20

Mikrotulipan

Ellas have er en sand guldmine hvad angår sjove, små blomster. I går havde hun en del med herud. Jeg har duftende Narcisser, røde tulipaner og blå anemoner og så har jeg denne her mini-tulipan, eller? Den ligner i hvert fald.

Åh, så fin...

Den er lille, lidt undselig og helt sammenfoldet, når solen er væk, men utrolig fin, når den folder kronbladene ud ved dagslyset komme. Så bliver den pludselig tofarvet og ligner ikke længere en tulipan, men så snart lyset svinder, lukker den for herlighederne og ligner igen en lille, utrolig fin tulipan.

Yndigheden selv

Jeg har en enkelt og det er faktisk mere end rigeligt, for den får plads til at smykke, når den står i ensom majestæt på hjørnet af mit spisebord. Mon ikke dens fæller kunne være smukke i min have. Jeg tror det :-)

You Might Also Like

20 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. maj 2009 at 20:09

  Charlotte, det lyder ellers som et fantastisk projekt. Sikke en udsigt, du ender med :-)

 • Avatar
  Reply
  Charlotte
  3. maj 2009 at 16:51

  Så dejligt at få at vide at de spreder sig. Jeg plantede 300 løg på en skråning i min have op til et nøddehegn sammen med 160 andre vildtulipaner. De er kommet så flot allesammen og folder sig muntert og lystigt ind og ud, men dækker endnu ikke jorden helt som jeg havde fantaseret mig til :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. april 2009 at 12:19

  Det ved vi så nu,Karin :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  23. april 2009 at 12:14

  Jeg har dem også i haven og har netop taget et par stykker ind. Tak for navnet; jeg vidste heller ikke hvad de hedder.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. april 2009 at 09:06

  Lise, de er nemlig så yndige i al deres lidenhed :-)

 • Avatar
  Reply
  Lise
  23. april 2009 at 07:44

  Åh… vilde tulipaner, det er det de hedder. Tak for den hjælp, for vi har dem også i haven, de er så skønne… sarte og bittesmå.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  23. april 2009 at 06:47

  Jeg må have fat i nogle af de “vilde” tulipaner :-)

  Farmors, I har noget til gode højt mod nord :-)

 • Avatar
  Reply
  Farmors
  22. april 2009 at 22:54

  Både tuipanene og anemonene (lilla hvitveis) har jeg faktisk i min have, men de har ikke kommet enda. Det er litt senere her nord, siste rest av snø har nettopp forsvunnet. Men mange steder ligger store hauger med sammenskuffet snø, enda! Men til gjengjeld blomster de gule anemonene! Flotte de også!
  Jeg hygger meg slik med din flotte og kreative blogg!

 • Avatar
  Reply
  Linda
  22. april 2009 at 21:17

  Botaniske tulipaner nemlig. Og du skal IKKE tage skovlen med, næste gang du kommer forbi Valby. De står nemlig i klynger i min forhave…. og jeg har glædet mig sådan til at se dem folde sig ud.

 • Avatar
  Reply
  Kirstenk
  22. april 2009 at 20:51

  Det bedste ved den vilde tulipan er at de formerer sig forholdsvis hurtigt, hvis de får lov at stå i fred, og hvis bladene får lov at visne ned af sig selv…jeg har dem også, de er rigtig søde i al deres enkelhed.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. april 2009 at 19:27

  Pernille, der er grund til at jagte dem, kan jeg høre :-)

  Britta, de hollandske tulipanmarker har jeg til gode endnu, men jeg gad godt :-)

  Julia, den er bare så fin :-)

 • Avatar
  Reply
  Julia
  22. april 2009 at 19:16

  ej, hvor er den fin! Helt sprød og lille.

 • Avatar
  Reply
  Britta
  22. april 2009 at 19:07

  De/den minder mig om lejrskole på Bornholm, nogle af dem hænger også med hovedet når de lukker sammen.
  Skøn blomst ligesom dens pæne søstre..de er alle det bedste ved min have ligenu..men hvor er der langt til de hollandske farvede marker…..

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  22. april 2009 at 18:04

  Den har jeg også i min have. I modsætning til alm. stre tulipaner, så får de ikke så nemt underlige svampesygdomme, men kommer igen år efter år. Sund og fin!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  22. april 2009 at 17:48

  Vilde tulipaner må jeg have :-)

 • Avatar
  Reply
  Linda och Bertil
  22. april 2009 at 17:44

  men så söt!

 • Avatar
  Reply
  Inghild
  22. april 2009 at 17:39

  Det er en Tulipa Tarda, en botanisk tulipan. Løken kjøper du og legger ned til høsten :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  22. april 2009 at 17:38

  Det er en vild tulipan, Lotte – vi plejer at have mange af dem, men i år er der kun ganske få. Den er sådan en jubelglad lille blomst, man ikke kan have for mange af, og de er lette at skaffe :-)

 • Avatar
  Reply
  Anette
  22. april 2009 at 17:27

  Den er utrolig flot – er da sikker på den ville være flot i haven ;)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  22. april 2009 at 17:11

  Det ligner grangiveligt en Tulipa tarda (Vild Tulipan). Meget fin og spinkel forårsbebuder, som villigt sår sig selv. Du kan også formere den ved at tage dens sideløg.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)