26

Noget Der Ligner

Det Halve Kongerige blev det vist ikke helt, men noget der ligner. Det er fint. Jeg er meget tilfreds, så der er ikke meget mere at sige til det ud over, at jeg glæder mig, til det tørrer, så det kan komme i brug.

Liselottes Halve Kongerige

Lige nu ligger det på soveværelsesgulvet spændt ud med knappenåle og advarseltekant, for jeg vil så nødig, at nogen kommer til skade. Det er tungt og let på én gang og jeg tror, at det er blandingen af silke og alpaca, som kan tage æren for det.

Jeg kan lide, at det er et sjal, som er strikket om og om igen gennem flere hundrede år. Der er ikke noget nyt her, men blot en gentagelse af en gammel tradition. Det er kun sammensætning og fordeling af mønstre, som adskiller disse traditionelle sjaler fra hinanden og ingen skal bilde mig ind, at mit ikke er gentaget tidligere.

Liselottes Halve Kongerige

Gentagelsen af bølgerne ned langs siden var seje træk, men sjovt nok fandt jeg stor tilfredsstillelse i snippernes repetition, mens jeg langsomt bevægede mig rundt om sjalet i dets fulde omfang. Det tog lang tid, men var meget hyggeligt arbejde. Da jeg sneg mig til at prøve det, kunne jeg konstatere, at det er perfekt som sommersjal om kølige skuldre, men ikke større, end det også kan smides om halsen i én stor og blød sky, som kan varme lige dér, hvor jeg elsker det.

Det færdige mål er ca. 180 cm i bredden og 75 cm i længden, men dette kan varieres i det uendelige, fordi grundidéen i sjalet er, at både grundtrekanten og borterne kan gøre større/mindre efter behov.

Jeg har skrevet mønstret op. Du kan hente det lige her, men jeg kan desværre ikke tilbyde assistance i form af besvarelser på spørgsmål til opskriften. Jeg har simpelthen ikke tiden til det. Du må spørge din faster, din syge moster eller en veninde, hvis du ikke kan tyde mine anvisninger – og så rigtig god fornøjelse, hvis du har lyst til Noget Der Ligner.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Hvad har du i din kurv i dag…
  22. februar 2010 at 18:00

  […] har selv farvet garnet med Gyldenris. Garnet skal blive et sjal, som jeg kan slynge om skuldrene. Det skal holde mig […]

 • Reply
  Glade farver…
  22. januar 2010 at 10:25

  […] der kom lige en snestorm på tværs lige  begyndelsen af året. Jeg begyndte på et sjal “Noget Der Ligner” af Liselotte i det gule uldgarn, som jeg købte billigt sammen med garnet til Islænder […]

 • Reply
  Færdig med Noget Der ligner «
  6. oktober 2009 at 20:11

  […] hedder Noget der ligner og er  begået af Liselotte Weller på Slagtenhelligko. Mønsteret er dejlig nemt at huske og konstruktionen giver en god pasform. Mit er ikke blokket og […]

 • Reply
  I dag var lykken… «
  5. oktober 2009 at 22:01

  […] 5. oktober 2009 by Nina … at lufte et færdigt resultat […]

 • Reply
  Nye forsyninger i hus «
  28. juli 2009 at 04:54

  […] er så småt i gang med Noget Der Ligner, som Liselotte så venligt deler med verden. Dejligt opskrift på noget der hurtigt skrider fremad […]

 • Avatar
  Reply
  Anne-Marie
  14. april 2009 at 14:54

  Det ligner et sjal, jeg strikkede for nogle år siden. Mit var bare firkantet og opskriftet var efter sigende lavet et sjal, som kronprissessens mor havede lavet, og som samme prinsesse brugte til at pakke sine nyfødte ind i. Jeg fandt opskriften i ude og Hjemme.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2009 at 16:50

  Merete, det er jo hyggeligt arbejde, så selvfølgelig må du det :-)

 • Avatar
  Reply
  merete
  13. april 2009 at 16:39

  det er så fint. stor succes.. fik lige mit eget til reparation idag. og hvor er det dog et skønt et. jeg må lave et til snart.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2009 at 16:35

  Det blev faktisk så fint, Kath… for jeg kunne jo heller ikke vente ;-)

 • Avatar
  Reply
  Kath
  13. april 2009 at 16:10

  Det ser meget smukt ud, hvis det var mit, havde jeg nok ikke tålmodighed til at vente på det tørrer :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. april 2009 at 14:25

  Jeg kredser utålmodigt om mit, der ligger til tørre. Jeg ville jo så gerne have det mellem fingrene, men må vente lidt endnu :-)

 • Avatar
  Reply
  Birgit
  13. april 2009 at 13:52

  Mange tak for opskriften, Liselotte!
  KH fra Hamburg
  Birgit

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  13. april 2009 at 13:32

  uh det er blevet lækkert! til lykke!
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  unikarina
  13. april 2009 at 13:19

  Smukt sjal – helt sikkert et fremtidigt projekt. Luigenu har jeg en sommerkjole på pindene – skal være klar til konfirmation i begyndelsen af maj. Jeg håber snart at begyndervanskelighederne er ovre – gider ikke trevle op mere!!!!

 • Avatar
  Reply
  yt
  13. april 2009 at 13:05

  Hvem har ikke lyst til det ;)
  Mange TAK !!
  Yt.

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  13. april 2009 at 13:01

  Det er meget, meget smukt. God kombination af mønstre.

 • Avatar
  Reply
  Kari
  13. april 2009 at 12:24

  Takk for at du deler!

  Den er lastet ned allerede.

  Jeg gleder meg til å begynne. Men først skal jeg strikke ferdig min Nordlandskofte.

 • Avatar
  Reply
  Kristine
  13. april 2009 at 12:21

  meget meget smukt… perfekt til forårs- og sommeraftener.

 • Avatar
  Reply
  Mokken
  13. april 2009 at 12:05

  Tak fordi du deler :-) Jeg har nemlig lige noget garn på lager, som længe har været tiltænkt sådan et sjal… Måske sku’ man!!

  :o)

 • Avatar
  Reply
  torirot
  13. april 2009 at 12:03

  Et nydelig sjal! Tror jammen jeg skal prøve å tyde oppskriften din :) Tusen takk! Og takk for den vevestrikkinstruksjonen din for litt siden, det var morsomt, fint å utvide verktøykassen.

 • Avatar
  Reply
  Anette
  13. april 2009 at 11:59

  Det ser rigtig dejligt ud – godt til kølige sommeraftener ;)

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  13. april 2009 at 11:53

  Uh, hvor det er fint. Håber, du har haft en dejlig påske:)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  13. april 2009 at 11:49

  Hvor er det smukt.
  Specielt de bølgende snipper kan jeg godt lide. Jeg strikkede et for år tilbage, og bruger det året rundt, med eller uden overtøj under, men mine yderste kanter er bredere, så der er ikke så meget bølgegang :)

 • Avatar
  Reply
  TanteT
  13. april 2009 at 11:48

  Wauw, så fint, så fint det ser ud. Med sådan en sag, gør det ikke så meget om der går en lille sky for solen en gang imellem. Selvom den (solen) nu har fået overtaget her på Nordfyn, og gerne må fortsætte i det uendelige med at skinne…
  Takker for opskriften og god dag ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lillian
  13. april 2009 at 11:39

  Smukt smukt. Er hentet og gemt med stor tak.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  13. april 2009 at 11:32

  Jeg synes det ligner noget, der kunne blive din yndlings tag-på de sommeraftener hvor vinden er lidt kold :-)
  Smukt :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)