15

En Pine OG en plage…

Jo, vel er den flot, smuk, dejlig og andre rigtigt motiverende ting, men den er, ved alting der er mig helligt, også noget af en plage, den Pine. I går aftes besluttede jeg, at den skulle være færdig. Jeg mangler ikke ret meget. Næsten ingenting, når man strikker i mit tempo, men…

Jeg har strikket, pillet op, talt, strikket, pillet op og så om igen. Jeg har læst opskriften igennem mindst fem gange. Jeg blev ikke klogere én eneste gang, men valgte til sidst at stole mere på min sunde fornuft, end på det jeg kunne læse mig frem til. Nu bliver det min egen version, som sikkert kommer til at ligne, men aldrig nogensinde kan kandidere til at kaldes Pine, for der er så mange omskrivninger, nye masker, færre masker, flere masker og indtagninger på steder, hvor der tilsyneladende ikke skal være hverken det ene eller det andet, at den vist ikke er specielt tro mod det, der vist skal kaldes en opskrift.

Jeg sidder tilbage med den der dumme følelse, jeg ofte får, når jeg skal læse manualer. Jeg er ikke ret god til det, men jeg plejer, med mine mange års strikkeerfaring, at læse opskrifter uden nogen form for problemer. Det er altså ikke tilfældet her og det er ikke første gang, jeg undrer mig over måden at formulere opskrifter på, når vi snakker Isager.

Jeg kan mærke, at der kommer til at gå et stykke tid, inden jeg igen kaster mig ud i en Isager. Jeg orker altså ikke.

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Ellen
  7. januar 2009 at 21:18

  Mht. Isager, så er det da meget “nemt”: Drop strikkeopskriften og strik efter snitmønster! Sådan fik jeg min (stadig elskede) Isagersweater gjort beboelig for allerede mange år siden, efter total omstrikning…

  Men debatten har glædet mit gamle hjerte. Jeg troede faktisk kun det var mig, der ikke engang kunne få en så dyr strikkeopskrift til at passe. Jeg strikkede nok for løst/fast/-kert, tænkte jeg.

  Jeg har heller aldrig været fristet til at andre Isagerting. Skal man alligevel selv regne størrelse, længder og bredder ud, kan jeg godt nøjes med et billede af modellen, for at få den trøje, jeg vil have.

 • Reply
  Fríða
  7. januar 2009 at 17:06

  helt enig! har selv aldrig strikket efter en Isager-opskrift, men min veninde har flere gange, og hver gang har vi måttet holde flere möder for at diskutere, regne, pröve at komme frem til hvad hulen det nu var hun skulle göre. og så med det dyre garn, hvilket jeg faktisk ikke synes er en dut mere lækkert end f.eks. DUO! det er faktisk lidt synd, da deres modeller jo ofte er rigtig flotte.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply
  merete
  7. januar 2009 at 16:56

  men du kunne da forresten godt sætte ellas lilla vest opskrift i produktion. få 123 strik til at sælge den med garn. den er rocker elegant med den taljering.

 • Reply
  merete
  7. januar 2009 at 16:53

  jeg bliver helt nysgerrig. det er jo et kæmpe samtale emne med isageropskrifterne. jeg har aldrig strikket en isager opskrift. strikker mest engelske og amerikanske opskrifter og især de amerikanske er nogle gange så godt forklaret at man næsten bliver forvirret. lavede så en duo opskrift og en dropsopskrift for nylig og de holder sig vist mere af et skandinavisk frisprog eller en tænk lige lidt selv stil. måske en gylden middelvej så alle kan være med.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. januar 2009 at 16:21

  Mie, jeg ved ikke… jeg vil da nødig skræmme nogen. Måske er jeg bare rigtigt ringe til at forstå lige præcis deres opskriftssprog, men jeg er tilsyneladende ikke den eneste så…

  Irene, vi er helt enige. Jeg gider vist heller ikke mere…

 • Reply
  Irene
  7. januar 2009 at 16:14

  Bruger-interfacer på websider skal være intuitive og lige til at gå til, det skal strikkeopskrifter også! Formår man ikke det, så vil jeg mene man måske skulle nøjes med at designe strik og så ellers sætte varerne i produktion og sælge færdigvarer.

  Jeg HADER dårligt skrevne opskrifter og nægter nogensinde at brydes med en designer mere end een gang. Sidder den første ikke i skabet, så kan designet være nok så lækkert, jeg rør det ikke. Kort og kontant lunte, dér! Og Isager er dyr nok også. Jeg ser det simpelthen som ligegyldighed overfor kunderne, og bliver jeg mødt med det, ja, så slutter festen ved første hug.

