Heldige mig!

Jeg var ualmindelig heldig. En febertest inden jeg skal ud af døren viser, at trøjen passer og gør præcis, som jeg havde tænkt. Nu er det bare videre og videre til længden er der. Så må jeg undervejs overveje, hvordan jeg vil afslutte. Jeg har en idé. Helt enkelt. Ingen dikkedarer. Sådan kan jeg godt lide det.

Relaterede skriv

31 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  24. marts 2009 at 15:52

  Jeg tror altså snart, at den er NØDT til at være færdig, men det er det med tiden… den rækker ikke til alt det, jeg gerne vil :-)

 • Svar
  stipa
  24. marts 2009 at 11:44

  the colours are wonderful!!!

 • Svar
  mette
  24. marts 2009 at 09:03

  Åh, den bliver så skøn, gør den! :-)

 • Svar
  Sissel
  24. marts 2009 at 08:44

  By the Way: Mønsteret er veldig pent om du bare strikker i 1 farge også :) – jeg har prøvd ALT nå!

 • Svar
  Sissel
  24. marts 2009 at 08:43

  Jeg satt lenge oppe i går og trente på mønsteret – så nå blir det grytelapper av samme mønster. Og da ser det ut for at dette kan være det samme? http://www.espen.com/lena/arch.....e_str.html

  men det er mye penere med de lyseste fargen “rundt”, slik du har gjort det, Liselotte – derfor har jeg strikket grytelapper som er lyse på den ene siden og mørke på den andre. Ikke ferdig enda – så jeg har ikke lagt de ut på bloggen min enda. Man må på jobb innimellom også – hehe

 • Svar
  Hanne
  23. marts 2009 at 20:29

  Indtil videre ser den ret lækker ud :O)

 • Svar
  yt
  23. marts 2009 at 19:44

  I bliver et skønt par i to ;)
  Tak for du deler din viden.
  Yt.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. marts 2009 at 17:21

  Jeg ville da elske, hvis andre kan bruge idéen også, så her kommer lidt uddybning.

  Omkring udtagninger i bærestykket, så er det ingen kunst, for mønstret er alene afhængigt af at maskeantallet er deleligt med to. Man sørger bare hele tiden for, at man har et lige antal masker, så går resten af sig selv. Jeg tager ud på 5. pind – eller mere præcist i den pind, hvor jeg laver farveskiftet. Man kan ikke se, at der er taget ud.

  Frida, du er så kvik :-)

  Ja, jeg har jo valgt at strikke trøjen på en rundpind og strikker derfor hele tiden på retsiden. Når man skal have retriller på en rundpind, strikker man hveranden pind vrang, så det er præcis hvad jeg gør i mønstret. Det eneste man skal huske undervejs er, at den løse tråd hele tiden skal ligge på bagsiden af arbejdet, men det er nemt og ligetil, så det er intet problem at strikke vævestrikken på rundpinde også :-)

  Jeg er startet på pind 4 og med 150 masker. Undervejs i bærestykker har jeg taget lidt tilfældigt ud, så jeg til sidst er endt med at have 170 masker – altså har jeg taget 20 masker ud, fordelt over et par gange undervejs. Efter bærestykket har jeg skiftet til pind 5 og er begyndt med mine raglanudtagninger og har strikket, indtil jeg fornemmede, at størrelsen var ved at være der. Jeg har ikke talt masker, så jeg ved ikke, hvor mange jeg er endt med, inden jeg har sat af til ærmer. Jeg husker heller ikke maskefordelingen, men noget siger mig, at jeg havde omtrent 200 masker til sidst og cirkafordelte dem med 30 til hver ærme og 70 til ryg/forstykke. Jeg har slået 10 nye masker op ved hvert ærmegab og er gået i gang… og har været umanerlig heldig, at det har passet mig.

 • Svar
  Sisse
  23. marts 2009 at 17:18

  Wauv det ser bare så godt ud Liselotte. Jeg følger spændt med.

 • Svar
  Fríða
  23. marts 2009 at 17:09

  flot, flot! men du har jo sagt at bærestykket/kraven er strikket i retstrikning, vil det sige at du strikker 1 omg ret/1omg vrang, eller strikker du retstrik og syr sammen til sidst? jeg kunne nemlig rigtig godt tænke mig at tyvstjæle idéen, ja det må du risiskere når du så rundhåndet deler med os hvad og hvordan!
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  hilde
  23. marts 2009 at 14:38

  Dette ser flott ut. Gler meg til å sjå den ferdig!

 • Svar
  Kirstenk
  23. marts 2009 at 14:04

  Den bliver super-lækker, vævestrikken ser næsten ud som broderi…

 • Svar
  Smurfa
  23. marts 2009 at 13:28

  Lekkert…… og igjen fristes jeg til å være en copycat;-)
  Kan jeg spørre om hvor mange masker du startet med for å få til denne fine båthalsen og er dette et pinne 4 arbeid- så circa ;-)

 • Svar
  jeanette hegaard
  23. marts 2009 at 12:54

  :) Jeg tænker dem sådan lidt op af underarmen, ikke helt til albuen, altså, men et godt stykke……

 • Svar
  Gitte
  23. marts 2009 at 12:44

  Spændende arbejde og mægtig flot kant med vævestrik. Jeg sidder lige og funderer over, hvordan du klarer at tage ud i vævestrik eftersom maskerne i dit mønster hænger sammen to og to?
  Jeg har selv tidligere strikket en trøje med vævestrik indsat – men stykket var uden ind- og udtagninger, så det var bare lige ud ad landevejen.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  23. marts 2009 at 12:40

  Trøjen er strikket oppefra og ned, fordi jeg på den måde har meget bedre styr på størrelsen. Man kan prøve løbende og på den måde justere, så den passer.

