7

Datura på vej

Heidis Datura

Heidi har lavet Datura eller Engletrompet eller Pigæble til mig. Kært barn har mange navne. Sådan er det med Datura, som belønner omsorg med kæmpestore, smukke blomster.

I min have er en hvid Datura – eller sådan svagt smørgul – med tendens til anarki, for den er aldrig plantet derude, men smider selv frø og kommer til syne i tilfældig orden, når den altså gider være med i havens plantebeholdning. Nu er der endnu én til samlingen. Denne skulle efter sigende være lyserød.

Planten står i køkkenets vindueskarm her i Valby, men over middag bliver den smidt bagi bilen og fragtet til Nordjylland. Mon den kan tåle det barske klima nordpå? Hvis ikke, er Heidi nødt til at komme op og yde førstehjælp og jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne blive nødvendigt…

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Heidis Engletrompet | Slagt en hellig ko...
  15. april 2009 at 13:59

  […] Heidi forærede mig en Engletrompet, da vi var i København forrige weekend. Lyserød formenes den at være, men Heidi fik ikke blomster i sin sidste år, så ingen er sikre. Til gengæld fik hun aflæggere i denne sæson. […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2009 at 21:05

  Jeg er helt sikker på, at jeg får brug for lidt nødhjælp til den plante – for det er nu så hyggeligt med dem på visit :-)

 • Avatar
  Reply
  Marina
  5. april 2009 at 18:08

  Å hvor dejligt. Det bliver kønt hvis også denne har tildens til at kaste småbørn af sig, men det kræver måske et hyggeligt besøg eller otte.

 • Avatar
  Reply
  Bente
  5. april 2009 at 12:28

  Engletrompeter trutter nedad, datura trutter opad, så det kære barn har ikke helt så mange navne, men er begge rigtigt smukke

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2009 at 10:25

  Jeg kan jo altid fake et Daturakollaps, så jeg får besøg – og det passer mig jo rigtigt godt :-)

  Blomsterne er helt fantastiske og jeg glæder mig til at se, om jeg kan få denne her i blomst denne sommer. Hvis ikke, lykkes det måske næste år.

 • Avatar
  Reply
  Anne, Mandagspigen.
  5. april 2009 at 10:22

  Du må da lade som om planten har brug for førstehjælp, hvis nu den finder på at stortrives, der i læ af de norske fjelde :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  5. april 2009 at 10:08

  Jeg var ski nød til at Google den, for jeg havde ingen anelse om hvilken blomst du ”snakkede” om. Det ved jeg så nu – og sikke smukke og store trompet blomster den får. Glæder mig til at se billeder, når den kommer med blomst i det Nordjyske. :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)