7

Mirabelleamok

Foråret er ankommet for alvor. Mirabellen er som sædvanlig gået amok i blomsterrus og jeg klager ikke det mindste, for jeg elsker synet af tunge, hvide grene nederst i min have.

Mirabellen springer først ud. Efter den følger abrikosen og så går det med raske fjed. Efter dem følger alle æbletræerne, pæretræerne og siden kommer der for alvor gang i planterne i haven, men de første forårsbebudere er nu noget særligt.

Mirabellen

Træet er gammelt og står lidt klemt, men ikke desto mindre giver det hvert år masser af frugt, som forvandles til grød, marmelader og andet hjemmesylt. Det giver også frisk frugt til de, som bevæger sig ned i den ende af haven og så er der al nedfaldsfrugten, som forsyner alskens kryb og masser af sensommerens hvepse.

Mirabellen

Når det springer ud, ved jeg, at varmere tider er lige om hjørnet. Det plejer at være tegn til, at jeg fylder krukkerne på terrassen med sommerblomster, klipper, river og regerer i bedene og i det hele taget indleder udesæsonen, som så helst skal vare til langt hen på efteråret. Sådan bliver det også i år.

Mirabellen

Et brus af hvide, sarte blomster står og gør honnør for alt for få, men sådan er det, at være blevet givet en plads i det, der engang var en bugnende frugthave, men siden er endt som et sølle minde om forgangne tider. Naboen ønskede lys og sol i sin have. Vi fældede træer og i dag er der kun enkelte rester tilbage.

Nu planter vi nye. Vi er på vej. Foreløbig er mirabellen lidt alene om at kunne kaldes stor og bugnende, men det er kun et spørgsmål om tid og tålmodighed. Jeg har masser og jeg fornemmer, at mirabellen har det samme. Den skal nok komme i godt selskab.

You Might Also Like

7 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. april 2009 at 19:59

  fisefornem Pernille, det er så skønt, at den tid nu er her :-)

  Helma, der findes ikke noget skønnere end en sensommervandring blandt havens modne frugter. Så føler man sig frygteligt rig – og deler gerne med havens fugle :-)

  Ella, vi ELSKER det! :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  14. april 2009 at 18:49

  Ahhhh, hvor vi dog elsker foråret – smukke billeder, Liselotte :-)

 • Avatar
  Reply
  Helma
  14. april 2009 at 18:22

  Altså hvor er det smukt og vakkert … spiselige træer burde være allemandseje.
  Vores have er ikke stor, men vi har Ingrid Marie, Fillippa og morel – det hele til kæmpe fornøjelse for alle solsorte hér i Frederikshavn. De er så sjove når de puster sig op og kæmper om frugterne. Sidst på sæsonen, når æbler og bær sprækker og gærer, er det fuglefløjts-flyvning med en lille pind i øret – De må gerne spise sig fulde, hvis vi må grine lidt af dem ;-)

 • Avatar
  Reply
  fisefornem Pernille
  14. april 2009 at 15:20

  Det ser bare SÅ herligt ud! Smukke billeder.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  14. april 2009 at 13:44

  Mette, vi er nok lidt foran, men så er der noget at glæde sig til oppe ved jer :-)

  Suzanne, jeg ELSKER også min have, så jeg er meget taknemmelig for at have en, kan jeg godt love dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Suzanne
  14. april 2009 at 13:43

  Og så er det at jeg igen går en sæson i møde, med grøn misundelse over havefolket… Hvor er der smukt i din have :)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  14. april 2009 at 13:42

  Vet du, det er helt fantastisk å se bilder fra hagen din. Dere ligger liksom noen uker før oss her i Sør-Norge. Koselig å se hva vi har i vente :) Vi var å gikk tur ved sjøen her på søndag og det var masse masse blåveiser og noen få hvitveiser i bakken. Dessuten var det koselig å se de små gule soler, hestehov :)

  Våren er en deilig tid ja :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)