12

Så skal der brygges te…

Aftenen i går indeholdt adskillige nys. Morgenen byder på en ru hals, en aflysning og derfor snart en solid kande te, som måske kan smøre lidt der, hvor der er ømt.

Nogle gange er man heldigere, end man næsten har lov til at være, for jeg var helt svedt ved tanken om, at jeg skulle ud blandt menneskene. Jeg er øm i kroppen, øm i halsen og nys sidder på lur, men jeg er nu ikke syg. Heldigvis. Bare mat i de sokker, jeg ikke har på.

Jeg har ikke været forkølet hverken dette efterår eller denne vinter og jeg tror på, at mit immunsystem endelig er ved at indfinde sig igen, så jeg ville ærgre mig både gul og grøn. Jeg ved godt, hvornår immunforsvaret er på arbejde, for så er jeg ikke frisk og på toppen, men jeg holder mig som regel oven vande.

Inden jeg begyndte at arbejde som tegnsprogstolk, var jeg aldrig nogensinde syg. Siden har jeg været det med jævne mellemrum. Hver eneste gang jeg i vintersæsonen træder ind i en læges venteværelse, tænker jeg på, at der skal held til at komme ud igen, uden at snuppe et eller andet med på vejen. Hver gang jeg sætter mig på en uddannelse, hvor halvdelen af deltagerne hoster, nyser og pudser næse, tænker jeg, at der skal held til at slippe udenom. Hver eneste dag bevæger jeg mig ud i skiftende miljøer, som allesammen byder på potentielle smittekilder, så hvis jeg kan holde denne her stangen også, er jeg helt sikkert på rette vej. Jeg har tænkt mig at prøve. Ihærdigt.

Du vil sikkert også kunne lide