6

Sådan kan det gå…

I dag skulle have været brugt til en tur til Lønstrup. Vi skulle flyve med drage ved Vesterhavet, spise god mad, grine, shoppe i kunsthåndværkernes smukke butikker og slutte dagen med besøg på en god restaurant deroppe.

Sygdom er hver mands eje, siger nogen, så nu ligger dele af familien i Lønstrup underdrejet og vi udsætter. Sådan skal det være og rygtet siger, at der er smittefare og med påsken lige om hjørnet, kan det ligesom ikke kaldes belejligt, at påkalde sig den slags. Vi bliver her. På sikker afstand.

I stedet for at være i gang med morgenritualerne, sidder jeg nu og dovner. Jeg har haveudsigt og kan konstatere, at hækken grønnes. Om et øjeblik kan jeg næsten glemme, at jeg har naboer, fordi de forsvinder bag en sky af grønt. Jeg elsker den tid af året, hvor jeg bor i en privat oase.

Det grønnes

Ligusterfacisme må du gerne kalde det, men jeg er vild med, at jeg har min egen lille bid af Paradis, som tillader mig, at gøre som jeg lyster og det vel at mærke uden tilskuere. At der er tæt og grønt og derfor ugenert i min have. Det kan jeg godt lide.

Planterne i skel er de første, som springer ud. Når de gør det, er her stille, grønt og smukt. Så minder haven mest af alt om en lille park. En lille park uden parkbetjente og gartnere og med ukrudt i hjørnerne, men jeg elsker den. Jeg elsker, at den rummer både det pæne og sirlige og det vilde og uforudsigelige. Om lidt er det tid for en forårsklargøring, men i dag springer jeg over. I dag er en fridag. Sådan én skal holdes hellig og forøvrigt skinner solen og lokker til det rene ingenting. Jeg er klar.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. april 2009 at 13:08

  Der er masser af tid at tage af, så vi skal nok nå det under forudsætning af, at det ikke når at smitte hele familien deroppe. Vi krydser fingre :-)

  Privatliv i haven er SKØNT. Jeg elsker, at jeg kan vade rundt, som Gud har skabt mig… altså uden andre tilskuere, end dem, jeg har inviteret :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  8. april 2009 at 12:17

  Der bliver tid til at mødes igen og jeg forstår godt din interesse for dækning bag det grønne.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  8. april 2009 at 11:52

  Øv både for jer og dem, men nok meget klogt ikke at udsætte jer for noget.
  ha en god hjemmefridag :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  8. april 2009 at 11:28

  Ærgeligt med sygdommen, men godt at dagen kan bruges på noget andet godt.

  Jeg kan så godt følge dig med den lukkede have. Vi har det sådan set ikke, men har dog ønsket at hækken ind mod naboerne bliver højere hvilket har ført en del ubehagelighed med sig. Jeg vil SÅ gerne hilse på og sludre med mine naboer, men ønsker bare ikke at hilse på dem når jeg ligger og leger halvnøgen hval på en solvogn eller vinke tilbage fra min sofa…. inde i stuen.. når de står i deres køkken. Lyst til privatliv er ikke det samme som ligusterfacisme.

  Men privatliv eller ej, så er det fantastisk at følge med i hvordan alt springer ud lige nu. Netop hjemvendt fra London hvor tingene er grønnere pt. så glæder jeg mig næsten ekstra meget fordi jeg har set hvordan det bliver liiiige snart :-D

 • Avatar
  Reply
  Karin Grøn
  8. april 2009 at 11:01

  Det lyder ellers til at kunne være blevet en dejlig tur, men smittefare på denne tid af året og lige til påske er ikke til at spøge med. Jeg håber I får en god dag hjemme selvom det er ufrivilligt men du har heldigvis evnen til at få det bedste ud af enhver situation og se det pudsige og humoristiske i det groteske og triste og sure og det er jo meget værd. Det får næsten hvad som helst til fungere på et eller andet plan. God ekstra fridag

 • Avatar
  Reply
  Anne, Mandagspigen.
  8. april 2009 at 09:56

  Det må også være i orden at være alene hjemme i egen have…nyd påskedagene :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)