8

Om et øjeblik

Mens jeg var ude i andet ærinde, har solen indfundet sig i Aalborg. Det skal der ikke klages det mindste over, for jeg har endnu ikke haft tiden til rigtigt at nyde terrassen, men i dag må være dagen for den slags udskejelser. Jeg skal nok vogte mig for at komme til at lave noget derude. Det handler om en kop kaffe, et strikketøj, som mangler opmærksomhed og så for resten af pengene ingenting.

Trekantsnipper

Jeg er ude i nogle snipper. Endelig er den første halvdel af sjalet færdigt. Når jeg skriver endelig, handler det ikke om et stort arbejde, men en masse optrævling undervejs. Den opskrift jeg havde fundet på nettet, var så fejlbehæftet, at jeg endte med det ene hysteriske anfald efter det andet. Til sidst kastede jeg håndklædet i ringen, startede forfra og lavede mit eget mønster, som duede. Ah, som det gjorde godt og som det da gik strygende, da det endelig var i hus.

Nu er den første side af sjalet færdig og jeg er i gang med at eksperimentere med snipper. Jeg orkede ikke at gå i gang med den fundne opskrifts snipper, for erfaringen sagde mig, at de formentlig også ville være fejlbehæftede. Heldigvis er jeg den lykkelige ejer af en stor samling strikkede kanter og mellemværk, så det var bare med at vælge den rigtige til projektet.

Valget er faldet på en enkel, ikke så forfærdelig bred snip med ganske få, nemt memorerede trekanter. Det går forrygende og jeg kan slet ikke vente med at nå til enden af den første halvdel, så jeg kan brede strikketøjet ud og se sjalet i fuldt (halvt)  format. Lige nu har jeg ikke megen fornemmelse af resultatet, men om et øjeblik er det tid for et kig. Jeg håber, at det er mere end tyngden, kvaliteten og garnvalget jeg er tilfreds med.

You Might Also Like

8 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2009 at 09:10

  Merete, det er bare frem med fornuften og så finder man fejlene og kan starte forfra – eller som jeg ende med sin egen udgave, for det er dælme træls at løbe ind i det ene problem efter det andet. Nu er det lykkedes, så jeg klager ikke :-)

 • Avatar
  Reply
  merete
  13. april 2009 at 03:23

  skønnoline.
  jeg købte opskriften for 3 år siden fuld af fejl efter lang strikkepause. og fik hjælp fra en blogger og sådan startede min begrænsede blogging og alba fik sit tæppe. sit hele prinsesserige. så jeg er helt med på det med fejlene. og lige siden jeg startede det med kongeriget skal jeg lave et hvert år. ok jeg gider godt. jeg ville bare ønske at strikkepindene gik frisk over limfjordens vande, som dine.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  12. april 2009 at 17:04

  Mette, det er en rigtig god bog. Den hedder Knitted Edgins & Trims af Lesley Stanfield og jeg har haft virkelig meget fornøjelse af den. Jeg har også en med hæklede borter og mellemværk :-)

  Marianne, det er smadderirriterende med de fejl, men man kan vist ikke tillade sig at blive sur over, at en venlig sjæl har villet glæde andre med en gratis opskrift – fejlene er øv, men tanken sød :-)

  Gitte, det bliver virkelig skønt :-)

  Pernille, det er superlækkert i blandingen af Alpaca og Morbærsilke. Uhm, som en fjer :-)

  Tante T, det skal nok ende godt, men lige nu er det begrænset, hvor meget jeg får strikket, for Oline afbryder KONSTANT ;-)

 • Avatar
  Reply
  TanteT
  12. april 2009 at 14:36

  Du forstår at pirre nysgerrigheden med et lækkert foto, men bare derfra ser det ud til at blive skøøøønt…
  Glæder mig til at se det færdige resultat :-) God påske her fra et solbeskinnet Nordfyn (hvor drivhuset skinner efter en grundig vask, og terrassen og hækletøjet kalder på mit nærvær)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  12. april 2009 at 13:12

  Det ser lækkert ud :)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  12. april 2009 at 12:38

  Sikker på at det bliver smukt – og dejlig anvendeligt når vinden er forårskold.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  12. april 2009 at 12:19

  Jeg ser frem til slutningen. Det er møg irriterende når man finder en god opskrift fuld med fejl – jeg begriber ikke hvorfor man ikke tjekker den igennem inden man offentliggøre den…… Godt du greb til egne tangenter…

 • Avatar
  Reply
  Mette
  12. april 2009 at 12:02

  Det ser så godt ud, Liselotte. Jeg er lidt nysgerrig på din kant og kan se, at du har en bog med mønstre. Har planer om et helt enkelt retstrikket sjal, men mangler inspiration til at finde et mønster til kanten. Er det en bog, du kan anbefale…!? Rigtig god påske til dig og dine. Det lyder allerede som om, den er det.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)