19

På hovedet i vasketøj

Der er vasket igennem i dag. Tørresnorene har været fyldte, men er tomme igen. Tøjet er lagt sirligt sammen og nu mangler kun Oline at lægge på plads. Den slags kan have lange udsigter, men jeg er heldigvis ligeglad.

Tomt igen...

Jeg tømte vasketøjskurvene og tog turen indenom Olines soveværelse, som er befolket af millioner af puder og tæpper tillige med dyne og hovedpuder(r) i en stor og meget hyggelig bunke.

På vej til rent...

Sengetøjet blev smidt til vask, mens jeg egenhændigt besluttede, at den unge dame ikke er nogen prinsesse og derfor godt kan tåle at minimere pudebeholdningen en smule. Efter en grovsortering, var der kun nogle stykker tilbage. Endelig kunne man igen fornemme, at hun rent faktisk slanger sig på en dobbeltseng hver nat. Ikke helt alene, for hun deler med Oskar, når han da ikke opgiver og snupper en plads på gulvet.

Når man deler seng med en hund, skal sengetøjet vaskes lidt oftere og det er helt okay, men nystrøget sengetøj kan hun glemme. Jeg nægter!

Klar til endnu en omgang...

Det er rent. Det må række og ellers er hun velkommen til en tur med strygejernet.

Måske man skulle overveje en rulle. Sådan én, som kan betjenes af en fjortenårig…

You Might Also Like

19 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. april 2009 at 12:10

  Karin, en rullet, glat dug er flot. Jeg drømmer om egen rulle. Sådan en lille, handy sag, som kan sættes væk, når den ikke er i brug :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  16. april 2009 at 12:05

  Jeg drømmer ikke om at rulle mit sengetøj, men dugene til gengæld. De her kraftige duge som ikke lader sig tæmme under et strygejern.

  Jeg synes det er så lækkert med en helt “flad” og sprød dug til et veldækket bord med lækker mad.

  Jeg tror vi tager alle dugene under armen en dag og går på vaskeri….

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  16. april 2009 at 11:37

  Susan, jeg er helt sikker på, at du har ret omkring rullen :-)

  Henriette, jeg forstår godt, at du ikke gider. Det er ikke noget besvær her, hvor vi kun er tre. Jeg ser det ikke som et problem, men strygningen, den var jeg gerne fri for ;-)

  Suzanne, det er lækkert med det nystrøgede, men jeg gider altså bare ikke ;-)

 • Avatar
  Reply
  Suzanne
  16. april 2009 at 11:21

  Jeg elsker altså nystrøget sengetøj… Måske er det fordi jeg tilsætter mit duftevand med lavendel? Sådan en gang nyvasket, nystrøget og knitrende sengetøj med yndlingsduft, uhm…

  Elektrikeren synes at jeg er tosset, når jeg står og stryger – meeen han kan nu også godt lide følelsen, når han kravler ned i sengen.

  Og ja, sengetøjet skal vaskes oftere, når hunden også er gæst – kender det fra min egen Sønnike og indrømmet… når jeg sidder i sengen og strikker og hygger, så kan hundepigen altså godt – ved hjælp af store brune øjne og logrende hale, snige sig til en plads på et tæppe nede i benenden. Det er nu så hyggeligt :)

 • Avatar
  Reply
  henriette
  16. april 2009 at 10:45

  Uha LiseLotte.

  Bare det AT du vaker hendes tøj, håber jeg hun sætter pris på.
  Her i huset har vores tre nemlkig fået den tjans selv. Jeg kan ikke vaske for fem, så skulle jeg bo i kælderen altid. :-)

  Min datter har den ide at hendes håndklæder kun kan bruges een gang! Så kan man jo hurigt regne ud hvor meget vasketøj hun producerer. SÅ den hænger hun selv på.

  Men hatten af for dig.