  Jeg tager ialt 8 masker ud – to masker omkring hver raglanærmekant på hveranden pind, indtil jeg synes, at den passer i størrelse. Jeg overvejer inden, om trøjen skal være bred eller tætsiddende og ligesådan med ærmerne. Herfra starter så al cirka-strikkeriet, hvor jeg fifler og krydser fingre imens.

  Denne trøje skal være bred, men med forholdsvis smalle ærmer. Ærmerne skal være lange. Jeg afslutter bullen med en dobbeltkant/et ombuk helt enkelt. Ærmerne skal – tror jeg – afsluttes med samme kant, som bærestykket – så Jeanette, vi tænker ens :-)

 • Svar
  Jette Skou
  23. marts 2009 at 12:36

  Den blir’ god.
  Når du får tid og lyst ville opskriften gøre sig på Etsy så vi andre kan få den bestilt, og komme igang. :O)

 • Svar
  Helle K.
  23. marts 2009 at 12:32

  Lækker og lige dig :)

 • Svar
  jeanette hegaard
  23. marts 2009 at 12:22

  Jeg tænker straks at kanterne forneden på ærmerne skal være det samme som toppen og ingenting forneden på kroppen – men det er jo din trøje og dig der bestemmer, så jeg venter spændt og ser hvad du finder på :)

 • Svar
  Sissel
  23. marts 2009 at 12:03

  Veldig smart å strikke den veien – man burde egentlig aldri starte nedenfra!

  Jeg har garn – og strikkepinner – og lyst! :D

 • Svar
  Pernille
  23. marts 2009 at 11:51

  Den bliver rigtig flot :)

 • Svar
  Letten
  23. marts 2009 at 11:48

  Det er det gode ved at strikke oppefra og ned. Man kan hurtigt prøve og se om det passer. Efter at jeg hæklede din klokkeblomst, blev jeg inspireret til at prøve det på strik, og da jeg havde fundet et farvemønster, som så spændende ud til et bærestykke, prøvede jeg mig bare frem ligesom dig.Nu mangler jeg bare at hæfte en masse ender, og jeg er sikker på, at den vil blive brugt rigtig meget. Du laver mange flotte ting, og jeg er sikker på, at det ikke kun er mig der blir inspireret af dig. Og måske også er lidt misundelig over, at du strikker så hurtigt.!!!!!!!

 • Svar
  Karin Grøn
  23. marts 2009 at 11:36

  Herligt når det lykkes i første hug, hvad man forestiller sig og hvad der sker. Tillykke med det og god arbejdslyst med resten og resten af dagen

 • Svar
  Donald
  23. marts 2009 at 11:29

  Det er smukt foroven, superflot!

 • Svar
  Liza
  23. marts 2009 at 11:08

  SÅ FIN! Jeg er spændt på at se din afslutning, allermest på ærmerne…
  Skal de være lange?

  Mange hilsner fra Liza
  (Der nu også ejer en Saeco Taleo Touch :) og elsker “tryk og nyd”-konceptet!)

 • Svar
  charlotte
  23. marts 2009 at 10:42

  Kære Liselotte, den bliver rigtig fin. Du er god til bådudskæringerne. Gid der var lidt flerer opskrifter med dem, så man kunne holde ud at have en trøje på. (siger uldallergikeren).
  Den skal vel også slutte med dit fine mønster? Ha’ en god dag.
  hilsen Charlotte

 • Svar
  Susanne
  23. marts 2009 at 10:41

  For en flott genser :) Den kommer til å bli riktig smukk med feks en kant av perlestrikk som avsluttning.

 • Svar
  Sanne
  23. marts 2009 at 10:37

  Ja, det ser lovende ud, bærestykket er rigtig smukt.
  Jeg har nu søgt og ledt på din blog efter dén raglantrøje ‘oppefra og ned’, men desværre ikke funde noget. Jeg fandt en cardigan strikket sådan, men ikke nogen trøje….
  ak – ak…. hvor skal jeg nu lede?
  Tror du ikke, at du skulle åbne en strikkeskole (den ville med garanti få alenlange ventelister fra dag 1) ;o) – jeg kan se, at der er andre end mig der gerne vil suge lidt af din viden til sig ….

 • Svar
  Marianne
  23. marts 2009 at 10:35

  Den blir lekker! Mønsteret gjorde seg virkelig på toppen :)

 • Svar
  Trine
  23. marts 2009 at 10:19

  Den bliver super. Det er meget fint med bærestykket – den model kan jo varieres i det uendelige. Hvis du får tid til at dele tips ud om, hvordan du laver raglan-ud/indtagning, vil jeg være rigtig glad! Og så er jeg iøvrigt endnu en gang imponeret over din strikkehastighed. Go’ (regnvejrs-)dag…

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)