  Var der nogen der nævnede kæphest? ;-)

 • Reply
  Vivian
  7. januar 2009 at 16:10

  Uh hvor træls for dig. godt du kan selv…….
  Jeg blev alligevel lidt glad over at læse om dine kvaler og de efterfølgende komentarer. . Så er det da ikke bare mig, der ikke kan finde ud af det. Lækkert design, men dårlige anvisnisninger. Jeg har benyttet mig af kontakte butikken i Århus og har fået god hjælp. Jeg gjorde det også med en forventning om, at der måske ville komme rettelser i opskriften, men nej. Jeg kan stadig finde opskriften med de samme fejl. Held og lykke med
  DIT design

 • Reply
  Mie
  7. januar 2009 at 14:42

  Puha det er lige før du får mig skræmt væk fra den Pine. Jeg har ellers opskriftbogen liggende – og trøjen på min To do liste….. Mit hæfte er på engelsk, og det gør nok ikke sagerne nemmere – Nu glæder jeg mig til at se dit færdige resultat – måske det giver mig modet tilbage :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. januar 2009 at 11:50

  Merete, jeg er forøvrigt meget enig i dine betragtninger omkring forventninger kontra pris. Det er dyre strikkekits de sælger, så jeg synes også, at det er en gevaldig skuffelse at skulle konstatere, at opskrifterne ikke er omhyggeligt udført – og med det mener jeg ikke fejlfri, for enhver kan lave en enkelt fejl, men de skal være nemme at forstå og der skal ikke være fejl efter fejl i dem. Øv…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  7. januar 2009 at 11:47

  Jeg ved, at mange af de professionelle strikdesignere benytter sig af teststrikkere og det ville luge gevaldigt ud i noget af det, jeg anfægter, er jeg sikker på.

  I mange år har jeg følt, at det var mig, der var dum, når jeg ikke forstod Isagers opskrifter, men efter at have opdaget andre strikkere på nettet kan jeg se, at jeg langt fra er den eneste, som har det svært med deres opskrifter.

 • Reply
  Helle
  7. januar 2009 at 11:43

  Hej Liselotte
  Har faktisk også kigget på den Pine –Men er kommet frem til at den kan strikkes nemmere end opskriften lyder. hmm det er vist en “Isagerting”
  Men er ikke i tvivl om du nok skal blive færdig med et smukt exemplar alligevel
  Glæder mig til at se den færdig
  VH
  Helle

 • Reply
  Tove
  7. januar 2009 at 11:34

  Det lyder mega træls, jeg har kort før jul strikket Geilsk Topstykke, supermodel som varmt kan anbefales, kostede KUN 270, blot strikkede jeg den for stor, det er der vist mange andre der også har gjort. Så jeg måtte lige tage en ommer. Men Isager vil jeg nok aldrig strikke efter det jeg læser her.
  Godt nytår
  Tove

 • Reply
  Karen
  7. januar 2009 at 11:32

  Jeg er enig i Mettes indlæg, det er ufatteligt at de ikke får nogen “Ikke-indviede” til at læse deres opskrifter igennem, mor og datter Isager. Men jeg er sikker på at din udgave af pinen (!) kommer til at være super lækker både at se og have på!

 • Reply
  fru pedersen
  7. januar 2009 at 11:22

  Det er snart mange måneder siden, jeg investerede i både opskrift og garn. Jeg synes modellen er noget så flot. Men ak, jeg har også fundet så mange fejl i opskriften, at jeg er løbet sur. Derfor var det en hel lettelse at læse, at selv du – Liselotte – som strikkeekspert, har haft besvær. Glæder mig til at se dit færdige resultat!

 • Reply
  Mette
  7. januar 2009 at 10:58

  Jeg forstår ikke helt, hvofor de ikke gør noget mere for at få de opskrifter gode… Det er nogle flotte designs og jeg ved godt, at der er mange der gør hvad som helst for at få det til at lykkedes. Men jeg tror altså også, at der er en stor gruppe af folk, der måske en gang har måttet opgive en Isager, og som ikke vil røre det igen.
  Jeg ved godt det er farligt at diskutere priser og kvalitet på garn, og jeg vil ikke anfægte at originalgarnet er lækkert, men helt billigt er det ikke. Og jeg synes egentlig godt, at man kan tillade sig at forvente en forståelig opskrift, hvis man går ned og giver op mod 600 kr for garn og opskrift…
  Jeg tror det ville være en god investering at gøre lidt mere ud af de opskrifter.
  Bare min personlige holdning :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)