Hvor blev den af?

Dagen er rendt afsted med mig, men sådan kan det gå og jeg kender et verdensfirma, som garanteret ikke er utilfreds med dagens indsats, så det er fint nok. Der er kommet styr på mere end én ting og jeg ånder lidt lettere, kan jeg mærke.

I morgen er helliget egne projekter. Der ligger en stak og venter. Der er nok at gribe og gøre i, men det er dejligt, at der ikke mangler sjove opgaver, så jeg klager ikke det mindste.

Ind imellem hækler jeg. Oline vader rundt på de lapper, som allerede er færdige. Hun synes det ligner en blomstereng, så derfor ligger lapperne på gulvet, hvor hun beundrer dem med mellemrum. Næ nej, det er bestemt ikke noget for hende, men derfor kan man jo godt synes, at det er meget pænt, ikke…

Det er fint med sådanne små projekter, som kan tages frem, når tiden er til det. Lige nu er det rigtigt sjovt at hækle lap efter lap, men om et øjeblik er det måske kedeligt og kan gemmes lidt af vejen.

I aften er helliget Amelia. Jeg er ved det sidste ærme og skal bare lige tage mig sammen. Den bliver så smuk. Æblegrøn og frisk til sommerens brune hud, men jeg er sådan lidt træt af det strikkeri lige nu. Sådan er jeg. Ind imellem er jeg bidt af en gal strikker, men i perioder får jeg intet lavet. Det er sådan, det skal være.

Jeg syntes alligevel også lige, at jeg måtte prøve med en roligere udgave af sekskanterne. Hvid kant på samtlige lapper giver et helt andet udtryk. Det er heller ikke grimt og så er der da to muligheder, når pausen banker på engang i morgen, for det gør den jo. Hvis jeg husker det.

Relaterede skriv

24 kommentarer

 • Svar
  louise lerche
  17. januar 2013 at 18:54

  FANTASTISK blomstereng. I love it :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. marts 2009 at 15:11

  Det er et frygteligt sjovt projekt, som fjerner fokus fra den trøje, som stadig mangler en pind eller to. Sikke noget skidt… og så så sjovt ;-)

 • Svar
  Kari
  11. marts 2009 at 14:37

  Perfekt!

  Det er hva jeg lette etter:o)

  Tusen takk for hjelpen!

 • Svar
  Hanne
  11. marts 2009 at 13:47

  Åh, hvor er de bare festlige de lapper, de beder om forår og gang i den :O)

 • Svar
  Grete
  11. marts 2009 at 11:19

  Du er bare helt rå med farger !! Jeg får lyst til å krype inn denne maskinen, og legge teppet om meg. Ja, også ta en kopp kaffe med deg :-)

 • Svar
  Sisse
  11. marts 2009 at 11:05

  Fantastisk blomstereng, hvorfor hader jeg at hækle? – Nåre ja, og jeg har ikke lige masse bomuldsrester på lager. Måske en gang, indtil videre fryder jeg mig over dine hæklerier.

 • Svar
  Anne, Mandagspigen.
  11. marts 2009 at 10:46

  Listen af håndarbejdsprojekter bliver længere og længere når man sådan surfer rundt i blogland :-) Hvor bliver det smukt det du laver både version 1 og version 2.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. marts 2009 at 09:15

  Der er en del spørgsmål i kommentarerne ovenfor. Dem vil jeg lige prøve at besvare først.

  Omkring spolemaskinen, så tror jeg, at du tænker på mit krydsnøgleapparat Kari, men jeg er ikke sikker. Prøv at Google “krydsnøgleapparat” og se, om det er den anordning du mener :-)

  Afslutningen af tæppet skal vel gøres med halve sekskanter, tænker jeg. Jeg har endnu ikke lavet en, men tænker faktisk, at det snart skal forsøges.

  Jeg hækler lapperne på den forgående sekskant efter hver stangmaskegruppe i den sidste omgang. Så laver jeg en fastmaske omkring det “hul” der passer på nabolappen. Det virker!

  Jeg håber, at jeg fik besvaret det hele, men ellers må I spørge igen.

