11

Stille formiddag

Formiddagen er stille i mit hus. Helt stille faktisk, for jeg er den eneste, som er oppe. Oskar har fået tilbud om en morgentur i haven, men det eneste han afslørede var en logrende hale, som stak ud under Olines dyne. Ikke om han gad endnu. Det er jo påske og dermed fridag, så det har ingen hast.

Udenfor skinner solen fra en omtrent skyfri himmel og jeg har sat den første vask over, for der er tørrepotentiale i skærtorsdag. Den slags skal man benytte sig af, så når jeg får fravristet resten af familien deres dyner, skal sengetøjet have en tur på tørresnoren også.

Abrikosblomster

I haven grønnes det hele. Bristefærdige knopper står på spring og mine naboer forsvinder om et øjeblik bag et saftiggrønt løv, som er godt på vej. Krokus, Vintergæk og Scilla har taget opstilling tilfældige steder i haven og i mine krukker er de tulipaner, jeg satte sidste år, på vej op i forårssolen.

Krydderurterne begynder at røre på sig og de første, friske skud viser sig på lavendlerne, så haven trækker, men først lidt senere…

Strik

Jeg har allieret mig med en kop kaffe, et strikketøj og lidt radio. Sådan kan jeg sagtens tilbringe formiddagen, mens jeg venter på, at resten af huset vågner. Man skulle jo så nødig overanstrenge sig.

You Might Also Like

11 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. april 2009 at 09:13

  Anne Mette, det er blomstrene abrikosgrene fra haven og ja, de er skønne og rigtige forårsbebudere :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Mette Toft
  10. april 2009 at 00:31

  Åh ja! Billedet med blomstrende æblegrene (?) på brun baggrund er bare FOR skønno – skønneren – skønt eller hvad det nu hedder i dag. Jeg bliver totalt inspireret!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. april 2009 at 16:43

  Fie, der er sørme også skønt udenfor :-)

  Minni, selvfølgelig ønsker du dig en nålepude :-)

 • Avatar
  Reply
  minni
  9. april 2009 at 16:21

  god påske ..jeg ønsker mig en nålepude ..kan aldfrig finde nålene og jeg har da brug for en :: hils og hyg jer

 • Avatar
  Reply
  Fie
  9. april 2009 at 11:30

  Her står den på forårsrengøring, men jeg kan ikke dy mig for en gang imellem at stoppe op og sætte mig ud på altanen, hvor solen stille titter frem. Bare lige fem minutter mere…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. april 2009 at 10:09

  Karin, det lyder som en start på påsken, der er til at holde til. Ligesom min :-)

  Ungerne glæder sig garanteret, for at være alene uden forældre er det bedste i verden, når man når ud over de første år. Oline elsker det også og med film og popcorn, kan det da ikke blive skidt :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  9. april 2009 at 10:07

  Åh ja. Det skal endelig ikke gå for stærkt sådan i sådan en Påskeferie. Personligt er jeg stået op bare for at gå ind i stuen og sætte mig ned igen. Herligt.

  Men snart skal der bages kage til de fire unger (nevøer og niecer) som kommer og hjælper husbond med et haveprojekt og selvfølgelig skal have lidt at stå imod med. Og i aften kommer “lønnen” så i form af en filmaften med popcorn og ingen forældre. Hvis bare ungerne glæder sig halvt så meget som jeg så…. ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. april 2009 at 10:03

  Og i lige måde, Helma – puder til bænken i drivhuset lyder som en skøn påskeaktivitet :-)

 • Avatar
  Reply
  Helma
  9. april 2009 at 10:02

  Jeg skal sy puder til bænken i Drivhuset … det bliver en god påske. Hav en dejlig dag.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. april 2009 at 09:52

  Og i lige måde, Maria – en rigtig god påske til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Maria Jensen
  9. april 2009 at 09:49

  hav en god påske!
  Mange knus Maria

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)