12

En forårsaften i Vesløs

Jeg tog en stille aftentur, mens solen gik ned. Jeg ville op forbi kirken, ud at lytte til stilheden og fuglene og i det hele taget bare give den mandlige halvdel af selskabet mulighed for at høj, larmende musik, øl og snak, så jeg tog kameraet over skulderen og begav mig afsted med løfte om, at der ville være forberedt mad, når jeg kom retur.

Som om… men det var heller ikke vigtigt, når alt kommer til alt…

Aftentur

Jeg tog sløjfen rundt om de få gårde, som ligger i området, for at ende oppe ved kirken.

Imens fik jeg nydt det skønne forårsvejr og ikke mindst stilheden, som er en sjælden vare i dag. Stilhed er måske også en overdrivelse, for der er mange lyde, hvor Steen bor. Forskellen er, at lydene her er naturens egne og ikke de menneskeskabte. Der er stor forskel og jeg nød, at jeg fik lejlighed til en gåtur i stilhed. Ikke at de andre ikke kunne have været godt selskab, men jeg kan godt lide mit eget.

Her kan man se den smukkeste solnedgang

Prøv lige at se en skøn plads at nyde selnedgangen fra. Jeg fik næsten lyst til at sætte mig, men mon ikke det ville have undret? Jeg tror det, så jeg nøjedes med at misunde den skønne plet, inden jeg gik videre og snart fik øje på forårsbebuderne i grøftekanterne.

Forårsbud

Der er nu noget eksotisk ved at møde Narcisser i fri dressur. De vækker ikke samme trang til beundring, når jeg støder ind i dem i en trimmet have, men vildtvoksende er de skønne. De er sikkert levn af menneskets trang til at forskønne, men lige her var der ikke mennesker i nærheden og det gjorde dem ekstra smukke, syntes jeg.

De pyntede sammen med brusende, berusende smukke frugttræer, som var sprunget ud og stod i al deres pragt langs vejen op til kirken.

Blomsterbrus

Den nedadgående sol giver sådan et smukt lys. Aftensol er blid og har en helt speciel glød, som jeg elsker og så var jeg helt betaget af lyden af grågæs, som er markant sådan en forårsaften i Vesløs. Så optaget, at jeg ikke opdagede fasankokken, som pludselig flaksede op fra et buskads lige ved siden af mig. Den larmede helt vildt og har formentlig tænkt det samme om mig, da jeg sendte et højt råb af forskrækkelse ud over det ellers helt stille landskab, men smuk var den.

Ind imellem kunne jeg ane kirken og vidste så, at jeg var på rette vej.

Kig til kirken

Den kan vist ikke kaldes prangende, men hvorfor skulle den også være det. Den har formentlig aldrig skullet betjene mange kirkegængere, men jeg var nu fast besluttet på, at jeg ville op at se den. Jeg travede videre hen ad sløjfen, som viste sig at ende oppe ved landevejen.

Landevejen

Godt man ikke er en af landevejens farende svende, for det foregår da med livet som indsats. På billedet er der stille, men ind imellem flænsedes stilheden af en bil, som passerede i skræmmende høj fart. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg følte mig mest tryg ved at trække helt ind i græsrabatten og stå stille og vente på, at bilen passerede. Bilisterne er sikkert lokalkendte, for det må man altså være, for at tage svingene i den fart…

Når det ikke var bilerne, som sendte vrede lyde ud i verden, var det grågæssene, som overvejende kunne høres. Der var hele tiden flokke af gæs i smukke formationer. De har tydeligvis travlt lige nu.

Grågæs på vingerne

Ind imellem lykkedes det mig at komme ganske tæt på flokkene. De stod på mange af de omkringliggende marker, men jeg havde ikke monteret telelinsen hjemmefra, så billeder af dem blev det ikke til. Jeg nøjedes med at nyde synet og lytte til deres evindelige skræppen.

Til sidst nåede jeg kirken… på bakketoppen, naturligvis. Der ligger den med en fantastisk udsigt ud over et vådområde, som huser både flora  og fauna, som ikke findes lige her, hvor jeg normalt slår mine folder.

Kirken

Kirken var ikke stor. Kirkegården heller ikke. Normalt ville jeg være gået indenfor, men i dag passerede jeg og fortsatte længere ud ad landevejen.

Den nemme løsning

Jeg skulle kun lige forbi kirken, så havde jeg direkte kig ned til Steens hus og det var fristende at stikke ind over marken, men jeg gjorde det ikke. Jeg fortsatte ud ad landevejen og valgte for én gang skyld ikke den nemme løsning.