  Lapperne er sjove at lave og kunsten er jo, at finde en eller anden form for balance i det, som ikke automatisk har nogen form for medfødt balance i kraft af alle de meget forskellige farver. Foreløbig ser det sjovt ud, men det kan jo ende skidt ;-)

 • Svar
  Qehenne
  11. marts 2009 at 09:06

  Hei Liselotte
  Teppet ditt blir utrolig fint, og det går fort fremover. Jeg har sett på oppskriften din på lappene dine Men lurer på hvordan hækler du de sammen?
  Hilsen fra Qehenne i Norge

 • Svar
  Rosanna
  11. marts 2009 at 08:36

  Hvor ER det et skønt tæppe du dér får lavet. Den slags er jo helt unikt. Flot flot farvesammensætning, synes jeg

 • Svar
  Line
  10. marts 2009 at 23:02

  Hei Lise Lotte

  Førtse gang jeg “fant” din blogg hadde du strikket ett nydelig sengeteppe til Oline,siden har jeg lest bloggen din jevnlig og du overrasker stadig.Du lager de fantastiske ting, tar de vakreste bildene og betrakter livet så fargerikt,akkurat som håndarbeidene dine.
  For en kreativitet, fargeglede og hurtighet!
  Jeg blir glad og avogtil trist av å lese dine betrakninger,og synes virkelig at bloggen din gjør en forskjell i min hverdag!Takk for det, og takk for at du fortsetter.

  Mvh Line

 • Svar
  AnMa
  10. marts 2009 at 22:22

  Å så flott. Du er så flink med å sette sammen farger på de enkelte lappene.
  En ide er jo å bruke de “hvite” lappene som en kantrad rundt teppet. Da får du ett fargerikt teppe med en litt roligere sluttkant.
  Dette ifall du ikke er i humør til å hekle to tepper altså…

  Fortsatt fin kveld til deg

 • Svar
  Kari
  10. marts 2009 at 21:46

  Hvor du er dyktig!

  Dette er en blomstereng til å bli glad av:o)

  Jeg har nettopp heklet et bølgeteppe i hvitt og pastell. Kjempekoselig arbeid:-)

  Jeg ser i flere av dine innlegg at du har hva jeg vil kalle: Verdens kjekkeste spolemaskin! Jeg har virkelig kikket i dine tidligere innlegg for å finne ut hvor du har fått tak i den, men jeg kan ikke se at du har linket den…

  Om det passer deg en gang: Kan du hjelpe meg? Det haster selvfølgelig ikke, men jeg setter utrolig stor pris på om du tar deg tid til å svare:o)

  Med vennlig hilsen
  Kari*

 • Svar
  Kirsten
  10. marts 2009 at 21:38

  Jeg e.l.s.k.e.r blomsterengen :-) Den hvidere udgave er bestemt også både elegant og lækker (og kalder i dén grad på hængekøje, sommeraftener og kølig hvidvin i haven – mmmmmh!), men jeg kan ikke lade være; jeg drages af det store farveflor :-)

 • Svar
  Louise
  10. marts 2009 at 21:35

  Det er bare så flot. Jeg kan lide begge udgaver, men med min ordenssans vil jeg få svært ved at lave en uorganiseret udgave. Kan allerede mærke det.
  Jeg HAR læst, du ikke hjælper med opskrift – fuld respekt for det.
  Men hvordan laver man kant? Slutter det bare sådan, eller? Der mangler jo ligesom en halv…
  Venligst Louise

 • Svar
  Lisbeth Bula
  10. marts 2009 at 21:30

  Teppet blir gøyalt!! Jeg er også en strikker som plutselig kan bli litt trøtt av det i perioder, for siden å “måtte” strikke litt før jeg går på jobb om morgenen, innimellom alt annet på kveldene og litt lenger enn sengetid. Men jeg strikker ikke på noens bestillinger så jeg kan gjøre som jeg vil!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. marts 2009 at 21:29

  Jeg synes, at det er så hyggeligt et arbejde at hækle lapper. Jeg elsker det :-)

 • Svar
  Fríða
  10. marts 2009 at 20:47

  åh, sikke dejlige tæpper det bliver til. jeg elsker at lave tæpper, og laver også mange af slagsen, synes de gör en god gave, noget de fleste kan bruge. og så er det bare så dejligt at man kan få brugt op noget garn man ellers ikke ved hvad man skal lave af.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  Kirstenk
  10. marts 2009 at 20:45

  Jeg synes begge versioner er dejlige…

 • Svar
  Alice
  10. marts 2009 at 20:25

  Hvor bliver det bare skønt. Jeg er vild med alle de farver.

 • Svar
  Lillian
  10. marts 2009 at 19:24

  Jeg er nu mest til den rolige udgave :-)
  Er selv startet på en udgave holdt i blå-lilla nuancer, det skal også nok blive godt!

 • Svar
  Karin
  10. marts 2009 at 19:15

  Det er også fint med hvide kanter. Måske mere mildt men stadig til at blive glad af :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. marts 2009 at 19:05

  Jamen det bliver man, Sylvia :-)

 • Svar
  Sylvia
  10. marts 2009 at 19:02

  jeg blir så glad av din blomstereng :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)