7

Sikke en tur…

Det startede på gårdspladsen, hvor benene forsvandt under mig, mens håndtaske og tørklæde tog fart i retning af hvert sit verdenshjørne. Så lå jeg der. Av, men jeg fik mig rejst til lodret position igen, konstaterede, at det hele var dækket af en tyndt og usynligt lag is og gav mig så i kast med at forberede bilen på en langsom tur op gennem Nordjylland.

Det gik ikke stærkt. Nordjylland er klædt i en tyk kåbe af tåge, så ingen havde travlt med at sætte livet på spil derude. Langsomt stred vi os vej gennem tågebanker så tykke, at man garanteret kunne have skåret skiver af dem, mens jeg lyttede til de trafikmeldinger, som med mellemrum afbrød P4. Ingen hast. Fornuft hele vejen.

På en parkeringsplads i Hjørring, så der sådan her ud…

Man kunne ikke se meget længere end hundrede meter, så forsvandt alting i gråt. Sådan havde det også været på motorvejen og sådan blev det også hjemad igen. Grødfornemmelse. Selv Vejgaard er forsvundet bag tågens tykke tæppe.

På Østre Allé var de fleste enige om at holde god afstand. Det var nødvendigt, men der var ikke længere glat. Bare tungt og fugtigt, så viskerne havde lidt at lave.

Da jeg drejede til venstre ad Sønderbro var Eternitten omtrent forsvundet i tågen og Aalborgtårnet, som plejer at vaje øverst på bakken oppe ved Hobrovej, kunne man slet ikke se.

Det sidste stykke ad Gugvej foregik også i en suppe af fugt og dårligt udsyn, så jeg var længere tid om turen i dag, end jeg havde forudsagt i morges, da jeg tog en hurtig beregning vis Krak. Godt jeg altid er i god tid.

Jeg nåede alting, som jeg skulle, men ikke uden at skulle betale en pris. Mine albuer gør opmærksom på sig selv nu, for der bruges tilsyneladende lidt ekstra kræfter på at knuge rattet, når vejrforholdene er så drilske. Albuerne kan forhåbentlig slappe af resten af dagen. I morgen kommer en ny og så har jeg glemt igen, at jeg har dem. Basta!

Du vil sikkert også kunne lide