7

Valmuehav på trapperne

I går, da vi var nede at hente rabarber, passerede vi valmuerne, som afslørede knopper, der allerede står på spring. Det varer nogle uger endnu, inden der er skørtedans dernede, men de er på vej, de højrøde, dobbelte valmuer, som plejer at gøre nogle uger af havetiden helt igennem fantastisk.

Valmue på lur

Valmuerne stod allerede i haven, da vi overtog den. Et lille, sirligt bundt valmuer, som sprang ud og dansede hvert år, men som tiden gik, gik valmuerne med og nu er der ikke længere et lille bundt, men et helt hav…

Valmuehavet

Valmuerne har fået lov til at sprede sig, som de havde lyst. Det er et veritabelt hav nu.

Den del af haven har tidligere kun rummet et tørrestativ og en lille frugtlund, som forlængst er fældet, for at gøre naboen glad og tilfreds. Nå ja og en flagstang, som endte sine dage på min fars græsplæne, men derudover er det den ende af haven, som tidligere har været anvendt til køkkenhave og bålplads og nu kun rummer bål, lidt valmuer og så heldigvis masser af æbletræer og bærbuske. Vi kommer der ikke så ofte. Det er den bagerste del af haven, hvor græsset slåes og anarki ellers hersker for resten af pengene. Næsten.

Valmuerne er godt på vej

I hvert fald får valmuerne lov. De må gøre, som det passer dem. Vi slår græs udenom valmuerne, indtil de har blomstret. Når de er afblomstret, begynder vi at slå græs også på den plet, hvor valmuerne stod. Det tåler de sagtens. De kommer igen år efter år og gør foråret ekstra farverigt. Jeg kan slet ikke vente.

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Jette
  27. april 2009 at 19:41

  Dine valmuer var så flotte sidste år, og alt det grønne tyder da på en gentagelse :)

 • Avatar
  Reply
  INGA M.JENSEN
  27. april 2009 at 17:42

  KÆRE LISELOTTE.
  TILLAD MIG, AT GLÆDE MIG RIGTIG MEGET TIL DINE SMUKKE VALMUER SPRINGER UD, – OG JEG KAN NYDE DINE FINE BILLEDER.
  JEG SELV HAR EN HERLIG ALTAN, – MED SMUKKE BLOMSTER,-OG I MIN NÆRHED ER DER – LYKKELIGVIS – EN STOR, ENG MED VALMUER.
  HAV DET GODT.
  INGA

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  27. april 2009 at 17:07

  Lotte, jeg elsker simpelthen de valmuer og jeg elsker dem for at brede sig mere og mere. Jeg har også lidt andre valmuer, men disse her… de er nu mine yndlinge :-)

  Maria, man bliver i godt humør af at sidde stille i græsset og glo på deres fyrige dans :-)

  Sifka, det er bare SÅ dejligt. Jeg nyder det :-)

  Fisker, valmuemarker er vidunderlige, men sjældne herhjemme, hvor landmændene gør deres, for at minimere dem. Det er jo forståeligt nok, men en valmuemark… den er jo helt igennem fantastisk :-)

 • Avatar
  Reply
  fisker & fernández
  27. april 2009 at 15:40

  Hernede er de sprunget ud. Jeg kan huske sidste aar ved den her tid, da vi koerte paa miniferie og saa uendelige marker med valmuer. Smukt syn!

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  27. april 2009 at 14:26

  Det begynder da at tage til i fart med plantevæsenet. Puha, hvor er det dejligt:)

 • Avatar
  Reply
  Maria Jensen
  27. april 2009 at 13:27

  valmuer er SÅ smukke synes jeg.
  de giver godt humør med den smukke røde farve

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  27. april 2009 at 13:24

  Hele min barndom havde vi et kæmpe valmuehav midt i plænen, år efter år stod de stoooore røde valmuer og foldede deres crepepapirsagtige kronblade ud. De blomstrede ALTID på min fars fødselsdag… Nu er valmuerne væk – i stedet står der den smukkeste magnolie, og andre steder i haven finder man andre typer valmuer.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)