6

Overblik

Formiddagen er spenderet med hovedet i praktiske opgaver, som nu er overstået. Der er styr på livet. I hvert fald tilstrækkeligt til, at jeg gider stoppe med at være praktisk for en stund.

Kenneth får kunder i butikken. Altså butik er så meget sagt, for det betyder faktisk, at de skal i stuen og lytte, så jeg er meget taknemmelig over at have et stort hus, som levner rum til eget værelse, hvor jeg kan gøre, som jeg vil. Jeg trækker mig tilbage i god ro og orden, mens de ordner verdensituationen i den anden ende af huset.

Jeg prøver at skabe overblik og der findes ikke bedre metode end et gulv og så et par trappetrin at stå på, når man ikke har højden med sig. Tæppet vokser og med det også sværhedsgraden, hvis man gerne vil skabe et harmonisk tæppe med jævnt fordelt farveskift og ikke er så struktureret, at man forlængst har lagt en slagplan. Det har jeg naturligvis ikke…

Det kunne have været praktisk at lægge en plan for fordelingen af lapperne, men jeg er bare startet i et hjørne og har arbejdet mig ud over stepperne, så nu løber jeg ind imellem sur i farverne. Der er heldigvis ingen skade sket endnu, men kigget ovenfra fortæller mig, at jeg skal tage mig tiden til at planlægge en smule snart.

Jeg elsker bomuldens klare farver til projekter som dette. Normalt er jeg mest til garn med mere spil i farverne, men når det er et sommertæppe til terrassehjørnet, er der noget skønt ved bomuldens klare, mættede farver.

Jeg mangler at udvikle en halv kantlap. Jeg skulle måske investere lidt tid i det projekt nu, for med en begyndende kant, kan jeg snyde mig selv til at tro, at jeg er halvvejs færdig. Jeg er nemlig så nem at snyde.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. marts 2009 at 15:24

  Det skal nok ende rigtigt festligt, er jeg sikker på.

  Alie, tusinde tak for dine anvisninger, som kom en kende for sent, for jeg har været i gang med at eksperimentere, men måske andre kan have glæde af din kantlap :-)

 • Avatar
  Reply
  Linda och Bertil
  14. marts 2009 at 15:20

  hej!
  din filt är underbar!
  mamma har tittat på mönstret och lovat att hon skall lära mig!

  ha en skön helg!

  kram

 • Avatar
  Reply
  Anette
  14. marts 2009 at 14:37

  Det bliver rigtig flot!!

 • Avatar
  Reply
  alie
  14. marts 2009 at 14:18

  Hei Liselotte!

  For et fint teppe du lager, jeg ble helt inspirert. Jeg har et forslag for mønster til et halvt hexagon til å montere på sidene. Det fungerer fint for mitt teppe….

  Legg opp 4 løsmasker, sammen til en ring. I ringen 7 grupper med 1 stav og en løsmaske. Det blir en halvsirkel.
  Begynn forfra med ny tråd, fest i første mellomrom, 6 grupper med 2 stav og 1 løsmaske i mellomrom.
  Begynn forfra med ny tråd, fest i første stav, 7 grupper med 3 stav og 1 løsmaske, første gruppe i første stav fra forrige runde, hekle i mellomrommene, siste 3 stav oppå siste stav i forrige halvrunde.
  Begynn forfra med ny tråd, men beregn i tillegg garn til siste halvrunde, fest i første stav, 4 løsmasker (=1 fastmaske, 3 løsmasker), fastmaske i mellomrom, 4 løsmasker, etc, slutt med 3 løsmasker, fastmaske i siste stav
  Begynn forfra med oppleggstråd som du beregnet, fest i første løsmaske, 2 løsmasker, fest i teppet, 3 stav i løsmaskebuen, fest i teppe, 4 st i neste løsmaskebuen, etc, som du festet alle andre hexagoner. Til slutt: 4 stav i siste løsmaskebue, fest til siste hjørne.

  Håper du orker å lese og forstår det i tillegg! Takk for fine lese-opplevelser. Jeg gleder meg hver gang.

  Ha en forstsatt fin helg!

 • Avatar
  Reply
  Trine
  14. marts 2009 at 13:52

  Det er bare så flot !! – man bliver helt glad i “låget” af det…

  måske man skulle gå i gang med sådan et projekt indimellem alle de andre :o)
  – hækler eller syer du dem sammen efterhånden som du kommer frem ?

 • Avatar
  Reply
  mette friis
  14. marts 2009 at 13:30

  det er bare skide flot…du har inspireret mig så jeg er gået igang med mine rester også…håber du har tid til at lægge opskriften ud på halv lapperne også

  god lørdag..

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)