Øjebliksbilleder

Dagsforæring gi’r energi

22. februar 2009

Jeg fik lige en uventet fridag i morgen. Ikke sådan at forstå, at den er gratis, men den er uventet, for jeg har ikke været opmærksom på, at jeg har vagt i den kommende weekend. Nu har jeg også en opgave. Og fri i morgen, som erstatning for den lørdag, som kommer til at stå i arbejdets tegn.

Sådan en fridag udløser lige lidt ekstra energi, for pludselig kan jeg bedre overskue, at bruge det meste af dagen på praktiske ting. Det hele sker i hjernekisten, men en søndag skal altså også indeholde timer med ingenting, hvis jeg skal synes, at den er en “rigtig” søndag og når der er udsigt til en mandagsfri, er det ligesom nemmere at gå i gang med alle de projekter, jeg sagtens kan finde på at ignorere.

Glassene fra helvede er sådan et projekt. Smukke, kæmpestore glas, som plejer at stå med bloklys og pynte i et mørkt hjørne af stuen. De er en foræring fra en kær veninde.

Bloklys holder temmelig længe, hvis man glemmer at tænde dem, men sjovt nok har støv og skidt ingen respekt for den slags, så det lægger sig, som en tung dyne og efterlader glassene temmelig ynkelige.

Sådan har det længe været med glassene her. De trængte i den grad til en vask, men de er store og tunge og mit køkken er indrettet efter kompromismetoden, så egentlig er køkkenbordet en anelse for højt til mig og det giver en ubekvem stilling ved vasken. Dette kombineret med albuer, som er alt andet end samarbejdsvillige har gjort glassenes vask til et af de projekter, som længe er blevet ignoreret.

Jeg lider ikke af rengøringsvanvid. Nærmest det modsatte. Nu tog jeg mig lige sammen. Det gjorde en forskel, skal jeg love for. Det er lige så de skinner.

Da jeg var færdig med glassene, snuppede jeg lige køleskabet. Det er fyldt med lange og indviklede sætninger. Stine forærede mig en stak magnetiske ord i sommer og de har været til sjov og spas længe, men nu blev de pillet ned én for én, så jeg kunne komme i bund. Bagefter var der lige opvaskemaskinen. Så kom turen til skabene og hylderne og…

Nu gider jeg ikke mere. Jeg gider vist kaste mig over appelsinerne fra torvet. Sikke en portion friskpresset appelsinjuice de kan forvandles til og energien det kan give, kan jeg godt bruge. Oline har udfordret mig i Wii Fit og jeg tror, vi snupper lidt skihop og en hulahopring eller to. Jeg må hellere komme i gang.

Mere at fordybe dig i

11 kommentarer

 • Liselotte
  Svar Liselotte 22. februar 2009 at 23:39

  Godnat Diana :-)

 • Svar diana rose 22. februar 2009 at 21:44

  Det er så i orden, kære Liselotte.
  Godnat fra Diana

 • Liselotte
  Svar Liselotte 22. februar 2009 at 19:24

  Lene, jeg er usædvanlig selektiv ;-)

  Diana, jeg kan love dig, at de røg lige ind i opvaskemaskinen, hvis de kunne. Det kan de ikke! De er desværre for store :-(

 • Svar diana rose 22. februar 2009 at 19:04

  Kære Liselotte.
  Hvorfor smider du ikke glassene i opvaskeren?
  Jeg har fået en igen efter 5 år uden, og jeg putter ALT fra gryder til kongeligt i – hvis tingene ikke kan tåle mosten, skal de ikke bo hos mig. Folk syntes, det er fråds at have en sådan når man er alene, men den giver mig en enorm livskvalitet, som jeg sætter pris på. Måske bruger den lidt mere vand på årsbasis, men jeg brugte meget til at skylle og sætte i blød, så jeg tror ikke forskellen er så stor. MEN JEG ELSKER DEN, og betaler gerne en lille merudgift.
  God fridag og knus fra Diana i Ebeltoft

 • Svar Lene 22. februar 2009 at 18:58

  Åh ja det er først når de er blevet gjort rent, at man kan se hvor møgbeskidte de var førhen ;-)

  Og så kan man nyde mens øjnene behændigt bliver selektiv i hvad der ellers er at se ;-)

 • Liselotte
  Svar Liselotte 22. februar 2009 at 18:16

  Anita, det er Så fedt, når det er gjort, men sikke jeg kan snige mig udenom længe ;-)

  Karin, jeg regner med en aften på sofaen, så det… ;-)

  Kirsten, jeg er i fuld gang med at booste vitaminlagrene og det smager, så englenes vinger basker i takt :-)

 • Svar Kirsten 22. februar 2009 at 17:47

  Fyld du ét af glassene fra helvede med friskpresset OJ – så har du da sørget for vitaminindtaget for en måneds tid ;-)

 • Svar Karin 22. februar 2009 at 17:35

  Det er lækkert at komme i bund med alle de ting, men ja, der skal helst være en gulerod. Enten i form af fri eller mulighed for afslapning på et andet tidspunkt. Jeg har ignoreret den slags hele weekenden, så imorgen tidligt har jeg en lille time som er øremærket.

 • Svar Anita 22. februar 2009 at 17:14

  Sådan et overskud havde jeg i fredags, så efter et tiltrængt brusebad, kunne jeg pludselig finde mig selv i bar røv og viklers (nu havde jeg jo lige været i bad) og bruge over en time på at skrubbe hele badeværelset rent.

  Og så var jeg jo sådan set klar til et bad igen bagefter. Men for pokker det er dejligt, når det er gjort ;-)

  God søndag til Jer :-)

 • Svar Stine 22. februar 2009 at 16:17

  Så virkede det efter hensigten – de blev foræret med en formodning om at de nok ville skabe smil i jeres lille familie :)

 • Svar Lene Møller 22. februar 2009 at 15:47

  Det kender jeg godt! Det er altid nemmere at have praktisk søndag, når jeg ved der er en dag mere at tage af. Og med lidt mindre børn end dig i huset, er en mandagsfri også noget særligt, da det giver lidt tid til egne sysler.
  God mandag herfra!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)