Der var for langt til kig ind af vinduet, så om der var gang i aftensmaden kunne jeg altså ikke se. Bagefter påstod de, at Kenneth havde vinket. Ja, ja… som om…

Solnedgang

Solen var stadig på vej ned, da jeg drejede ind af sløjfen igen. Der var ikke lang vej hjem nu, men jeg havde god tid, så sivskoven skulle beundres, der var flere grågæs at kigge på og masser af forskellige fuglestemmer blandet med lyden af padder inde i mellem de afblomstrede dunhammere.

Smørblomsterne

Smørblomsterne var omtrent gået til ro, da jeg var retur til udgangspunktet for turen. Det var mere end man kunne sige om de par mænd, jeg fandt indenfor. Der var absolut ikke sket noget som helst på madfronten, men til gengæld lignede de nogen, som hyggede sig.

De endte med at gøre det...

De endte nu alligevel i køkkenet. Imens strikkede jeg og hyggede mig og snakkede og fortalte røverhistorier og vedkendte mig, at jeg gerne pynter, når verden bliver for grå og ellers aldrig lyver og iøvrigt godt gider godt selskab og…

Nå ja, jeg hyggede mig vældigt, mens maden kom på bordet…

Starten på menuen

Og så spiste vi. Stærk, lækker mad, som passede som fod i hose efter en skøn aftentur og selvom jeg var omgivet af kødelskende mænd, var der masser af grønt. Uhm, som det smagte… og så var dagen omtrent slut og hjemme ventede Oline og Oskar og egentlig er der lidt længere end den halve time jeg altid mener det tager at køre fra Vesløs til Aalborg, men turen hjem var hyggelig og stort set uden andre på vejene end os. Så er verden nem at navigere i. Det er den også oppe hos Steen. Jeg kan lide det.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Steen Brølling
  22. april 2009 at 20:05

  Her et ret godt billede af Liselotte (altså TAGET af hende – ikke AF hende) fra hendes tur til det Hannæske: http://www.florafobi.dk/index.php?showid=163

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. april 2009 at 07:27

  Vel gør jeg så, Sol :-)

 • Avatar
  Reply
  Sol
  19. april 2009 at 22:05

  Så flotte bilder……Du bor i et vakkert land ;-}

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2009 at 17:07

  Hege, jeg er også forelsket i Danmark, så jeg forstår dig. Godt du genser hende i august :-)

  Kirsten, der er så smukt for øjeblikket, hvor foråret bringer masser af saftiggrønt og blomstrende frugttræer :-)

 • Avatar
  Reply
  kirsten pauli
  19. april 2009 at 17:05

  smukke , smukke bilder, ..

 • Avatar
  Reply
  Hege
  19. april 2009 at 16:44

  Takk for en fin tur og nydelige bilder. Jeg er bare så ubehjelpelig forelsket i Danmark, – og akkurat nå ligner det en kjærligehetssorg, – for jeg har ikke sett henne siden i januar, – og neste stevnemøte er ikke før i august.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. april 2009 at 14:41

  Hanne P, det var en ualmindelig skøn aftentur :-)

  Kate, det gør mig glad at læse :-)

  Donald, det var en pragtfuld tur i eget selskab og bagefter var det hjem til to dejlige mænd, som jeg er vild med. Alene at få lov til at være i nærheden er da rigelig grund til at vente endda meget længe på aftensmaden :-)

  Rosa, det var sådan en fredfyldt tur – og bagefter var det skønt at vende hjem til et varmt hus i godt selskab :-)

  Stipa, thank you. I’m happy to know, that you’re enjoying the pictures, allthough the words don’t make any sense :-)

 • Avatar
  Reply
  stipa
  19. april 2009 at 13:50

  wonderfull pictures !! i like Danemark…and your blog ! but i’m sorry for my english…
  ( better in french or german…) i go to Fanö very often and knitting Duo/silke yarn last
  summer.

 • Avatar
  Reply
  rosa
  19. april 2009 at 13:34

  Å takk for at jeg fikk bli med på en fantastisk aftentur… : ) Nyydelig beskrevet, og flotte bilder. Takk : )

 • Avatar
  Reply
  Donald
  19. april 2009 at 12:37

  Nej hvor har du haft en god tur – og hvor er det skønne billeder!
  Jeg har også meget respekt for din evne til at vente lidt længere på maden :-)

 • Avatar
  Reply
  Kate
  19. april 2009 at 12:20

  Jeg elsker din blogg.
  mvh Kate

 • Avatar
  Reply
  Hanne P.
  19. april 2009 at 12:08

  Hej Liselotte Tak for en pragtfuld billedtur fra et vidunderligt landskab. Kirken er smuk i al sin lidenhed. God søndag! Venlig hilsen Hanne P.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)