6

Søndag morgen

Morgenen bød på havevisit. En kat fra nabolaget var inde for at afsøge muligheden for underholdning, jagt eller føde og kiggede bare dovent op på mig, da jeg kom ud på terrassen.

Kattevisit

Den skal vist være glad for, at Oskar har valgt at sove længe, for han er ikke særlig tolerant overfor ubudne gæster. Det inkluderer også solsortene, som kæmper med ham om pladsen i buskadset omkring grunden.

Nå, jamen så smutter jeg da...

Katten spadserede roligt rundt nede i bunden af haven og var også henne for at undersøge en af Oskars bolde, som ligger dernede. Engang imellem kiggede den lige op, for at se om jeg fortsat var der. Til sidst stak den af i en vældig fart, men det skyldtes nu ikke Oskar. Han sover nemlig endnu.

Krydderurterne springer ind i foråret

Mange af krydderurterne står allerede med friske lækkerier, som indbyder til flittig brug de næste mange måneder. Salvierne er flittige til at skyde lige nu og også mine mange mynter er godt på vej. Timian har vi i mange varianter og det er klart til brug, så der er allerede en god buket at hente derude og heldigvis mere i vente.

Midt i krydderurtebedet står vores figen, som på trods af askillige flytninger bare vokser og trives. Vi klipper den flittigt, men alligevel insisterer den på allerede nu at været tæt på at ramme tagudhænget. Det gør ingenting. Den tåler faktisk beskæring og bærer normalt masser af frugt, som kan nydes helt frem til efteråret.

Knopper på figenen

Busken står allerede klar med blade, som er i gang med at folde sig ud og ansatser til de første frugter. Der ser ud til at kunne høstes mange også i år.

Jeg glæder mig til bladene kommer. Jeg synes, at figenbladet er et af de smukkeste blade, der findes. Stort, mørkegrønt og fliget gør det sig til hele sommeren. Lige om et øjeblik er de første her.

På terrassen står resultaterne af gårsdagens anstrengelser. Blomsterne ser ud til at have overlevet natten allesammen, så mon ikke det går alligevel. Jeg tror det.

De overlevede natten

En enkelt oliven skal skifte potte senere i dag, men det bliver vist et job for Kenneth, for min ryg insisterer på en pause og det er sådan set i orden. Jeg kan tage det!

Tibouchina

I går fik jeg placeret Kenneths nyeste investering på plantefronten, en Tibouchina, som gerne må vokse sig endnu større, end den er allerede. Den har i hvert fald fået pladsen til det og så kan han selv prøve at regne ud, hvor og hvordan han skal overvintre den, når den tid kommer.

Solen står på lur bag et tyndt skydække. Det må gerne forsvinde, men indtil da, vil jeg starte min vaskemaskine, overveje at stryge lidt og ellers bare nyde, at det er søndag morgen lidt endnu.

You Might Also Like

6 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. april 2009 at 16:41

  Grethe, jeg er træt af den kat. Ikke katten som sådan, men mere træt af, at den insisterer på at færdes i min have, for Oskar bliver så vred og løber efter den uden tanke for, om han fortsat er på egen matrikel ;-)

  Figentræet står op af en sydvestvendt væg, som beskytter det. Måske er det hemmeligheden, for det er meget vækstvilligt og giver mange frugter hvert år.

  Søndagen har foreløbig været lige efter mit hoved. Dejlig og afslappet :-)

 • Avatar
  Reply
  Grethe
  26. april 2009 at 11:54

  God morgen til deg, dette var gode bilder å starte dagen med. Og slik en vakker liten pus du har fått besøk av :-) Jeg har tre av sorten devonrex, som nå jubler over at det endelig er varmt nok til å løpe ute i haven.
  For nå har endelig våren kommet til oss også og helgen har gått med til å olje ca 1 million havemøbler- hadde jeg så mange i fjor da ????

  Jeg ble veldig nysgjerrig på ditt fikentre – trenger den å ha det veldig varmt, eller kunne den trives oppe i nord?

  Kos deg med sol,varme familie og strikketøy – det høres vel ut som en deilig søndag;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  26. april 2009 at 09:38

  Betina, foråret er her og det er skønt. God søndag til dig også :-)

  Catarina, vores figen er mere busk, end den er træ, men den trives vældigt, som den står op af en varm mur. Vi høster mange figner i løbet af en sæson og som sagt tåler den sagtens beskæring :-)

  Lone, man bliver jo sådan helt forårskåd :-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  26. april 2009 at 09:30

  Det er bare en fryd for øjet, når du Liselotte begynder at indrette din sommer terasse, jeg vil ud og plante mine krukker i dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  26. april 2009 at 09:19

  Her er haven også blevet inspiceret dog uden at støde på en kat. Solen knokler på med at komme igennem de tynde skyer som lige nu også hænger over Fyn, men mildheden i luften er ikke at fornægte, det bliver en dejlig lun dag uden ret megen vind.

  Overvejer at anskaffe et figentræ, men har endnu ikke gjort det da jeg har hørt at de bliver ret store. Måske jeg alligevel skal forbi planteskolen og hente et – og så bare beskærer kraftigt så det ikke vokser mig over hovedet. :-)

  God søndag.

 • Avatar
  Reply
  Betina
  26. april 2009 at 09:18

  Dejlige billeder at få på skærmen, sådan lige fra morgenstunden :-) Må du og dine få en dejlig søndag.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)