du naturligvis også hatten som passer til ;-)

  Det er et hyggeligt stykke arbejde og jeg har gjort som du; strikket en anden kant end den i opskriften. Jeg gider ikke bøvlet med en I-cord og at skulle samle masker op osv., så jeg sprang over, hvor gærdet var lavest. Det må man heldigvis godt.

  Jeg er også ret sikker på, at jeg ikke kun kan nøjes den hat i moccafarve. Jeg har også lyngfarvet garn, striber måske og… ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)