7

Julemorgenstille

Jeg var den første til at give op og tørne ind. Jeg kunne ikke mere, da klokken nærmede sig halv fire. Der er simpelthen grænser for min stamina, kan jeg konstatere. Det samme gjorde sig ikke gældende for de andre, der fortsatte deres vilde ræs oppe i stuen.

I lang tid kunne jeg høre, at der stadig var både krudt og spark i resten af selskabet, men resten fortaber sig i tåger og jeg hørte ikke mere, før jeg vågnede ved et elevatorstyrt denne morgen. Fra toppen af verdens højeste skyskraber tog jeg turen nedad i en løbsk elevator og vågnede våd af sved og og undrede mig over, at jeg aldrig nogensinde ramte bunden af elevatorskakten. Det er sikkert juleandens hævn, for den smagte pragtfuldt og jeg spiste godt og grundigt af den. Hvem ved…

Inde i stuen kunne jeg konstatere, at der er hygget igennem. Første akt var jeg en del af, men der står glas og rester, som jeg intet kender til. De har uden tvivl haft det sjovt, så fred med det og en har endda været så fornuftig, så han/hun er endt med vand i glasset. Det var garanteret for sent. Nu sover de og jeg har huset for mig selv. Her er stille og jeg vil fjerne sporene om lidt.

Julen har bragt velsignet bud. Jo, det har den da. At Annemette og Heidi skulle ende herovre var en overraskelse. Det skete på en lidt ærgerlig baggrund, for influenzaen havde ramt deres planlagte selskab, men til gengæld fik vi så glæde af dem og det vil jeg altså ikke klage over. Jeg glædes over, at vi fik lov til at holde jul med dem.

Radioen spiller stemningsfyldt julemusik. Kaffen er varm og rigelig og jeg nyder, at jeg får nogle timer for mig selv, inden der igen går en spilledjævel i mit juleselskab. De er utrættelige, så det handler om at samle kræfter. Det gør jeg så.

Og så skal de få, skal de!

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Anne Dyrholm Stange
  25. december 2008 at 12:53

  Det er lige sådan et bord, der skal være efterladt efter en lang nat med tant og fjas og masser af hygge.
  Vandet i glasset er nok en fornuftig afslutning på en nat med hurlumej og små skarpe, og om lidt er der så måske en, der rasler med et glas kodi’er :-)

  Glædelig 1.juledag til jer alle i det røde hus…

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  25. december 2008 at 12:31

  Haha, Liselotte, I er nogle værre nogen. Jeg må da nok sige at der er stil over dit julerestebord, det er helt renæcssanceflot:)
  God fornøjelse, når spillet griber om sig igen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. december 2008 at 12:23

  Her er helt stille. Vaskemaskinen snurrer og det samme gør opvaskemaskinen. Kaffen er varm og rigelig og jeg hygger mig altså sådan :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  25. december 2008 at 11:51

  her sad de og så Monty Python´s Meaning of Life da jeg gik i seng, og jeg faldt i sövn med höjlydt latter i baggrunden. nu er jeg også den eneste der er stået op, og jeg stornyder det. der er lidt oprydning jeg skal ordne, og ellers er der bare dömt hygge hele dagen. i aften kommer så de voksne, bortflyttede börn igen for at indtage det traditionelle rögede lam sammen med os. deeeejligt! önsker jer en fortsat god, hyggelig og glædelig jul.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Lene
  25. december 2008 at 11:28

  og jeg ramte helt ved siden af med hensyn til din hemmelighed :-)

  Jeg stornyder ikke at skulle arbejde i dag :-)

  God 1. juledag :-)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  25. december 2008 at 11:07

  Sikke dog en skøn juleaften og så endda med indlagt overraskelse.

  Her gik det også fint nogle af vores gæster havde endda set julemanden gå rundt i byen :) Så det var det store samtale emne, da 2 hold gæster ankom – sikken start på juleaften.

  Det bedste ved julen, synes jeg er juledag. Så er der tid til at lege, hvilket vi også gør. Jeg er vild med leg. Der blev fx leget med nogle kameraer i går aftes :)

  Glædelig juledag til jer alle.

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  25. december 2008 at 10:50

  Så dejligt at læse om Jeres skønne juleaften … og -nat! :-) Ekstra og særdeles velkomment selskab, som også vi oplevede, er simpelthen en fantastisk dejlig gave – helt i julens ånd (omend baggrunden for “planomlægningerne” selvfølgelig kan være mindre dejlig … )
  Jeg tror iøvrigt, at vi følger nogenlunde samme kadence, her er også ganske tyst endnu – og når jeg kigger ind til de forskellige, så ligger de med lykkelige smil om munden – omgivet af gavebjerge …

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)