  For resten havde vi en rulle der hvor jeg lige er flytter fra, den blev flittigt brugt af mig, for det er nu skønt med sengetøj der er helt friskt og glat. :-)

  Venlig hilsen
  Henriette

 • Avatar
  Reply
  Susan
  16. april 2009 at 00:55

  Jeg er ret sikker paa at hvis man spoerger Oline, saa findes der ingen ruller der kan betjenes af en fjortenaarig :-)

  Da jeg var yngre end 14 var der en rulle i kaelderen hvor vi boede i lejlighed, jeg syntes det var sjovt efter jul og paaske m.v. hvor de fine gamle duge havde vaeret fremme at rulle dem, men viskestykker og sengetoej – aldrig :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. april 2009 at 23:13

  Moster Tulle, sådan er det også herhjemme. ALLE i familien hader at lægge rent på sengene, men derfor er det ekstra dejligt at kunne forkæle engang imellem – og hendes glæde var ikke til at tage fejl af :-)

 • Avatar
  Reply
  Moster Tulle
  15. april 2009 at 22:58

  Føler mig lige som en ravnemor – min 15-årige får selv lov til at lægge rent sengetøj på…ingen service herfra (i hvert fald ikke på det plan) – husk Oline på, at hun er heldig :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. april 2009 at 22:44

  Jamen jeg kunne aldrig drømme om at stryge sengetøjet, men jeg elsker fornemmelsen af nystrøget sengetøj. I finder det bare aldrig herhjemme hos mig ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  15. april 2009 at 22:41

  Som 14-årig var at rulle sengetøj netop en af mine opgaver. Men jeg må indrømme, at hverken dengang eller nu (knap 20 år senere) forstår jeg idéen med det. Simpelthen spild af god tid, hvis du spørger mig…

 • Avatar
  Reply
  Elin
  15. april 2009 at 22:34

  Kan være enig i at å stryke sengetøy er waste of (strikke-)time, men det gir en deilig luksusfølelse med strøkne sengklær;-)
  Det viktigste pluss ved å rulle sengetøy, er at de tar utrolig mye mindre plass i skapet! Vår elektriske kaldrulle fra ca 1965 og funker helt utmerket!
  Lett å betjene også for 14 åringer (burde kanskje teste dette på min egen 14 åring).

 • Avatar
  Reply
  Trine
  15. april 2009 at 22:19

  At stryge sengetøj og viskestykker er totally waste…. så har man simpelthen for meget tid….. og hvis det en dag skulle ske for mig at jeg havde for meget tid, så ville jeg da smide mig i et hjørne med mit strikketøj….. meget langt væk fra strygebrættet ;o)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  15. april 2009 at 21:51

  Genkendelse over hele linien:
  Teenageren deler seng med hunden – Hera – og der vaskes oftere sengetøj end før hun krøb op i fodenden til ham… og heller ingen rulle, men en gang…..

 • Avatar
  Reply
  Maria Jensen
  15. april 2009 at 21:27

  Jeg har ALDRIG fattet konceptet nystrøget sengetøj.
  Hvorfor spilde tid på at glatte noget man krøller i løbet af no time?
  :-Dhvis du anskaffer Oline en rulle får hun så ekstra lommepenge hvis hun ruller dine viskesktykker ? ;D
  knus herfra

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  15. april 2009 at 21:27

  Jeg troede ikke man strøj sengetøjet. Hvor vigtigt er det lige, man ser det jo alligevel ikke når man sover i alle mulige underlige stillinger i mørket.

  Men jeg må erkende at sengetøjet er jeg vild med. Det er nogle lækre farver i stribede mønster…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. april 2009 at 20:18

  Puttenings, jeg ved også, at hun er hamrende ligeglad, men glad for alt det rene :-)

 • Avatar
  Reply
  Puttenings
  15. april 2009 at 19:04

  Oline er overordentlig heldig. -pyt med en smule folder. ;o)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  15. april 2009 at 18:46

  Lillian, din anbefaling er taget til efterretning :-)

 • Avatar
  Reply
  Lillian
  15. april 2009 at 18:46

  En rulle kan i dén grad anbefales! Vi har “arvet” svigermors. Der er INTET som nyvasket, lufttørret og rullet vasketøj!!
  – og en 14-årig kan sagtens betjene sådan en fætter ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)